Πυροτεχνήματα για την αλεπού
Το παιχνίδι
Πυροτεχνήματα για την αλεπού - Το παιχνίδι

Το παιχνίδι βασίζεται στο βιβλίο "Πυροτεχνήματα για την αλεπού" του Sven Nordqvist.

Πυροτεχνήματα για την αλεπού - Το παιχνίδι

Pettersson, Findus & Co. Special

Το παιχνίδι βασίζεται στο βιβλίο "Πυροτεχνήματα για την αλεπού" του Sven Nordqvist

Θα χρειαστείτε τις φιγούρες Pettersson για αυτό το παιχνίδι.

Findus knallt!

  1. Κατ 'αρχάς, κάθε παιδί πρέπει να φτιάξει έναν από τους αναδεικνυόμενους χαρακτήρες. Κάθε παιδί θα πρέπει να επιλέξει τον αγαπημένο του χαρακτήρα και να το φτιάξει.
  2. Τώρα η ιστορία "Πυροτεχνήματα για την αλεπού" διαβάζεται φωναχτά. Κάνετε σύντομα διαλείμματα επιτρέποντας στα παιδιά να παίξουν την ιστορία χρησιμοποιώντας αριθμητικά στοιχεία.

 

Εναλλακτικά:

  1. Κατ 'αρχάς, η ιστορία "Πυροτεχνήματα για την αλεπού" διαβάζεται φωναχτά. Κατά την οποία εμφανίζονται τα όμορφα συνοδευτικά εικόνων με την ιστορία.
  2. Μετά το τέλος της ανάγνωσης της ιστορίας, Αφήστε τα παιδιά να κάνουν τα δικά τους «Τρομακτικά φύλλα».
  3. Για να γίνει αυτό, εκτυπώστε τις φιγούρες σε αυτή την έκδοση των πληροφοριών των Εκπαιδευτικών και αντιγράψετε τα σε ένα κομμάτι ύφασμα διαστάσεων 1,50 x 1,00 μ. (περίπου μισό σεντόνι).
  4. Οι χαρακτήρες μπορούν πλέον να σχεδιασθούν στο υλικό χρησιμοποιώντας το ειδικό στυλό χρωματισμού υφάσματος της Pelikan. Καλό θα είναι να τοποθετήσετε κάποιο χαρτί κάτω από το υλικό, ενώ χρωματίζουμε, καθώς τα χρώματα εντάσεως θα μπορούσαν διαφορετικά να μουτζουρώσουν την επιφάνεια κάτω από το φύλλο.
  5. Αν ο καιρός είναι καλός έξω, τα παιδιά μπορούν να παίξουν στη συνέχεια την ιστορία στην ύπαιθρο . Ένα παιδί πρέπει να είναι ντυμένο όπως το "τρομακτικό φύλλο".
  6. Αν ο καιρός είναι καλός έξω, τα παιδιά μπορούν να παίξουν στη συνέχεια την ιστορία στην ύπαιθρο . Ένα παιδί πρέπει να είναι ντυμένο όπως το "τρομακτικό φύλλο".
Ένα παιδί ντυμένο ως τρομακτικό φύλλο.

Τώρα όλα τα άλλα παιδιά πηγαίνουν να κρυφτούν. Μετά από αναμονή για μια στιγμή, το τρομακτικό φύλλο προσπαθεί με τον τρόπο του να βρει τους άλλους και να τους τρομάξει. Όλα τα παιδιά απόλαυσαν πραγματικά το παιχνίδι.

 

Όλα βιάζονται να κρυφτούν από το τρομακτικό φύλλο. Το φύλλο ψάχνειγια τους άλλου περιμένοντας να επιτεθεί ξαφνικά. Μετά το έντονο παιχνίδι, το τρομακτικό φύλλο κάνει ένα διάλειμμα σε μια καρέκλα κήπου