Πασχαλινό λαγουδάκι
με ενσωματωμένο καλάθι
Πασχαλινό λαγουδάκι με ενσωματωμένο καλάθι

Τα κουτιά χυμών έχουν συνήθως μια μάλλον μικρή διάρκεια ζωής, ωστόσο, έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Τα κουτιά είναι στεγανά, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα για να αναπτυχθεί το Πασχαλινό γρασίδι ή για να χρησιμοποιηθούν ως γλάστρα. Χρησιμοποιώντας κόλλα για όλες τις χρήσεις και κατεβάζοντας τα πρότυπα μας, μπορείτε να μετατρέψετε αυτά τα κουτιά σε μια έξυπνη κρυψώνα για τα πασχαλινά αυγά ή να τα χρησιμοποιήσετε ως ένα ωραίο διακοσμητικό.

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Πασχαλινό λαγουδάκι με ενσωματωμένο καλάθι

Τα κουτιά χυμών έχουν συνήθως μια μάλλον μικρή διάρκεια ζωής, ωστόσο, φέρνουν έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Τα κουτιά είναι στεγανά, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα για να αναπτυχθεί το Πασχαλινό γρασίδι ή για να χρησιμοποιηθούν ως γλάστρα. Χρησιμοποιώντας κόλλα για όλες τις χρήσεις και κατεβάζοντας τα πρότυπα μας, μπορείτε να μετατρέψετε αυτά τα κουτιά σε μια έξυπνη κρυψώνα για τα πασχαλινά αυγά ή να τα χρησιμοποιήσετε ως ένα ωραίο διακοσμητικό.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

 • Tetra Pack ®-1 ή 1,5 λίτρα
 • Ένα ψαλίδι,
 • χάρακα,
 • μαύρο μαγικό μαρκαδόρο Wonderliner,
 • καφέ ξυλομπογιά,
 • PLAKA καφέ και κόκκινο χρώμα,
 • αδιαφανές λευκό ή λευκό χρώμα PLAKA,
 • πινέλο (πολύ λεπτό και κανονικό),
 • καφέ, ασημί και μαύρο χαρτί χαρτόνι (χοντρότερο από το κανονικό έγχρωμο χαρτί),
 • μια μικρή ποσότητα χώματος φύτευσης,
 • Σπόροι Πασχαλινού γρασιδιού ή λουλούδι σε μια γλάστρα 7 εκ,
 • καρμπόν
 • μια κόλλα στιγμής Pelifix .

 

Δείτε πόσο εύκολο είναι:


Η συσκευασία Tetra ® κόβεται ώστε να ανοίξει.

Ξεδιπλώστε τις γωνίες της συσκευασίας Tetra ® και διπλώστε την επίπεδα στο πάνω άκρο. Κόψτε κατά μήκος της άκρης που διπλώνετε στην επάνω πλευρά.


Το καλάθι του κουνελιού σημειώνεται στο μπροστινό μέρος και στο πλάι.

Σημειώστε στο μπροστινό μέρος και στα πλάγια στο ύψος των 7 εκατοστών όπου πρόκειται να τοποθετηθεί το καλάθι του κουνελιού. Παρακαλώ σημειώστε ότι η σφραγίδα του κιβωτίου θα πρέπει να φαίνεται προς τα μπροστά. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα την παρατηρήσετε αργότερα.


Το εμπρόσθιο μέρος και οι πλευρές αφαιρούνται.

Κόψτε και τα δύο πλευρικά τοιχώματα και το μπροστινό μέχρι εκεί πού έχει σημειωθεί το καλάθι, έτσι ώστε να παραμείνει μόνο το πίσω τοίχωμα.


Το πρότυπο λήψης μεταφέρεται και το κεφάλι του κουνελιού αποκόπτεται.

Τοποθετήστε το πρότυπο λήψης από το κεφάλι του κουνελιού περίπου 2 εκατοστά πάνω από το καλάθι στο πίσω τοίχωμα της συσκευασίας Tetra ® και σημειώστε κατά μήκος των περιγραμμάτων. Το πρόσωπο χρειάζεται για αργότερα. Κόψτε το κεφάλι του κουνελιού. Λάβετε υπόψη ότι, προκειμένου να παρέχουμε μεγαλύτερη σταθερότητα για τα αυτιά, πρέπει να αφήσετε τα πτερύγια κόλλησης και για τα δύο αυτιά.

Το κουτί βάφεται με κόκκινο και καφέ χρώμα.

Χρωματίστε ολόκληρο το πίσω μέρος του κουτιού από μπροστά και πίσω με καφέ χρώμα PLAKA. Χρωματίστε το καλάθι στο μπροστινό και στα πλαϊνά με κόκκινο χρώμα PLAKA. Όταν χρωματίζεται το καλάθι, χρωματίστε επίσης περίπου 1 εκατοστό κατά μήκος της άκρης από το εσωτερικό, τα υπόλοιπα τμήματα στο εσωτερικό του κουτιού θα πρέπει να καλύπτονται με χώμα.

Μεταφέρετε το πρότυπο λήψης και αποκόψτε τα μεμονωμένα τμήματα.

Μεταφέρετε τα περιγράμματα του προτύπου λήψης για τα αυτιά, τα χέρια και τα πόδια πάνω στο χαρτόνι και αποκόψτε τα.

Όσο πιο λεπτές οι λωρίδες, τόσο πιο περίτεχνα θα φαίνονται τα μουστάκια.

Κόψτε μακριά και πολύ λεπτά τα μουστάκια από ένα κομμάτι μαύρο σκληρό χρωματιστό χαρτί.

Το πρόσωπο μεταφέρεται επάνω σε ένα κομμάτι από χαρτόνι και τα περιγράμματα σημειώνονται με ένα μαύρο μαγικό μαρκαδόρο Wonderliner.

Τοποθετήστε ένα κομμάτι από καρμπόν μεταξύ του ζωγραφισμένου κομματιού από χαρτόνι και του πρότυπου λήψης του κεφαλιού περίπου 2 εκ πάνω από το καλάθι. Σημειώστε κατά μήκος των γραμμών του προσώπου με ένα μολύβι. Με αυτό τον τρόπο, θα μεταφερθεί στο κομμάτι χαρτόνι. Παρακαλούμε προσέξτε να μην το πιέσετε πάρα πολύ δυνατά. Στη συνέχεια σημειώστε κατά μήκος των λεπτών γραμμών με ένα μαύρο μαγικό μαρκαδόρο Wonderliner.

Τα μάτια, τα δόντια, τα αυτιά, τα χέρια και τα πόδια είναι διακοσμημένα με λευκό χρώμα.

Τώρα ζωγραφίστε τα μάτια και τα δόντια του κουνελιού με ένα λεπτό πινέλο και λευκό χρώμα PLAKA ή νερομπογιά. Βάλτε σε λευκό τόνο μαζί τα αυτιά, τα χέρια καθώς και τα πόδια. Για να αποφύγετε μια τόσο ισχυρή αντίθεση ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο, μπορείτε να σχεδιάσετε λεπτές γραμμές με ένα χρωματιστό καφέ μολύβι, αφού ξεραθεί το χρώμα.

Τα χέρια τοποθετούνται κάτω από το κεφάλι και επίσης συνδέονται με το μπροστινό μέρος του καλαθιού.

Τώρα χρησιμοποιήστε μία κόλλα στιγμής Pelifix για να κολλήσετε τα χέρια, τα αυτιά και τα πόδια σφιχτά. Τα χέρια είναι κολλημένα περίπου 2 εκατοστά κάτω από το κεφάλι στην πίσω πλευρά και στην μπροστινή του καλαθιού. Η κόλλα στιγμής Pelifix εγγυάται ότι τα χέρια θα κολλήσουν στο ζωγραφισμένο χαρτόνι.

Το παπιγιόν και τα μουστάκια ενώνονται με κόλλα στιγμής Pelifix.

Τέλος, το παπιγιόν κολλιέται στην μπροστινή πλευρά του καλαθιού και έπειτα τα μουστάκια κολλιούνται γύρω από τη μύτη. Τώρα το Πασχαλινό λαγουδάκι με ενσωματωμένο καλάθι είναι ολοκληρωμένο.

Προκειμένου να μεγαλώσει το Πασχαλινό γρασίδι, γεμίστε το καλάθι με χώμα μέχρι 1 εκατοστό κάτω από το χείλος και πατήστε ελαφρώς σφιχτά το χώμα . Τώρα απλώστε σπόρους πάνω από το έδαφος και ποτίστε τους προσεκτικά.

      

Περίπου 2-3 εβδομάδες αργότερα, το Πασχαλινό χορτάρι θα αυξηθεί και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για κρυψώνα των πασχαλινών αυγών. Για εκείνους που δεν θέλουν να περιμένουν, μπορούν να φυτέψουν επίσης ένα ωραίο λουλούδι μέσα στο καλάθι.