Κούκλες που ντύνονται για
Κούκλες που ντύνονται για "Επαγγέλματα"

Οι φιγούρες μπορούν να διακοσμηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορείς να τις ζωγραφίσεις με μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, νερομπογιές ήμε κηρομπογιές. Η εκτύπωσή τους σε χρωματιστό χαρτί μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη, εάν εξασκηθείτε στο πώς θα κοπούν.

Κούκλες που ντύνονται για "Επαγγέλματα"

Τα παιδιά συχνά ονειρεύονται τα επαγγέλματα που γνωρίζουν από τα βιβλία, από ιστορίες, από φίλους τους ή από την τηλεόραση. Σύμφωνα με έρευνα, ποδοσφαιριστές, αστυνομικοί και φύλακες ζωολογικών κήπων είναι οι πιο δημοφιλείς θέσεις εργασίας, ακολουθούν πιλότος, μηχανικός αυτοκινήτων ή δάσκαλος. Πολλά παιδιά γνωρίζουν ήδη τις ειδικές απαιτήσεις που πρέπει να έχουν για το αγαπημένο τους επάγγελμα. Επιπλέον, τα παιδιά δίνουν έμφαση στο να γνωρίζουν πως αισθάνεται κανείς στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Θέλουν να ξέρουν αν οι καταστάσεις που θα έχουν να αντιμετωπίσουν στην καθημερινή τους ζωή είναι πραγματικά διασκεδαστικές. Επίσης, θα ήθελαν να δουν πώς θα φαίνονται όταν φορούν τη συγκεκριμένη στολή. Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τις κούκλες για ντύσιμο της Pelikan που μπορούν να σχεδιαστούν από τους ίδιους τους μαθητές. Το διασκεδαστικό είναι ότι: Το πρόσωπο μπορεί να αντικατασταθεί από τη φωτογραφία του καθενός. Με αυτό τον τρόπο, ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει κατά πόσο του πηγαίνει ή όχι η συγκεκριμένη στολή.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Πρότυπα λήψης της Pelikan, χαρτί λευκού χρώματος (για εκτύπωση), φωτογραφία σε μέγεθος φωτογραφίας διαβατηρίου, κόλλα, κουτί χρωμάτων Κ12, πινέλο με μακριές τρίχες, μεγέθους 8 + 12, πινέλο με κοντές τρίχες μέγεθος 4, ψαλίδι και ένα κοπίδι, πίνακα κοπής ή ένα χοντρό κομμάτι χαρτόνι (Προσοχή: Παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε το κοπίδι μόνο υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα!)

Δείτε πως γίνεται:

  1. Εκτυπώστε όλα τα πρότυπα σε ένα χοντρό κομμάτι λευκό χαρτί.

Διακοσμώντας τις κούκλες

  1. Βάψτε τις κούκλες με αδιαφανή χρώματα. Η στολή του αστυνομικού μπορεί να βαφτεί σε μπλε χρώμα. Θα δείχνει ακόμα πιο φυσικό, εάν δεν εφαρμοστούν μόνο αδιαφανή. Ποικιλία χρωμάτων θα ζωντανέψει το αποτέλεσμα. Διαφοροποιήστε τα χρώματα προσθέτοντας μαύρο χρώμα ή λίγο περισσότερο νερό στο μπλε χρώμα. Αυτή η μορφή της τριπλής ανάμιξης θα δώσει μια πιο ζωντανή εμφάνιση με τα χρώματα.
Πρότυπα χρωματισμού για τον αξιωματικό της αστυνομίας: κεφάλι, σακάκι, παντελόνι και δίσκος σήματος.

 

3. Ο φύλακας ζωολογικού κήπου μπορεί να λάβει μια πιο πολύχρωμη στολή, καθώς δεν υπάρχουν τυπικές προϋποθέσεις για το συγκεκριμένο είδος στολής. Για παράδειγμα, αυτός ή αυτή θα μπορούσε να φοράει ένα κόκκινο πουλόβερ και ένα πράσινο γιλέκο από πάνω. Εδώ, συνιστάται επίσης να διαφοροποιήσετε τα χρώματα λίγο. Προσθέστε λίγο νερό σε ορισμένα σημεία ή τροποποιήστε τις αποχρώσεις του πράσινου. Οι τσέπες θα πρέπει να είναι σε πιο σκούρο πράσινο από τα υπόλοιπα ρούχα, έτσι ώστε να ξεχωρίζουν καλύτερα.

Υπάρχουν πολλά για να χρωματιστούν στη στολή του φύλακα του ζωολογικού κήπου: κεφάλι, μπουφάν (συμπεριλαμβάνεται πουλόβερ), παντελόνι, τα ψάρια, καλάθι και η φώκια.

Ζωγραφική των «εξαρτημάτων»

  1. Τα εξαρτήματα πρέπει να είναι χρωματισμένα επίσης σε αδιαφανή χρώματα. Δια του παρόντος, θα πρέπει να μεριμνήσουμε τα χρώματα να διαφέρουν λίγο. Για παράδειγμα, αν η φώκια είναι βαμμένο σε γκρι, διαφοροποιήστε τις αποχρώσεις προσθέτοντας λευκό ή μαύρο χρώμα. Επιπλέον, οι πτυχές του δέρματος κατά μήκος της ράχης της φώκιας πρέπει να χρωματιστούν σε πιο σκούρα απόχρωση από ό, τι το υπόλοιπο μέρος του ζώου. Ο κάδος ψαριών και ο δίσκος σήματος του αστυνομικού πρέπει επίσης να είναι βαμμένα.

Η κοπή των ντυμένων κούκλων γίνεται εύκολα, χάρη στο easycut.

  1. Τώρα, είναι καιρός να κοπούν οι ντυμένες κούκλες και τα συνοδευτικά αξεσουάρ. Για να γίνει αυτό, όλα τα μοτίβα περιβάλλεται από μια διακεκομμένη γραμμή, η λεγόμενη γραμμή easycut. Παρόλο που τα σχήματα είναι μάλλον απλά, οι μαθητές συχνά θεωρούν ότι είναι δύσκολο να κόψουν τα σχήματα ακριβώς κατά μήκος των γραμμών. Ως εκ τούτου, τα σχήματα πρώτα κόβονται κατά μήκος μιας πρόχειρης γραμμής (η γραμμή easycut). Στη συνέχεια τα σχήματα μπορούν να κοπούν κατά μήκος του πραγματικού περιγράμματος. Με αυτό τον τρόπο, γίνεται ευκολότερη η κοπή, καθώς το χαρτί δεν είναι τόσο μεγάλο αφού το μοτίβο έχει κοπεί κατά μήκος της γραμμής easycut και μπορεί να κρατηθεί πιο εύκολα. Επιπλέον, το μοτίβο μπορεί να προσεγγιστεί από όλες τις πλευρές πολύ καλύτερα, πράγμα που συνάδει απόλυτα με την κατάσταση εργασίας των μαθητών.

 

Σχεδιάζοντας το δικό σου κεφάλι

  1. Οι διαφορετικές κούκλες ντυσίματος μπορούν όλες να διακοσμηθούν με «ατομικά κεφάλια". Θα χρειαστείτε μια φωτογραφία του εαυτού σας, εκ της οποίας θα κοπεί μόνο το κεφάλι. Το ωοειδές, λευκό σχήμα του κεφαλιού του λαμβανόμενου προτύπου χρησιμεύει εδώ ως βάση για το πόσο μεγάλο θα πρέπει να είναι το μέγεθος του κεφαλιού. Απλά κολλήστε τη φωτογραφία σας πάνω στο πρότυπο.

Πλάκα βάσης και κατασκευές

  1. Η δημιουργία της πλάκας βάσης είναι η ίδια για όλες τις κούκλες ντυσίματος, καθώς είναι μια καθολική πλάκα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις κούκλες. Κάντε μια περικοπή στα κόκκινα σημάδια με ένα κοπίδι (θα γίνουν γκρι, εάν το πρότυπο εκτυπώνεται σε μαύρο και άσπρο). Σημασία των αριθμών: (1) = πτερύγια λαιμού (2) = πτερύγια ποδιών (3) = πτερύγια χεριού. Τα μαύρα χέρια έχουν ήδη τυπωθεί πάνω στην πλάκα βάσης, τα μανίκια από τις κούκλες είναι πάντα ενσωματωμένα με τους καρπούς και στη συνέχεια θα λείπουν τα χέρια.
Πλάκα βάσης για τις κούκλες ντυσίματος

Αν θέλετε επίσης να διακοσμήσετε το φόντο, τότε ζωγραφίστε την πλάκα βάσης στα αντίστοιχα αδιαφανή χρώματα. Σε αυτή την περίπτωση, να έχετε κατά νου ότι θα χρειαστεί μία πλάκα βάσης για κάθε κούκλα. Αφήστε τα όλα να στεγνώσουν καλά πριν από τα ενώσετε!

  1. Τώρα είναι εγκατεστημένα τα μεμονωμένα στοιχεία στις κούκλες ντυσίματος. Αρχίστε με το κεφάλι, σπρώχνοντάς το μέσα στο ανώτερο πτερύγιο λαιμό στη πλάκα βάσης. (1).
Απλή κατασκευή: Το κεφάλι, το παντελόνι και το σακάκι έχουν τοποθετηθεί πρώτα

Επιπλέον, τα εσώρουχα της κούκλας μπαίνουν μέσα. Για να το κάνετε αυτό, πιέστε το μικρό πτερύγιο του ρούχου στις κατάλληλες υποδοχές κατά μήκος της κοιλιάς (2) και των ποδιών (2). Στη συνέχεια, εφαρμόζεται το σακάκι. Δεδομένου ότι τα χέρια της κούκλας είναι ζωγραφισμένα πάνω στη πλάκα βάσης, τα πτερύγια κολλιούνται στις υποδοχές μπροστά από τα χέρια (3).

  1. Τέλος, ακολουθούν τα αξεσουάρ. Ο δίσκος σηματοδότησης γλιστρά μέσα από τη σχισμή πάνω από το αριστερό χέρι. Το υπόλοιπο της σχισμής είναι για τα υπόλοιπα εξαρτήματα του φύλακα του ζωολογικού κήπου (κίτρινα βέλη), δεδομένου ότι είναι μια καθολική πλάκα.
Ένα για όλα: Οι υποδοχές πλάκας βάσης (βέλη) διορίζονται για τα αξεσουάρ όλων των στοιχείων

10. Αν θέλετε, μπορείτε να δημιουργήσετε επίσης τη δική σας στολή. Για την περίπτωση αυτή, έχουμε ετοιμάσει ένα "λευκό πρότυπο", χωρίς συγκεκριμένο επαγγελματικό θέμα, και το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί στην πλάκα σε κάθε περίπτωση.

Για δημιουργικές ιδέες: Υπάρχει ένα κεφάλι, ένα πουκάμισο και ένα παντελόνι.