• Axel Bree

  Axel Bree: “Mina lojala och viktigaste kompanjoner; min reservoarpenna, mitt anteckningsblock och min resväska”

  Axel Bree

  ”Kära familj, efter att ha turat i Anderna och letat efter nya idéer, tar jag nu ett snabbt stopp i metropolen Buenos Aires, en av de största städerna i Sydamerika. Mina lojala och viktigaste kompanjoner, som ni speciellt har förberett för min resa - min reservoarpenna, mitt anteckningsblock och min resväska - har inte svikit mig än så länge. Min senaste idé är en väska gjord utav de finaste men mest hållbara Argentinska lädret som fångar den känslomässiga världen av Argentinsk tango, strikt men explosiv. Jag har gjort en ritning av den. Jag längtar till jag får hålla om er alla igen om 3 veckor.”

   

  Om Axel Bree

  Det har ända sedan dess funnits två egenskaper som utskiljer BREE samlingen: Förnyelse, kvalitet och hållbarhet. Sedan 2001 har Axel Bree tillsammans med sin bror Philip Bree lett familjeföretaget.

   
 • Claus Hipp

  Claus Hipp har skrivit med sin reservoarpenna från Pelikan sedan sina collegedagar

  Claus Hipp

  ”Ända sedan min tid i college har jag använt samma reservoarpenna från Pelikan. Att skriva är roligt. Min far hade en särskilt prydlig handstil och han lade mycket energi på skrivstil. Att skriva prydligt är mycket lättare om du använder ett skrivredskap från Pelikan. Jag skriver viktiga brev för hand. Många mottagare uppskattar det. Jag använder också fortfarande min fars reservoarpenna, som redan har använts i över 50 år. Det finns inget bättre bevis av kvalitet för Pelikan. Jag önskar Pelikan allt det bästa.”

   

  Om Claus Hipp

  “Jag står för detta med mitt namn” - denna reklamslogan gjorde Claus Hipp känd. Han har lett familjeföretaget till den största tillverkaren av barnmat över hela världen genom att använda naturresurser från organisk-biologisk odling. Han räknas bland prototyperna av ärliga, ödmjuka affärsmän.

   
 • Heinz Rudolf Kunze

  Heinz Rudols Kunze värdesätter erfarenheten och kvaliteten från Pelikan

  Heinz Rudolf Kunze

  ”I den digitala medians ålder, handskriva brev är något väldigt speciellt. En konst som endast ger sig till känna när rätt penna är vald. Det är därför jag värdesätter erfarenheten och kvaliteten från Pelikan”

   

  Om Heinz Rudolf Kunze

  Konstant känd på den tyska musik scenen: som en rockmusiker, en röstartist, en poer och kompositör. Heinz Rudolf Kunze fortsätter att lyckas i att kombinera utomordentligt bra rockmusik med extraordinär kreativ poesi.

   
 • Prof. Dr. Hellmuth Karasek

  Prof. Dr. Hellmuth Karasek: "Man känner sig inom god tradition"

  Prof. Dr. Hellmuth Karasek

  “En dag slängde jag bokstavligen min skrivmaskin I ett hörn utav ilska då jag fortsatte att skriva ”form” istället för ”from” och ”bread” istället för ”beard”. Eftersom jag aldrig blivit vän med en dator heller tog jag helt enkelt upp den gamla goda reservoarpennan. Alla mina böcker, från ”Billy Wilder” över ”Mein Kino”, ”Go West” och ”Hand in Handy” till ”Das Magazin” har jag skrivit med min reservoarpenna. Även mina artiklar i tidningen har jag skrivit för hand i över 12 år nu. - Det är verkligen ett privilegier också. So fort jag kan så skriver jag med lila bläck i min svart och grönrandiga reservoarpenna från Pelikan - precis som jag gör i detta brev. Du känner dig - om en idé kommer - bekväm, inom en god tradition och en lätt nostalisk touch.”

   

  Om Prof. Dr. Hellmuth Karasek

  Sedan 1992 är han en professor på ”the Institute for Theater Science of the University of Hamburg, Tyskland. Idag jobbar Helmut Karasek bland annat för nyhetstidningen ”Die Welt”, ”Welt am Sonntag” och ”Berliner Morgenpost”.

   
 • Elke Heidenreich

  Elke Heidenreich - Användare av reservoarpenna sedan 1949

  Elke Heidenreich

  ”Låt oss höra för handskrivning? Ja, om det faktiskt var handen som skrev. Du borde försöka dricka bläck och låta dina fingrar flyga över pappret…? Men såklart inte: då finns den underbara reservoarpennan, den dricker bläcket, ligger lugnt och elegant i din hand, flyger över pappret och skriver direkt från huvudet, över hjärtat, genom handen, orden som är viktiga just nu. Min reservoarpenna, jag förklarar min kärlek till dig. Vad skulle jag ha jort utan dig i alla dessa år av skrivning?”

   

  Om Elke Heidenreich

  Elke Heidenreich är en fri författare och jobbar i radio, television och i pressen. Från april 2003 till oktober 2008 var hon värd för det tyska prgrammet ”Lesen!” för kanalen ZDF (andra kanalen av tysk television).

   
 • Katja von Garnier

  Katja von Garnier's idéer strömmar från hand till paper

  Katja von Garnier

  ”Journal, idébok, första idéer för ett manus och minnen strömmar fortfarande från hand till papper. Inte endast för nostalgiska skäl utan okså för att processen förtjänar sensualitet, något som - hur mycket jag än älskar dem - saknas från gamla goda Imac, så småningom även hos kulspetspennan. Därför lyssnar jag uppmärksamt till ”poppet” när jag tar av locket på min reservoarpenna och erinrar mig om min barndoms dagar när jag hade bläck smetat över fingrarna, och är så glad att bläcket strömmar direkt ner på pappret, nu utan assistens från mina fingertoppar…”

  Om Katja von Garnier

  Från 1989 till 1994 studerade Katja von Garnier Direction på HFF - the University for Television and Film - i München. Den tyska regissören och manusförfattaren bor nu i Hollywood med sin familj.

   
 • Hinnerk Baumgarten

  Hinnerk Baumgarten: "Jag lämnar inte huset utan min mobiltelefon och min reservoarpenna"

  Hinnerk Baumgarten

  ”När man pratar om Pelikan tänker man inte bara på Hannover - företagets hemstad - utan också strävan efter kvalitet och stil. Jag lämnar inte huset utan min mobiltelefon och reservoarpenna!”

   

  Om Hinnerk Baumgarten

  I över sju år har han framgångsrikt varit värd för radio morgonshowen på Hitradio Antenne för lägre Saxony, Tyskland. Sedan 2006 tillhör han den ordinarie personalen på tevestationen NDR Fernsehen i Hamburg.

   
 • Andreas Wurm

  Andreas Wurm: Allt från en källa och spets

  Andreas Wurm

  ”Som barn hade jag en Pelikano, idag: en Souverän! Och ändå är de från samma källa och näbb.”

   

  Om Andreas Wurm

  Han är en journalist, värd och talesman. Han arbetar för många radio och TV stationer. Han är stadion speaker för det Tyska fotbollsförbundet. Han är en TV värd för många framträdande event, såsom ”Presseball” Berlin - den äldsta sociala balen i världen, även Turngala - en gala som presenterar världens bästa akrobater och gymnaster samt årets idrottsman.