Ιδέα χειροτεχνίας
Κοντάρια για
Οικόσημα
στο διεπιστημονικό
θέμα ¨Ινδιάνοι¨
Ιδέα χειροτεχνίας: Κοντάρια για Οικόσημα στο διεπιστημονικό θέμα ¨Ινδιάνοι¨

Θέματα, όπως π.χ. το θέμα ‘Ινδιάνοι’, μπορούν επίσης να ενταχθούν πολύ καλά στην κατηγορία της τέχνης. Εκθειάζουν τη φαντασία και προκαλούν συμμετοχή της δικής σας δημιουργικότητας. Κοντάρια φτιαγμένα από χαρτόνι, τα οποία συχνά συγχέονται με τοτέμ, είναι ιδιαιτέρως κατάλληλα για το σκοπό αυτό.

Ιδέα χειροτεχνίας: Κοντάρια για Οικόσημα στο διεπιστημονικό θέμα ¨Ινδιάνοι¨

Θέματα, όπως π.χ. το θέμα ‘Ινδιάνοι’, μπορούν επίσης να ενταχθούν πολύ καλά στην κατηγορία της τέχνης. Εκθειάζουν τη φαντασία και προκαλούν συμμετοχή της δικής σας δημιουργικότητας. Κοντάρια φτιαγμένα από χαρτόνι, τα οποία συχνά συγχέονται με τοτέμ, είναι ιδιαιτέρως κατάλληλα για το σκοπό αυτό.

This is what you need:

Κουτί Opaque χρωμάτων Κ12, πινέλο σε μεγέθη 4+12, βερνίκια Pelikan PLAKA με βάση το νερό, ρολά από χαρτόνι σε όλες τις παραλλαγές, ταπετσαρία, εφημερίδα και ένα ανθεκτικό χαρτόνι για υπόστρωμα (π.χ. πίσω από ένα μπλοκ σχεδίου).

 

 

Δείτε πόσο εύκολο είναι:

  1. Κατ 'αρχάς, ακολουθήστε τις οδηγίες για να αναμείξετε την κόλλα ταπετσαρίας. Ένα πακέτο θα φτάσει για μια ολόκληρη τάξη. Από την εμπειρία, κάθε μαθητής θα χρειαστεί μόνο ένα μικρό μπολ γεμάτο. Πέρα από αυτό, για κόλλημα χωρίς προβλήματα, η εφημερίδα θα πρέπει εκ των προτέρων να είναι κομμένη σε μικρές λωρίδες.

    Καλύψτε τους πίνακες για να μην καλυφθούν τα σημεία αυτά με κόλλα ταπετσαρίας. Ωστόσο, οι λεκέδες αφαιρούνται εύκολα με νερό!

  2. Στη συνέχεια, τακτοποιήστε τα ρολά από χαρτόνι, ώστε να μοιάζουν με κοντάρια για οικόσημα και να τους συνδέσετε με κομμάτια εφημερίδας και λίγη κόλλα ταπετσαρίας. Δεν υπάρχει κανένα όριο στη φαντασία σας, θυμηθείτε- είναι προσωπικό σας οικόσημο το κοντάρι που φτιάχνετε.
  3. Αφού η ταπετσαρία στεγνώσει καλά, καλύψτε ολόκληρη τη βασική δομή με ένα στρώμα χαρτοπολτού. Επιπλέον, το κοντάρι πρέπει να είναι στερεωμένο στο υπόστρωμα από χαρτόνι χρησιμοποιώντας εφημερίδα και κόλλα ταπετσαρίας.
  4. Τώρα ήρθε η ώρα για διακόσμηση! Τα θαμπά χρώματα θα βγουν ακόμα πιο λαμπερά, ζωγραφίζοντας εκ των προτέρων την ξηρή βασική δομή σε λευκό. Στη συνέχεια, αφήστε να στεγνώσει καλά κάθε μέρος.

Βοηθώντας ο ένας τον άλλον, πρώτα συνδέουν τα ρολά από χαρτόνι. Αφού η κάλυψη με χαρτοπολτό είναι στεγνή, προχωρούν την κατασκευή οικόσημα κοντάρια.
  1. Χρησιμοποιώντας τα λαμπρά θαμπά χρώματα, αφήστε τη φαντασία σας να ξεδιπλωθεί κατά τη διακόσμηση των καλυμμάτων κονταριών των χεριών. Ίσως, μπορεί να φανταστεί κανείς ‘μυστηριώδη σημάδια’, τα οποία μπορούν να διαβαστούν μόνο από τους μαθητές σας, ή εντυπωσιακά χρωματικά εφέ, όπως τα σκούρα και φωτεινά χρώματα.

    Από εκεί και πέρα, η περιοχή γύρω από το κοντάρι πρέπει επίσης να είναι διακοσμημένη. Ίσως λιβάδια, μικροί λόφοι ή ακόμα και βουνά, λακκούβες και κοιλάδες μπορούν να προκύψουν εδώ. Η επιφάνεια επίσης, μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορα υλικά. Μικρές πέτρες, ραβδί ή φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν εδώ. Δεδομένου ότι είναι προσωπικό κάλυμμα κονταριών χεριών, ακόμη και λίγες παιδικές αναμνήσεις και φυλαχτά μπορούν να κολληθούν πάνω του.

  2. Τώρα, πάνω στο κάλυμμα θαμπού χρώματος με το βερνίκι PLAKA ως ένα προστατευτικό στρώμα. Το βερνίκι δεν θα προστατεύει μόνο το στρώμα του θαμπού χρώματος, θα δώσει επίσης στα χρώματα ακόμα πιο φωτεινή εμφάνιση.
Τα λαμπρά opaque χρώματα δίνουν στο κάλυμμα κονταριών χεριών την χαρακτηριστική του έκφραση. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινέλο μπορεί να βοηθήσει να κάνει συγκεκριμένες λεπτομέριες να ξεχωρίζουν καλύτερα.

Περαιτέρω διακοσμητικές ιδέες για το οικόσημο κοντάρι:

 

Ενημέρωση σχετικά με οικόσημα κοντάρια

Οικόσημα κοντάρια ήταν ευρύτατα διαδεδομένα ανάμεσα στους ιθαγενείς της Αμερικής από τη βορειοδυτική ακτή και συχνά συγχέονται με κοντάρια τοτέμ. Συνήθως, τα μέλη της οικογένεια σκάλιζαν μόνοι τους τα οικογενειακά οικόσημα κοντάρια, μερικές φορές, όμως, αυτά χρησιμοποιήθηκαν επίσης ως μνημεία για τους νεκρούς.

Το ξύλο από το οποίο φτιάχνονταν τα κοντάρια προήλθε από γιγάντιους κέδρους μέχρι ύψους 20 μέτρων. Αυτό το είδος ξυλείας είχε καλλιεργηθεί κυρίως στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Το οικογενειακό οικόσημο, όμως, δεν απεικονιζόταν μόνο σε κοντάρια, αλλά θα μπορούσε επίσης να βρεθεί στα πιάτα, στα όπλα, στα κουτιά, στις κουβέρτες, στους τοίχους των σπιτιών και σε πολλά άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Συχνά, τα οικόσημα κοντάρια ήταν βαμμένα σε έντονα χρώματα. Σημαντικά κομμάτια της ιστορίας και γεγονότα του παρελθόντος των διάσημων οικογενειών, ακόμα και οι μύθοι φυλής αποτυπώθηκαν σε τέτοια κοντάρια. Το να ερμηνεύσεις την έννοια του κονταριού οικόσημου είναι πολύ περίπλοκο, καθώς οι μύθοι και οι ιστορίες των ενιαίων φυλών συχνά παραμένουν άγνωστες και οι εικόνες που απεικονίζονται έχουν αντληθεί με δυσκολία.