Πέτρα του μήνα
Πέτρα του μήνα

Μετά την πρεμιέρα του "Πέτρα του μήνα" στο τελευταίο τεύχος από τις πληροφορίες των Εκπαιδευτικών θα θέλαμε αυτή τη φορά να παρουσιάσουμε ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Πέτρα του μήνα

Niedersächsiches Landesmuseum Hannover

Παρασκευασμένα σε συνεργασία με τοπεριφερειακό μουσείο Κάτω Σάξονες του Ανόβερο

Steinfisch aus der Aktion Februar 2003
Μετά την πρεμιέρα του "Πέτρα του μήνα" στο τελευταίο τεύχος από τις πληροφορίες των Εκπαιδευτικών θα θέλαμε αυτή τη φορά να παρουσιάσουμε ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Η σύμπτωση παίζει σημαντικό ρολό σε αυτή την τεχνική, αλλά τα αποτελέσματα είναι πολύ περίεργα. Όπως αναφέρει η τελευταία φορά, δείξαμε πόσο καλά τα Pelikan PLAKA χρώματα μπορούν να εφαρμοστούν σε πέτρα. Τα χρώματα εντυπωσιάζουν λόγω της έντασης και της ευκολίας εφαρμογής.
 

Πρέπει να πούμε όμως, ότι τα χρώματα PLAKA απαιτούν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να στεγνώσουν, προκειμένου να είναι ανθεκτικά στις επιδράσεις του ηλιακού φωτός. Χρησιμοποιούμε τη φάση ξήρανσης για να ασκήσουμε την "υγρό σε υγρό" τεχνική με χρώματα PLAKA. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μικρά κομμάτια τέχνης να λάμπουν μέσα από τη μοναδικότητά τους.

Κατ 'αρχάς, τοποθετήστε τα χρώματα PLAKA σε μικρές γλάστρες και αραιώστε τα με νερό. Με την Πράσινη πέτρα π.χ. αρχίστε να ζωγραφίζετε κατά μήκος των άκρων. Χρησιμοποιώντας κυκλικές πινελιές κινούνται όλο και πιο κοντά στο κέντρο της πέτρας. Κάθε κυκλική κίνηση μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό χρώμα. Βήμα προς βήμα η πέτρα αρχίζει να παίρνει το χρώμα. Η βούρτσα πρέπει τώρα και στη συνέχεια να καλύψει επίσης τομείς που είναι ήδη ζωγραφισμένοι. Αυτό καθιστά ευκολότερο για τα χρώματα PLAKA να αναμειχθούν.

Αφού η πέτρα έχει καλυφθεί τελείως από δαχτυλίδια είναι καιρός να την αφήσουμε να στεγνώσει. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αναμονής, μπορείτε να αρχίσετε να ζωγραφίζετε μια άλλη πέτρα.


 

Τώρα ορισμένα χρωματικά στοιχεία όπως τελείες ή γραμμές μπορούν να προστεθούν στην επιφάνεια. Το σωστό πινέλο για κάθε επιμέρους εργασία μπορεί να ερευνήσει σχετικά με το νέο Pelikan "Finder Πινέλο". Η επίδραση του χρώματος μπορεί να αυξηθεί με τη χρήση συμπληρωματικών χρωμάτων. Για να ξέρετε ποιο χρώμα να χρησιμοποιήσετε, επιλέξτε ένα χρώμα για τον Pelikan κύκλο του χρώματος και θα φανεί το συμπληρωματικό χρώμα για κάθε μεμονωμένη περίπτωση.

Μια άλλη ωραία διακοσμητική αφή είναι η χρήση του χρώματος Χαλκού PLAKA . Προσθέτοντας απλά σημεία ή γραμμές με αυτό το χρώμα κάνουμε την πέτρα να μοιάζει τόσο πολύ πιο πολύτιμη. Τα σημεία μπορούν να βελτιωθούν προσθέτοντας μια ασημένια επένδυση του χρώματος PLAKA γύρω τους.

Τέλος προσθέστε μια στρώση Pelikan βερνίκι PLAKA για να δώσετε στην πέτρα το τελικό λαμπερό άγγιγμα. Αυτό προσθέτει την προστασία των χρωμάτων.