Επίδραση αντίκας
Επίδραση αντίκας

Χειροτεχνίες: Επίδραση αντίκας με βερνίκι PLAKA και λευκό PLAKA

Επίδραση αντίκας

Μια επίδραση αντίκας μπορεί να επιτευχθεί με την εφαρμογή λευκού PLAKA σε μια επιφάνεια που έχει αρχικά βαφτεί με βερνίκι ΠΛΑΚΑ. Το λευκό χρώμα όμως πρέπει να εφαρμοστεί γενναιόδωρα για να δημιουργηθεί αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Κανονικά, PLAKA και PLAKA βερνίκι δεν πρέπει ποτέ να αναμιγνύονται επειδή αυτό προκαλεί ρωγμές και ρήγματα, αλλά εδώ εμείς χρησιμοποιούμε αυτές τις ρήξεις για να δημιουργήσουμε ένα διακοσμητικό στοιχείο – την επίδραση αντίκας.

     

Λευκό PLAKA εφαρμόζεται πυκνά πάνω από καφέ βερνίκι PLAKA. Οι ρωγμές δημιουργούνται από μόνες τους. Ένα χρυσό μήλο με PLAKA χρυσό είναι σφραγισμένο σε μια ραγισμένη επιφάνεια χρησιμοποιώντας μια σφραγίδα πατάτας.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα νέο χρώμα με κάθε στάμπα, το χρώμα που αναμειγνύεται με εκείνον που χρησιμοποιείται εκ των προτέρων δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα και ζωηρή εντύπωση.

Σε περίπτωση που διάφορα μήλα επικαλύπτονται από ένα όμορφο σχέδιο επιτυγχάνεται πολύ απλά κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση ευχετήριων καρτών κλπ.

Τα χρυσά αγγελάκια δημιουργήθηκαν όσο πιο απλά όσο και τα μήλα. Εδώ, η στάμπα κόπηκε από αφρολέξ και ζωγραφίστηκε με χρυσό Plaka. Για ευκολότερο χειρισμό, το σχήμα περικοπής μπορεί να είναι κολλημένο σε ένα δομικό στοιχείο. Τέτοιες στάμπες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά.

Πώς να δημιουργήσετε την επίδραση αντίκας:

  1. Εφαρμόστε βερνίκι PLAKA προς την επιθυμητή απόχρωση. (Αν η επιφάνεια είναι απορροφητική, όπως το ξύλο ή η κάρτα, είναι καλύτερα να εφαρμοστεί μια δεύτερη στρώση.)
  2. Αφήστε την μπογιά να στεγνώσει.
  3. Παχιά στρώση με αδιάλυτο PLAKA στα λευκά. Είναι προτεινόμενο να χρησιμοποιήσετε μια παχιά βούρτσα μαλλιών (Gr. 12).
  4. Αφήστε την μπογιά να στεγνώσει.
  5. Η επίδραση αντίκας υλοποιείται κατά τη διάρκεια της φάσης ξηρασίας. Μόλις στεγνώσει, η επιφάνεια μπορεί να γυαλιστεί με ένα μαλακό πανί silk-mat για φινίρισμα και στη συνέχεια να διακοσμηθεί για παράδειγμα, με την τεχνική της πετσέτας φαγητού.

Η επίδραση μπορεί να εφαρμοστεί σε επιφάνειες όπως:

γυαλί, ξύλο, κάρτα, φύλλο, ακρυλικά, μεταλλικά και κεραμικά.

Επίδραση Αντίκας και Τεχνική πετσέτας φαγητού

Ο συνδυασμός με την τεχνική της πετσέτας φαγητού παράγει περαιτέρω ενδιαφέρουσες συνθέσεις με επιδράσεις αντίκας. Για παράδειγμα, το υπόβαθρο για αυτήν την πανέμορφη ιαπωνική εικόνα δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας την προαναφερόμενη μέθοδο. Για τις πρώτες 2 στρώσεις Pelikan καθαρού βερνικιού (με βάση το νερό) χρησιμοποιήθηκε καφέ κάρτα . Αφού στεγνώσει, μια στρώση από λευκό PLAKA εφαρμόστηκε. Τέλος, τα στοιχεία εφαρμόστηκαν χρησιμοποιώντας την τεχνική της πετσέτας φαγητού.

Η βάση για αυτήν την όμορφη εικόνα τριαντάφυλλο είναι επίσης τεχνική αντίκας. Το λουλούδι εφαρμόστηκε χρησιμοποιώντας την τεχνική της πετσέτας φαγητού.

 

Εδώ είναι μια τελευταία επίδειξη της επίδρασης αντίκας.Σ’αυτό το χαρτί-mache κουτί δόθηκε μια βασική στρώση πράσινου βερνικιού PLAKA. Τη φόρμα απο φύλλο gingko την κόψαμε από την κολλητική ταινία και την κολλήσαμε στο καπάκι που ήταν τότε ζωγραφισμένο πολύ προσεκτικά, αλλά πυκνά με λευκό Plaka.

Αφού στεγνώσει, το φύλλο του αφαιρέθηκε. Η πρώτη στρώση με το πράσινο PLAKA βερνίκι δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα χρωματική αρνητική επίδραση.

Η επίδραση αντίκας μπορεί επίσης να επιτευχθεί πίσω από γυαλί ή ακρυλικά, χρησιμοποιώντας τη διαδικασία αντίστροφα.

  1. Εφαρμόστε Pelikan καθαρό βερνίκι (με βάση το νερό) στο πίσω μέρος του γυαλιού ή των ακρυλικών.
  2. Αφήστε το να στεγνώσει.
  3. Χρωματίστε με λευκό Πλάκα.
  4. Αφήστε το να στεγνώσει – η επίδραση αντίκας αναδύεται.
  5. Ζωγραφίστε όλη την επιφάνεια με την επιθυμητή απόχρωση. Χρυσό και ασημένιο έχουν ιδιαίτερα καλά αποτελέματα.

Επιπλέον, είναι επίσης δυνατό να διακοσμήσετε με την τεχνική της πετσέτας φαγητού. Αυτό θα πρέπει να εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια του βήματος 1.