Ένας Νέος Ρόλος για το Παπούτσι μου
Ένας νέος ρόλος για το παπούτσι μου

Ειδικά για τους μαθητές, τα παπούτσια είναι σημαντικά, εξαιτίας της εντύπωσης που κάνουν στους άλλους. Αντιπροσωπεύουν την ανάγκη για αναγνώριση. Η αντίληψη ενός παπουτσιού μπορεί ξαφνικά να αλλάξει από τη στιγμή που δίνεται μια νέα εμφάνιση. Ένα παπούτσι μετατρέπεται, για παράδειγμα, σε ένα αεροπλάνο, ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι, ή ένα πλοίο.

Ένας νέος ρόλος για το παπούτσι μου

Μια ιδέα από τον Ulrich Winkelmann


Με Plaka - μόλις λίγα βήματα μακριά από ένα έργο τέχνης - μια καταπληκτική μεταμόρφωση για το παπούτσι σου.

Τα παπούτσια μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή, ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά φθείρονται αρκετά γρήγορα. Διαφορετικά παπούτσια φοριούνται για διαφορετικές περιπτώσεις: παπούτσια παραλίας, αθλητικά, παπούτσια για το γραφείο και ψηλοτάκουνα και πολλά, πολλά άλλα. Ειδικά για τους μαθητές, τα παπούτσια είναι σημαντικά, εξαιτίας της εντύπωσης που κάνουν στους άλλους. Αντιπροσωπεύουν την ανάγκη για αναγνώριση. Η αντίληψη ενός παπουτσιού μπορεί ξαφνικά να αλλάξει από τη στιγμή που δίνεται μια νέα εμφάνιση. Ένα παπούτσι μετατρέπεται, για παράδειγμα, σε ένα αεροπλάνο, ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι, ή ένα πλοίο.

 

Είναι πανεύκολο:

Μια πιθανή εισαγωγή στο μάθημα σας θα μπορούσε να είναι η παρατήρηση των σουρεαλιστικών εικόνων (π.χ. Σαλβαντόρ Νταλί, δείτε Pelikan Πληροφορίες Εκπαιδευτικών K12 το αυθεντικό ή ένα κίνητρο για συζήτηση. Ο στόχος είναι να εμπνεύσει τη φαντασία των μαθητών για να δουν τα παπούτσια μπροστά τους σε άλλο πλαίσιο.

Για να δώσετε στα παιδιά μια ευρύτερη προοπτική για τον εκ νέου σχεδιασμό των υποδημάτων τους, μπορεί να είναι χρήσιμο να ξεκινήσετε με σκίτσα.


Σκίτσα "αγωνιστικά παπούτσι" και "έντομα"

 

Μια ιδέα από το Ulrich Winkelmann

Περισσότερα σκίτσα:


Παπούτσι για το σπίτι, αγωνιστική βάρκα και ιπτάμενο παπούτσι.
Μετά τα σκίτσα, η πραγματική εκ νέου διαμόρφωση των παπουτσιών αρχίζει. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε ένα πιστόλι θερμής κόλλας. Δεν είναι καν απαραίτητο να λειτουργεί με ακρίβεια γιατί αργότερα η επιφάνεια θα βαφτεί με Plaka. Κάθε παπούτσι γίνεται μοναδικό. Ο Ulrich Winkelmann συνιστά την τοποθέτηση των τελικών παπούτσια σε μια προθήκη για να τα βλέπουν όλοι οι μαθητές.

Παρεμπιπτόντως:

Ειδικότερα καθημερινά αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται γίνονται ξαφνικά πιο ενδιαφέροντα με ένα νέο σχέδιο.