Hjärtat av en bra reservoarpenna är spetsen.

Spetsen ger din handstil en personlig karaktär och gör den individuell och unik för var och en. Karaktären på materialet i spetsen som är tillverkat och utvecklat med genuin yrkeskikligheten ger en mjukare känsla när du skriver.

Spetsen – tryckt ur utvalda guldband, formade och präglade. Precisionsarbete med passion och känsla för detaljer. Spetsen kröns med en rundad topp. Den är gjord av iridium, en metall från platinagruppen. Försiktigt svetsad till spetsen, som ger en mjuk och jämn med jämn skrivkänsla av högsta kvalité.

En avslutande putsning ger en skinande spets. Små porslinspartiklar jämnar ut spetsen innan den blankpoleras av små kopparbollar. Koncentrerad och med en känsla för unika detaljer, krävs en mängd av olika steg krävs för att färdigställa spetsen av denna höga kvalité. Pelikan testar samtliga spetsar för hand.

 

De olika spetstyperna

straight, rounded nib straight, flat nib slanted nib
rak, rundad spets
för fina drag
rät, platt spets
för tjocka drag
sned/vinklad spets
för varierande drag
 

Raka spetsar.

Raka spetsar är lättare att skriva med och tillåter en flytande skrivstil för både ovana och vana skrivare. Mindre spetsar så som F och FF tillåter också varierande handstil genom att justera trycket medans du skriver. Dock rekommenderar vi att ovana skrivare använder medium eller breda spetsar (M,B).

Om din skrivposition snarare främjar en rak reservoarpenna så rekommenderar vi raka spetsar (så som EF, F, M, BB, 3B). De idealiska spetsbredderna för vänsterhänta är: F, M och B.

 

EF F M
B BB 3B
 

Sned/Vinklad spetsar.

Sned/vinklad spetsar tillåter en väldigt uttrycksfull handstil men är svåra att skriva med. Eftersom Pelikan spetsar vinklade åt vänster är de inte rekommenderade för vänsterhänta.

Om din skrivposition snarare främjar en ”brantare” och vänster-vinklad position, då är vänster-vinlade spetsar (OM, OB, OBB, O3B) är ett alternativ.

 

EF F M
B    
 

Önska En Spets

Du kan även beställa en spets, specialgjord för dina behov, när du besöker vår fabrik i Tyskland: Önska En Spets.

 
 

Gratis byte av spetsen (inom de första fyra veckorna efter köpet).

Om du vill byta storlek på spetsen så erbjuder Pelikan att göra det gratis för dig inom de första fyra veckorna efter du köpet ditt skriv instrument. Vänligen kontakta din återförsäljare eller skicka in spetsen i ett rekommenderat brev till din lokala Pelikan säljorganisation.