Δημιουργήστε τις δικές
σας θήκες CD
Δημιουργήστε τις δικές σας θήκες CD

Σε αυτή την έκδοση, ο ιστότοπος πληροφοριών των Εκπαιδευτικών θα ήθελε να σας βοηθήσει με την παρουσίαση μιας ξεχωριστής ιδέας για δώρο: Δημιουργήστε ένα CD χρησιμοποιώντας χρώματα PLAKA της Pelikan.

Δημιουργήστε τις δικές σας θήκες CD

Σε αυτό το σημείο, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Όσοι από εσάς εξακολουθείτε να ψάχνει για ένα δώρο θα πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε αργά ή γρήγορα!

Σε αυτή την έκδοση, ο ιστότοπος πληροφοριών των Εκπαιδευτικών θα ήθελε να σας βοηθήσει με την παρουσίαση μιας ξεχωριστής ιδέας για δώρο: Δημιουργήστε ένα CD χρησιμοποιώντας χρώματα PLAKA της Pelikan. Αυτό βοηθά να δώσετε μια προσωπική νότα σε προσωπικές συλλογές. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Οι θήκες CD ζωγραφίστηκαν με χρώματα PLAKA της Pelikan.

Δείτε πως γίνεται:

  1. Ξεκινήστε χρωματίζοντας το εσωτερικό της θήκης CD με χρώματα PLAKA.
  2. Μετά το χρώμα αφήστε τη να στεγνώσει, ξεκινήστε να ξύνετε σχέδια σε αυτό, χρησιμοποιώντας την οδοντογλυφίδα. Το χρώμα PLAKA δεν αναπτύσσει ρωγμές, έτσι καθίσταται ιδανικό για αυτήν την τεχνική. Λέξεις όπως αυτές στο παράδειγμά μας θα πρέπει να ξυστούν ανάποδα (όπως σε έναν καθρέφτη).
  3. Τώρα χρωματίστε πέρα από τα σχέδια που δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας την ξύστρα χρώματα PLAKA της Pelikan. Στο παράδειγμά μας, αυτό μας βοηθά να δημιουργήσουμε το κόκκινο μπαλόνι, την Πράσινη γραφή και τη Λευκή λωρίδα. Μπορείτε φυσικά επίσης να πειραματιστείτε και να προσθέσετε τα δικά σας σχέδια. Εμείς σας παρέχουμε περαιτέρω παραδείγματα προς το τέλος. Μια ακόμη συμβουλή: Πριν ξύσετε το χρώμα, περάστε πάνω από το χρώμα ένα υγρό πανί ή με σφουγγάρι. Αυτό μαλακώνει το χρώμα και το κάνει το ξύσιμο πιο εύκολο.
  4. Για να ολοκληρωθεί, όλο το εσωτερικό του καλύμματος μπορεί να καλυφθεί χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό χρώμα. Αυτό βοηθά στην προστασία των στρωμάτων του χρώματος. Εναλλακτικά, ένα κομμάτι χαρτί κομμένο στο σωστό μέγεθος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Είναι οι διαστάσεις.

Περαιτέρω ιδέες για να δημιουργήσετε θήκες CD:

Idee A
Idee B
Idee C
Idee D

Η διαδικασία δημιουργίας είναι βασικά η ίδια για την θήκη κάθε CD. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες διαφορές:

  1. Μην χρησιμοποιήσετε μόνο ένα χρώμα για την πρώτη στρώση. Αναμίξτε πολλά στρώματα του χρώματος πριν το ξύσιμο.
  2. Για το παράδειγμα στη δεξιά πλευρά, πρώτα προστέθηκε το μπλε χρώμα, τα σχέδια ξύστηκαν και στη συνέχεια καλύφθηκαν με Κίτρινο και στη συνέχεια σε έντονο Πράσινο. Για τα ειδικά εφέ χρώματος, χρησιμοποιήθηκε ως χρώμα περιγράμματος Χρυσό PLAKA της Pelikan.
  3. Πρώτα ζωγραφίστηκε μια φαρδιά λωρίδα Μπλε στο εξώφυλλο του CD. Στη συνέχεια προστέθηκε γραφή με το ξύσιμο. Μετά η περιοχή καλύφθηκε με πράσινο και κίτρινο χρώμα PLAKA. Στη συνέχεια, περαιτέρω σχέδια ξύστηκαν και τελικά καλύφθηκαν από Κόκκινο χρώμα. Στο τελικό στάδιο η περιοχή απλώς καλύφθηκε με Λευκό χαρτί.