Κινητικότητα
Ατμομηχανή και βάρκα με πεντάλ
Κινητικότητα: Ατμομηχανή και βάρκα με πεντάλ

Στη νέα μας σειρά «Κινητικότητα», θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε εύκολα, αλλά αποτελεσματικά και γρήγορά στην κατασκευή το χτίσιμο μοντέλων από χρωματιστό χαρτί. Αυτά μπορούν εύκολα να εκτυπωθούν, να χρωματιστούν με μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές, να κοπούν και να κολληθούν μεταξύ τους μέσα σε λίγα λεπτά!

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Κινητικότητα: Ατμομηχανή και βάρκα με πεντάλ


Τα μοντέλα αυτά μπορούν να κατασκευαστούν με λίγα βήματα, με μερικά σημεία κόλλας και ταινία: ένα ελικόπτερο, ένα διώροφο λεωφορείο, ένα ιστορικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, μια βάρκα με πεντάλ και μια ατμομηχανή.

Στη νέα μας σειρά «Κινητικότητα», θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε εύκολα, αλλά αποτελεσματικά και γρήγορά στην κατασκευή το χτίσιμο μοντέλων από χρωματιστό χαρτί. Αυτά μπορούν εύκολα να εκτυπωθούν, να χρωματιστούν με μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές, να κοπούν και να κολληθούν μεταξύ τους μέσα σε λίγα λεπτά! Η ιδιαιτερότητα: έχουμε αποφύγει οποιοδήποτε περίπλοκο κόλλημα βλεφαρίδων!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Λευκό χαρτόνι για τις εκτυπώσεις, ξυλομπογιές της Pelikan και μαρκαδόρο Colorella Duo, προκειμένου να χρωματίσετε, μερικές οδοντογλυφίδες, ένα καλαμάκι, ψαλίδι, ένα στυλό Pelifix και ταινία.

Σε αυτήν την ενότητα:


Ατμομηχανή,Βάρκα με πεντάλ

 


Η ολοκληρωμένη ατμομηχανή θυμίζει μια από τις μεγάλες στιγμές των τρένων, καθώς επίσης και η επιβλητική γέφυρα τρένου κοντά στο Bahia Honda στο Key West, Florida φαίνεται στο παρασκήνιο, το οποίο χτίστηκε ολοκληρωθηκε το 1912.

Αφού φτάσουμε στο Key West, μια περιήγηση με μια βάρκα με πεντάλ πραγματικά αξίζει τον κόπο - απολαμβάνοντας ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο.

Βάρκα με πεντάλ

Πρώτα χρωματίστε όλα τα μέρη του σκάφους με ξυλομπογιές πριν τα κόψετε. Στη συνέχεια, η βάρκα με πεντάλ και το παράθυρο πρέπει να κοπούν κατά μήκος των περιγραμμάτων (κόκκινες γραμμές). Στη συνέχεια, κόψτε το μέρος το οποίο θα χρησιμεύσει ως εξέδρα αργότερα (πράσινη γραμμή στα δεξιά, αριστερά και στο μέτωπο). Διπλώστε το κάθισμα κατά μήκος της διακεκομμένης γραμμής και κολλήστε την στο κάτω μέρος του σκάφους.

Διπλώστε τη βάρκα κατά μήκος των πράσινων κάθετων γραμμών και σχηματίστε τη. Συνδέστε τις άκρες από τα κομμάτια μεταξύ τους χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι ταινίας. Χρησιμοποιώντας την κολλητική ταινία έχετε το πλεονέκτημα να κολλήσετε απλά κατά μήκος των άκρων, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε περίπλοκο κόλλημα βλεφαρίδων. Το κάθισμα είναι διπλωμένα προς τα πίσω (οριζόντια πράσινη γραμμή) και κολλημένο στο κάτω μέρος με κόλλα stick Pelifix.

Τα τελικά βήματα

Τέλος, κόψτε τους τροχούς κίνησης από το πρότυπο. Σφινώστε την οδοντογλυφίδα στο μέσον των τροχών. Εκτείνετε τους τροχούς σε ένα ακόμη μεγαλύτερη απόσταση κατά μήκος της οδοντογλυφίδας. Στο τέλος, κολλήστε τα άκρα της οδοντογλυφίδας σ τα σημάδια στο πίσω μέρος της βάρκας. Σιγουρευτείτε ότι βάλλατε λίγη κόλλα στις άκρες της οδοντογλυφίδας παίρνει για να εφαρμόσει τη βάρκα.


Η βάρκα με πεντάλ είναι εύκολο να κατασκευαστεί και είναι μια καλή άσκηση για την εργασία με το ψαλίδι, ξυλομπογιές και την ταινία.

 

Ατμομηχανή

Κόψτε όλα τα μέρη της ατμομηχανής και χρωματίστε τα με το μαρκαδόρο Duo Colorella της Pelikan. Στη συνέχεια, κόψτε την ατμομηχανή στα περιγράμματα (βλ. κόκκινες γραμμές για την πλήρη ατμομηχανή). Προσοχή: τα διαστήματα μεταξύ των τροχών παραμένουν, φυσικά. Μόνο κόψτε κατά μήκος των κόκκινων περιγραμμάτων.

Τώρα διπλώστε το τρένο κατά μήκος της Πράσινης διακεκομμένης γραμμής. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε αυτόματα το βασικό σχήμα της ατμομηχανής. Το τείχος του πίσω μέρους του τρένου (ανθρακί βαγόνι) πρέπει να συνδεθεί με το τρένο με το πτερύγιο και για περισσότερη σταθερότητα, διπλώστε το κάτω μέρος προς τα μέσα κατά μήκος της διακεκομμένης γραμμής.

Εγκαθηστώντας της απόστασης-ασφαλείας και των αξόνων

Για τους άξονες, κολλήστε δύο καλαμάκια (μπροστά 30mm, Πίσω 40mm) στην ατμομηχανή μεταξύ των δύο μεγάλων τροχών, προκειμένου να κρατήσει μια ακόμη απόσταση μεταξύ τους (γκρι). Τώρα, απ 'έξω, κολλήστε μία οδοντογλυφίδα στα σημάδια από κάθε τροχό (κόκκινο), αφήστε το να μπεί μέσα στο καλαμάκι και στη συνέχεια κολλήστε το στον άλλο τροχό.

Τα τελικά βήματα

Τώρα κόψτε τους τέσσερις πρόσθετους τροχούς από το πρότυπο. (βλ. εικόνα αριστερά). Κολλήστε αυτά στην οδοντογλυφίδα –γέφυρα από το εξωτερικό και στερεώστε τα με μια σταγόνα κόλλας. Στην εικόνα στα δεξιά, μπορείτε να δείτε τους άξονες οδοντογλυφίδας και επίσης τα καλαμάκια για απόσταση ασφαλείας. Τέλος, κολλήστε το μπροστινό μέρος της ατμο μηχανής μαζί με μερικά κομμάτια κολλητικής ταινίας.Μια γρήγορη άσκηση χειροτεχνίας: Η ατμομηχανή χρειάζεται μόνο μερικά κομμάτια ταινίας και ένα πτερύγιο κολλήματος.