Χριστουγεννιάτικα φανάρια
Χριστουγεννιάτικα φανάρια

Έχετε ένα άδειο κουτί τυρί και δεν θέλετε να το πετάξετε, γιατί μπορεί να θέλετε να κάνετε ένα ωραίο φανάρι από αυτό - αλλά πώς γίνεται πάλι αυτό; Οι Συμβουλές των Εκπαιδευτικών της Pelikan θα σας δείξουν πώς!

Χριστουγεννιάτικα φανάρια

Ίσως αυτή η κατάσταση ακούγεται οικεία σε σας: Έχετε ένα άδειο κουτί τυρί και δεν θέλετε να το πετάξετε, γιατί μπορεί να θέλετε να κάνετε ένα ωραίο φανάρι από αυτό - αλλά πώς γίνεται πάλι αυτό; Οι Συμβουλές των Εκπαιδευτικών της Pelikan θα σας δείξουν πώς!


Εύκολη κατασκευή χαμηλού φωτισμού - αν θέλετε να δείτε πως φαίνονται τα φωτιστικά στο σκοτάδι, μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι το τέλος των οδηγιών για την χειροτεχνία!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Άδεια κουτιά τυριού (ωοειδές ή στρογγυλό, συμπεριλαμβανομένου του καπακιού, π.χ. από ένα Camembert), διαφανές χαρτί (σκληρό), ΠΛΑΚΑ χρώματα ίδια με τα χρώματα του διαφανούς χαρτιού, ένα πινέλο, κόλλα, ένα ρεσώ, ένα χαρτόνι π.χ. ρολό από ένα άδειο ρολό του χαρτιού τουαλέτας, σπάγκος και ένα ψαλίδι.

Τι να κάνετε:

  1. Κατ 'αρχάς, χρωματίστε ολόκληρο το κουτί με τα χρώματα PLAKA και αφήστε το να στεγνώσει καλά. Αν σας αρέσει το πολύχρωμο, στη συνέχεια, χρωματίστε αρκετά κουτιά με διαφορετικά χρώματα. Η υψηλή θαμπάδα του χρώματος PLAKA παρέχει έναν εύκολο βάψιμο μεγάλων επιφανειών χρησιμοποιώντας μία στρώση χρώματος.
  2. Στη συνέχεια, κόψτε από το ρολό χαρτί τουαλέτας ή κουζίνας μια μεγάλη λωρίδα σε διάστημα περίπου. 2 εκατοστά. Κολλήστε το στο μέσο του κάτω μέρος του κουτιού τυριού. Εκεί μπορείτε αργότερα να ρυθμίσετε το κερί, ώστε να μην πέσει.

Το χάρτινο δαχτυλίδι αποτρέπει το ρεσώ να γλιστρήσει.
  1. Τώρα μετρήστε το κομμάτι από διαφανές χαρτί που θα χρειαστείτε. Προκειμένου να καθοριστεί το πεδίο εφαρμογής, χρησιμοποιήσαμε το εξής τέχνασμα: Τοποθετήστε το σπάγκο σε όλο το μήκος της εσωτερικής άκρης του κουτιού από τυρί, μέχρι να φτάσετε και πάλι στην αρχή των χορδών σας. Δώστε στο σπάγκο σας 2 εκατοστά επιπλέον μήκος για την άκρη κολλήματος. Τώρα που έχετε το ακριβές πεδίο εφαρμογής του κουτιού σας. Θα το χρειαστείτε κατά την κοπή του χάρτινου φαναριού. Το ύψος του φαναριού σας, μπορεί να επιλεγεί ξεχωριστά, τότε κόψτε το ορθογώνιο διαφανές χαρτί.

Καθορίστε το εσωτερικό πεδίο του διαφανούς χαρτιού με ένα κομμάτι σπάγκο, επιλέξτε το ξεχωριστό ύψος.
  1. Κόψτε μια μάλλον μεγάλη τρύπα στο καπάκι του κουτιού, έτσι ώστε να μπορεί να φύγει η θερμότητα το κεριού. Στη συνέχεια, κολλήστε το διαφανές χαρτί καθώς και την εσωτερική πλευρά του καπακιού.

 

  1. Ως επόμενο βήμα, κολλήστε το διαφανές χαρτί μαζί κατά μήκος της λωρίδας συγκόλλησης απο την άκρη που διαπερνά κατά μήκος κάτω το φανάρι.

Κατ 'αρχάς, το διαφανές χαρτί είναι κολλημένο μαζί με το καπάκι, στη συνέχεια κολλάτε κατά μήκος της άκρης που διαπερνά κατά μήκος κάτω το φανάρι.

Αφού στεγνώσει, τοποθετήστε ένα ρεσώ μέσα στο μικρό δακτύλιο χαρτονιού που κόψατε , στην αρχή και κολλήστε το στο εσωτερικό του κάτω μέρος. Ως τελικό βήμα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το επάνω μέρος του φωτιστικού (= το καπάκι του κουτιού με το διαφανές χαρτί) στο κάτω μέρος.

Προσοχή:

Παρακαλώ μην αφήνετε ποτέ το φανάρι χωρίς επιτήρηση κατά τη χρήση, και να κρατάτε πάντα εύφλεκτα αντικείμενα σε μια ασφαλή απόσταση από τη λάμπα! Αυτό το φανάρι δεν είναι παιχνίδι, επομένως δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε τα παιδιά μόνα με το φανάρι! Πριν φύγετε από το δωμάτιο, πάντα να σβήνετε το ρεσώ. Πριν καεί τελείως το κερί, προσεκτικά αφαιρέστε το πάνω μέρος του φαναριού.


Όπως σας είχαμε υποσχεθεί: Κοιτάξτε πόση ατμόσφαιρα εξαπλώνουν τα φωτιστικά όταν στέκονται σε διαφορετικά ύψη στο σκοτάδι.