Μετεωρολογικός
Σταθμός
Μετεωρολογικός Σταθμός

Συνήθως, το θέμα του καιρού είναι πολύ δημοφιλές για τους μαθητές, καθώς είναι σε θέση να μάθουν περισσότερα για το άμεσο περιβάλλον τους με σχετικά απλά μέσα. Ένας στόχος είναι η παρατήρηση και η τεκμηρίωση των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών.

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Μετεωρολογικός Σταθμός

Τα ντους του Απριλίου φέρνουν τα λουλούδια του Μαΐου:

Χειροποίητος Μετεωρολογικός Σταθμός

Wetterstation_fertig

Συνήθως, το θέμα του καιρού είναι πολύ δημοφιλές για τους μαθητές, καθώς είναι σε θέση να μάθουν περισσότερα για το άμεσο περιβάλλον τους με σχετικά απλά μέσα. Ένας στόχος είναι η παρατήρηση και η τεκμηρίωση των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών. Ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να βρει μια διεπιστημονική προσέγγιση την ώρα π.χ. των τεχνικών. Η δημιουργία ενός μικρού μετεωρολογικού σταθμού, για παράδειγμα, ο οποίος μπορεί να χειρίζεται από τα παιδιά και με τον οποίο οι μαθητές μπορούν να τεκμηριώσουν τις καιρικές συνθήκες σε καθημερινή βάση, είναι ένα σχετικό θέμα. Για να παρέχετε στους μαθητές σας τη δυνατότητα να εργαστούν για τον μετεωρολογικό σταθμό τους ανεξάρτητα, σας προσφέρουμε τα σωστά "όργανα μέτρησης" σε μεμονωμένα τμήματα και ως πλήρη πρότυπα λήψης. Το επίκεντρο βρίσκεται στην τεκμηρίωση των καιρικών φαινομένων, τα οποία τα παιδιά έχουν ήδη παρατηρήσει μέχρι σήμερα. Σύννεφα και καιρικές συνθήκες που βρίσκονται σε στενή σύνδεση μεταξύ τους, η κατεύθυνση του ανέμου και η θερμοκρασία. Για μια καλύτερη εικόνα, όλα τα όργανα μέτρησης μπορούν να κολληθούν το ένα κάτω από το άλλο (μετεωρολογικός σταθμός) και μπορούν όλοι οι μαθητές να παρατηρήσουν την τρέχουσα κατάσταση του καιρού. Συνολικά, ο μετεωρολογικός σταθμός προσφέρει ένα δομικό στοιχείο για την ώρα π.χ. των τεχνικών που μπορεί να θεωρηθεί ως σημείο εκκίνησης για συζήτηση για το θέμα του καιρού.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Τα δικά μας πρότυπα λήψης, χαρτί λευκού χρώματος, ένα ψαλίδι, συνδετήρες με στρογγυλό κεφάλι, μαρκαδόρους Colorella duo, ή Colorado της Pelikan ή ξυλομπογίες, ένα θερμόμετρο.
 
Πολλά πρότυπα λήψης είναι διαθέσιμα για χειροτεχνία.
 

 

Εντοπίζοντας μια τοποθεσία του μετεωρολογικού σταθμού

Deutschlandkarte
Τακτικός χάρτη της Γερμανίας

Πρώτον, οι μαθητές μπορούν να σημαδεύσουν κατά προσέγγιση τη θέση του μετεωρολογικού σταθμού στο χάρτη π.χ. της Γερμανίας. Για το σκοπό αυτό, θα θέλαμε να σας προσφέρουμε τα πρότυπα μας, συμπεριλαμβανομένης της λήψης ενός συνηθισμένου χάρτη και ενός γραφήματος στο οποίο μπορεί να συμπληρωθεί η ημερομηνία της κάθε μέτρησης καιρού.

Η ένωση των οργάνων μέτρησης σύννεφου

Messinstrument_Wolken
Κατεβάστε το πρότυπο για το όργανο μέτρησης σύννεφου

Τώρα το "όργανο μετρήσεων" είναι έτοιμο να ενωθεί. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε τον τροχό συμβόλων μας ή έναν άδειο και να σχεδιάσετε τα δικά σας σύμβολα πάνω του. Κόψτε τον τροχό και το βέλος και κάντε μια τρύπα στις ενδείξεις.

Τέλος, μπορείτε να χρωματίσετε το βέλος κόκκινο (π.χ. με τους μαρκαδόρους Colorella duo ή Colorado της Pelikan). Στη συνέχεια, τοποθετήστε το βέλος στην κορυφή του τροχού με τις δύο οπές τοποθετημένες ακριβώς τη μία πάνω στην άλλη, κολλήστε ένα συνδετήρα με στρογγυλό κεφάλι και λυγίστε τον άλλο επάνω στην πίσω πλευρά.

Σύννεφα και Καιρικές Συνθήκες

Τα σύμβολα μας είναι κατάλληλα για να διαπιστωθούν οι καιρικές συνθήκες και η σωστή παραγωγή των σύννεφων. Βεβαίως, είναι δυνατόν να αφήσουμε τα παιδιά να δημιουργήσουν τα δικά τους σύμβολα σύννεφων και να τα γράψουν στον τροχό μέτρησης. Τα σύμβολά μας μπορούν να μετρήσουν τις ακόλουθες καιρικές συνθήκες: Ήλιος / Σύννεφα, αραιή συννεφιά, πυκνή συννεφιά, ομίχλη, βροχή, καταιγίδα και χιόνι. Ως λεζάντα χάρτη, μπορούμε να σας προσφέρουμε αυτό το γράφημα ως πρότυπο για να κατεβάσετε, στο οποίο μπορείτε να συμπληρώσετε εναλλακτικά τα δικά σας σύμβολα.

Legende_Wolken1
Legende_Wolken2
Λεζάντα χάρτη ως βάση για το τροχό μέτρησης (αριστερά: η λεζάντα χάρτη με δεδομένα σύμβολα, δεξιά: για το δικό σας σχεδιασμό).

Ενώνοντας το ανεμόμετρο

Παρόμοια, στο όργανο μέτρησης ανέμου, κόψτε τον τροχό και το βέλος του ανεμόμετρου. Το βέλος είναι χρωματισμένο με κόκκινο χρώμα και στερεώνεται στον τροχό με ένα συνδετήρα με στρογγυλό κεφάλι.

Messinstrument_Wind
Κατεβάστε το πρότυπο ανεμόμετρου
 

 

θερμοκρασία

Εκτός από τα πρότυπα μας, θα χρειαστείτε επίσης ένα θερμόμετρο για να τεκμηριώσετε την θερμοκρασία. Για το σκοπό αυτό, διαβάστε τη θερμοκρασία από το θερμόμετρο και ρυθμίστε το βέλος στο όργανο μέτρησης της θερμοκρασίας και γράψετε τη στον πίνακα. Το όργανο μέτρησης σας επιτρέπει να διαβάσετε τις καιρικές συνθήκες της ημέρας και της προηγούμενης και να διερευνήστε αν η θερμοκρασία έχει πέσει, αυξήθηκε ή παρέμεινε η ίδια. Η κατασκευή είναι ίδια με το μέσο μέτρησης του ανέμου. Επιπλέον, τα ενιαία επίπεδα θερμοκρασίας μπορούν να επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα. Για καλύτερο προσανατολισμό, χρωματίστε, τα επίπεδα θερμοκρασίας πάνω στο πρότυπο της λεζάντας του χάρτη με τα αντίστοιχα χρώματα. Τέλος, οι θερμοκρασίες μπορούν να τεκμηριωθούν στο πρότυπο "καμπύλη της θερμοκρασίας". Θα δείξει μια εβδομαδιαία επισκόπηση των διαφόρων ημερήσιων θερμοκρασιών.

Legende_Wolken1
Legende_Wolken2
Τα όργανα μέτρησης θερμοκρασίας (αριστερά) και η λεζάντα του χάρτη για να συμπληρώσετε τις θερμοκρασίες με τα αντίστοιχα χρώματα (δεξιά)
Legende_Wolken1
Legende_Wolken2
Σελίδα δεδομένων για να τεκμηριώσετε τις διαφορετικές θερμοκρασίες της εβδομάδας (καμπύλη της θερμοκρασίας)