Κερί καρουζέλ
Κερί  καρουζέλ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι πληροφορίες εκπαιδευτικών σας προσφέρουν ένα ιδιαίτερο είδος κεριού καρουζέλ ως μια εύκολη ιδέα χειροτεχνίας.

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Κερί καρουζέλ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι πληροφορίες εκπαιδευτικών σας προσφέρουν ένα ιδιαίτερο είδος κεριού καρουζέλ ως μια εύκολη ιδέα χειροτεχνίας: Δημιουργήστε ένα πολύχρωμο δώρο από π. χ. μεταλλικό δοχείο καφέ, χρησιμοποιώντας χρώματα PLAKA, ή τέμπερες Pelikan, μια βελόνα πλεξίματος και αλουμινόχαρτο.


Ένα χριστουγεννιάτικο καρουζέλ κατασκευασμένο από υλικά που μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε κάθε νοικοκυριό.

Θα χρειαστείτε:

Μια βελόνα πλεξίματος, μήκους περίπου 20 εκ, 8 ξύλινα ραβδιά μήκους περίπου. 16 εκ. (π.χ. καλαμάκια για σουβλάκια ), ένα μεταλλικό δοχείο μήκους περίπου. 13 εκ, 8,5 εκ σε διάμετρο (π.χ. μεταλλικό δοχείο καπουτσίνο), μια μπάλα από φελιζολ, περίπου σε διάμετρο. 5-6 εκ, αλουμινόχαρτο (αλουμίνιο χειροτεχνίας), χρωματιστό χαρτί, ρολό χαρτί τουαλέτας (μόνο το ρολό χωρίς το χαρτί), μικρή βίδα με κεφάλι (X) περίπου. 3x10 χιλιοστά, κόλλα για όλες τις χρήσεις, PLAKA σε χρυσό, Πινέλο, Wonderliners σε πράσινο, λευκό και χρυσό, ένα μαχαίρι και ένα ψαλίδι.

Είναι πανεύκολο:

Ανοίγετε μια τρύπα στο κάτω μέρος του κουτιού. Το μέγεθος της πρέπει να είναι μόλις λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος της βελόνας πλεξίματος. Ανοίξτε μια τρύπα στη μέση του πλαστικού καπακιού και βιδώστε τη βίδα σε αυτό.
Προσοχή: Η βίδα πρέπει να τεθεί από το εσωτερικό του καπακιού. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιήστε μια μικρή μεταλλική βίδα κεφαλής μεγέθους τέτοιο ώστε η βελόνα πλεξίματος να ταιριάζει απόλυτα μέσα. Ομοιόμορφα κόψτε μια λωρίδα πλάτους περίπου 0,5 εκατοστών του ρολού χαρτιού τουαλέτας και κολλήστε την κεντρικά κάτω από το πλαστικό καπάκι από το εξωτερικό με την κόλλα για όλες τις χρήσεις (από το εξωτερικό). Υποτίθεται ότι θα δώσει στο καπάκι μια σταθερή επιφάνεια, καθώς η βίδα τίθεται στο καπάκι από το εσωτερικό και προεξέχει στο εξωτερικό.


Μια τρύπα στο κάτω μέρος του μεταλλικού δοχείου.

Καπάκι του δοχείου (κατασκευασμένο από πλαστικό) με τη βίδα.

Καπάκι με βίδα και λωρίδα από χαρτόνι.

Τώρα τοποθετήστε το πλαστικό καπάκι του μεταλλικού δοχείου ανάποδα, έτσι ώστε το καπάκι τώρα να δείχνει προς τα κάτω και την κάτω πλευρά με την τρύπα του προς τα επάνω. Κολλήστε τη βελόνα πλεξίματος μέσα από την τρύπα στο κάτω μέρος του κουτιού. Εφαρμόστε την άκρη της βελόνας στην κεφαλή της βίδας η οποία βιδώνεται στο καπάκι του δοχείου στο κάτω μέρος. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να εγγυηθεί ότι ο άξονας (δηλ η βελόνα πλεξίματος) θα κινείται εύκολα. Συμβουλή: Διακοσμήστε το σώμα του δοχείου αργότερα κολλώντας χρωματιστό χαρτί (κόκκινο). Μπορείτε να σχεδιάσετε στη συνέχεια όμορφα μοτίβα σε αυτό με τους μαρκαδόρους Wonderliners, όπως νιφάδες χιονιού με έλατα και χρυσά αστέρια, όπως φαίνεται στο παράδειγμα μας.


Καπάκι με βίδα και λωρίδα από χαρτόνι.

Η βελόνα πλεξίματος θα χρησιμεύσει ως άξονας για το ρότορα αργότερα.

Τοποθετήστε τη μισή μπάλα όσο το δυνατόν πιο καθαρή, έτσι ώστε τα φτερά να γυρίζουν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια ζωγραφίστε τα δύο μισά με PLAKA χρυσό.


Διακοσμημένο μεταλλικό δοχείο.

Κόψτε στη μέση μια μπάλα φελιζολ και χρωματίστε με PLAKA

 


Διακοσμήστε όχι μόνο τις δύο μισές μπάλες, αλλά μπορείτε να κολλήσετε, επίσης, έναν άγγελο στην άκρη.

Κολλήστε τα 8 ξύλινα ραβδιά (π.χ. τα ξυλάκια για σουβλάκια) στη μισή μπάλα φελιζολ, έτσι ώστε αυτά είναι διατεταγμένα σε ίση απόσταση γύρω από το κέντρο. Στη συνέχεια, κολλήστε τα φτερά γύρω από τα ραβδιά. Για την κόλληση, τραβήξτε τα ξύλινα ραβδιά έξω από τα μισά.
Κόψτε τον άγγελο δύο φορές από το αλουμίνιο χειροτεχνίας και κολλήστε τον ένα πάνω στο άλλο σαν είδωλο γύρω από την άκρη των ξύλινων ραβδιών. Το ξύλινο ραβδί με τον άγγελο θα κολλήσει πάνω στη μισή μπάλα φελιζολ αργότερα. Μην βάζετε κόλλα στα φτερά των αγγέλων, αλλά με προσοχή διπλώστε τα μακριά. Με αυτό τον τρόπο θα φαίνεται ο άγγελος σαν να πετάει.

 


Σχ. 1: Κατεβάστε το πρότυπο "φτερά".

Κατεβάστε το πρότυπο «άγγελος».

Για το σχήμα των φτερών, μπορείτε να βρείτε το δικό μας πρότυπο λήψης "φτερά" χρήσιμο. Απλά χρησιμοποιήστε το ως μάσκα και αντιγράψετε το στο αλουμίνιο χειροτεχνίας, το οποίο είναι λίγο παχύτερο από το κανονικό αλουμινόχαρτο οικιακής χρήσης. Αποκόψτε τα - και τελειώσατε!


Τα φτερά κολλημένα στα ξύλινα ραβδιά.

Τα φτερά κολλημένα στη μισή μπάλα σε απόσταση.

Κολλήστε τα 8 αποκομμένα ελάσματα, βλέπε σχήμα. 1, με τα ξύλινα ραβδιά κατά μήκος της γραμμής αναδίπλωσης. Το ξύλινο ραβδί πρέπει να είναι μήκους περίπου 16 εκ. και το έλασμα θα πρέπει να κολληθεί στο ραβδί περίπου 2 εκ. μακριά από το άκρο. σε απόσταση 4 εκ. από τη μυτερή πλευρά. Στη συνέχεια, κολλήστε τα τελικά φτερά περίπου σε βάθος 2 εκ. στην μισή μπάλα.


Τα φτερά κολλημένα στο μισή μπάλα σε μια απόσταση.

Μετά την αναδίπλωση των φτερών πάνω από τα ραβδιά, κολλήστε τις πλευρές μαζί. Τα φτερά πρέπει να περιστραφούν με την ίδια γωνία προς τα πάνω, έτσι ώστε ο θερμαινόμενος αέρας να μπορεί να ρέει κατά μήκος τους και να κάνουν το ρότορα να κινηθεί. Συμβουλή: Δοκιμάστε διαφορετικά είδη θέσεων για τους ρότορες για να βρείτε την τέλεια γωνία για αυτούς. Ο ρότορας θα περιστραφεί σε σχεδόν οποιαδήποτε θέση, αλλά στη συνέχεια, σε διαφορετική ταχύτητα.


Βάλτε το ρότορα στη βελόνα πλεξίματος.

Τώρα η μπάλα με τα φτερά πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν κεντρικά στη βελόνα πλεξίματος, έτσι ώστε το ήμισυ που είναι ακριβώς πάνω από τον πυθμένα του δοχείου να μπορεί να γυρίσει εύκολα.


Ο ρότορας που τοποθετήσατε θα πρέπει να είναι σε θέση να γυρίσει εύκολα, αλλιώς η θέση των φτερών πρέπει να αλλάξει..

Τώρα ο πύργος περιστροφής μπορεί να δημιουργηθεί. Για να αρχίσετε, τοποθετήστε 4 κεριά τσαγιού κάτω από τα φτερά σε ίση απόσταση και ανάψτε τα. Η αυξανόμενη θερμότητα θα ενεργοποιήσει τα φτερά.


Το καρουζέλ κερί ξεκίνησε από τα κεριά τσαγιού που βρίσκονται σε ίση απόσταση μεταξύ τους.