Πολύχρωμα Πασχαλινά Σπίτια
Πολύχρωμα Πασχαλινά Σπίτια

Το βάψιμο των αυγών του Πάσχα είναι μια ευρέως διαδεδομένη παράδοση. Ειδικά τα άσπρα αυγά μπορούν να χρωματιστούν πολύ ωραία με υπογραμμιστές της Pelikan και κολλώντας τους χρωματιστές λωρίδες χαρτιού αποτελούν μια μεγάλη ποικιλία για την περίοδο του Πάσχα.

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Πολύχρωμα Πασχαλινά Σπίτια

 

Το βάψιμο των αυγών του Πάσχα είναι μια ευρέως διαδεδομένη παράδοση. Ειδικά τα άσπρα αυγά μπορούν να χρωματιστούν πολύ ωραία με υπογραμμιστές της Pelikan και κολλώντας τους χρωματιστές λωρίδες χαρτιού αποτελούν μια μεγάλη ποικιλία για την περίοδο του Πάσχα. Κρεμώντας διάφορα διακοσμημένα πασχαλινά σπίτια το ένα δίπλα στο άλλο, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια πολύχρωμη μικρή πόλη!

 

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Λευκά κούφια αυγά, υπογραμιστές της Pelikan σε διάφορα χρώματα (εναλλακτικά ακρυλικούς μαρκαδόρους, ανεξίτηλους μαρκαδόρους ή υδατοστεγείς μαρκαδόρους OHP), χρωματιστό χαρτί σε διάφορα χρώματα, ένα ψαλίδι, κόλλα, κλωστή ραψίματος και ένα κουτί σπίρτα.

 

Δείτε πώς λειτουργεί:

1.    Αδειάστε τα αυγά. Σημείωση: Η τρύπα στο πάνω άκρο του αυγού μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερη, καθώς αργότερα θα καλυφθεί από την οροφή και την καπνοδόχο.

2.    Εκτυπώστε το πρότυπο λήψης σε ένα φύλλο από χρωματιστό χαρτί. Κόψτε τη στέγη και την καμινάδα. Σημείωση: Το πρότυπο λήψης περιέχει υλικό για πέντε πασχαλινά σπίτια.

3.    Διπλώστε κατά το μήκος των γραμμών γύρω από την καμινάδα και κολλήστε το μαζί με το σχήμα ενός ορθογωνίου παραλληλογράμμου, χρησιμοποιώντας τα κολλημένα πτερύγια. Κόψτε την οπή στην οροφή και διπλώστε τη στη μέση.

Το πρότυπο λήψης Οροφή και Καμινάδα

4. Δέστε τη κλωστή ραψίματος στο επάνω μισό του σπίρτου και κόψτε το κομμάτι από το νήμα στο επιθυμητό μήκος. Τώρα περάστε στο σπίρτο το κομμάτι του νήματος που δένεται γύρω από αυτό μέσα από το άνω άκρο του αυγού. Για να αποφύγετε την ολίσθηση του σπίρτου και πάλι, το σπίρτο πρέπει να σταθεί σταυρωτά με την τρύπα. Με αυτό τον τρόπο, το αυγό μπορεί να κρεμαστεί αργότερα.

5.Ως επόμενο βήμα, περάστε το σπάγκο από την πάνω οροφή και κολλήστε το πάνω στο αυγό. Στη συνέχεια, η καμινάδα είναι κολλημένη πάνω στη στέγη.

Το χρωματιστό Πασχαλινό σπίτι έχει πλέον ολοκληρωθεί, με μια πόρτα, παράθυρα, ένα πολύχρωμο αριθμό του σπιτιού, τα πάντα!

6. Χρησιμοποιήστε τους υπογραμμιστές για να ζωγραφίσετε τα παράθυρα και μια πόρτα στο σπίτι, όταν το σπίτι έχει στεγνώσει. Χρησιμοποιήστε ένα άλλο χρώμα για να διακοσμήσετε το αυγό με ένα πολύχρωμο αριθμό σπιτιού. Μπορείτε να διακοσμήσετε το σπίτι με γλάστρες μπροστά από τα παράθυρα, αν θέλετε.

7. Κρεμάστε το σπίτι χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι νήμα. Κρεμάστε περισσότερα σπίτια δίπλα για να δημιουργήσετε μια πολύχρωμη, μικρή πόλη.