Παρακολουθήστε πως καπάκια
μπουκαλιών
γίνονται Βάτραχοι
Παρακολουθήστε πως καπάκια μπουκαλιών γίνονται Βάτραχοι

Είναι εύκολο να φτιάξετε μικρά βατραχάκια από καπάκια. Κάποιος μπορεί να τα δείτε ως τα "μικρά αδελφάκια" των Βατράχων που πηδάνε, με την εξαίρεση ότι δεν μπορούν να πηδήξουν.

Παρακολουθήστε πως καπάκια μπουκαλιών γίνονται Βάτραχοι

Είναι εύκολο να φτιάξετε μικρά βατραχάκια από καπάκια. Κάποιος μπορεί να τα δείτε ως τα "μικρά αδελφάκια" των Βατράχων που πηδάνε (βλ. τελευταίο κεφάλαιο), με την εξαίρεση ότι δεν μπορούν να πηδήξουν. Στην περίπτωση αυτή, πολλές συναρπαστικές παραλλαγές μπορούν να δημιουργηθούν ανάλογα με τη χρησιμοποιούμενη μέθοδο.

Δείτε πώς να φτιάξετε το δικό σας Βάτραχο από καπάκι μπουκαλιού:

  1. Χρωματίστε τα καπάκια που συλλέξατε Πράσινα. Τα χρώματα PLAKA της Pelikan είναι ιδανικά επειδή χρωματίζουν καλά τις ολισθηρές επιφάνειες.
  2. Η τσόχινη γλώσσα μπορεί να κοπεί χρησιμοποιώντας το ακόλουθο σχέδιο:
  3. Τώρα κολλήσει τη γλώσσα σε ένα καπάκι μπουκαλιού.
 
  1. Για να δημιουργήσετε τα πόδια των Βατράχων, χρησιμοποιείστε το σχέδιο που απεικονίζεται παρακάτω, για να αποκοπεί με τσόχινο υλικό.
  2. Διαφορετικές μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συγκολληθούν τα δύο καπάκια μπουκαλιών:
  • Θερμαινόμενη κόλλα
  • Κερί
  • Διαμορφωμένη ζύμη

Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε, ενώ κολλάτε είναι, να μην είναι πολύ μεγάλο το άνοιγμα του στόματος!

 

 
  1. Τώρα προστίθενται τα μάτια του παιχνιδιού (μια εναλλακτική λύση θα ήταν να χρησιμοποιήσετε είτε μικρές πέτρες ή κουμπιά). Η κόλλα (ή μια θερμαινόμενη κόλλα) είναι η πλέον κατάλληλη για τα μάτια, αν και η διαμορφωμένη ζύμη θα είναι μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση.
  2. Όταν δημιουργείται πολλούς Βατράχους μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει διαφορετικά χρώματα για να χρωματίσει τα καπάκια των μπουκαλιών, τις γλώσσες και τα πόδια.