Πορφυρό: Το χρώμα του χειμώνα
Πορφυρό: Το χρώμα του χειμώνα

Το χρώμα της Pelikan για αυτό το χειμώνα είναι το Πορφυρό κόκκινο.

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Πορφυρό: Το χρώμα του χειμώνα

Der Pelikan Farbkreisel. Für Online-Version bitte klicken.
Το χρώμα της Pelikan για αυτό το χειμώνα είναι το Πορφυρό κόκκινο. Ο πλέον πολύ δημοφιλής " τροχός των χρωμάτων της Pelikan ", όχι μόνο μας δείχνει τα μείγματα που προκύπτουν από το συνδυασμό των Βασικών χρώματων, αλλά και συμπληρωματικά χρώματα. Αυτά τα χρώματα είναι αυτά που είναι το ένα απέναντι από το άλλο στον κύκλο. Όταν ενωθούν αποτελούν μία συμπληρωματική αντίθεση.

Όταν επιλεγεί ένα χρώμα που είναι συμπληρωματικό προς ένα άλλο, το μέγιστο αποτέλεσμα της αντίθεσης είναι πιο εμφανές. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που είναι ιδανικό για μαθήματα Τέχνης. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το αποτέλεσμα των αντιθέσεων σαφέστερο στο ακόλουθο παράδειγμα:

Ένα αυτοκίνητο οδηγείτε σε δρόμο στην εξοχή με πολλά καμπές και στροφές. Το αυτοκίνητο είναι πράσινο και, ως αποτέλεσμα της πράσινης κυριαρχίας στο γύρω περιβάλλον του, δεν είναι πολύ αισθητό.
Το αυτοκίνητο πρέπει να γίνει πιο αισθητή στην εικόνα. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιούμε τη γνώση μας για τις συμπληρωματικές αντιθέσεις. Στο παράδειγμα μας συμπληρωματικό χρώμα του πράσινου θα είναι το Πορφυρό κόκκινο.

 
 
Τα θαμπά χρώματα της Pelikan θα παραδώσει φωτεινούς έντονους τόνους. Ειδικά βασικά χρώματα
 

Στη δεύτερη εικόνα το φωτεινό Κόκκινο αυτοκίνητο παρατηρήσει αμέσως. Το πράσινο περιβάλλον ήταν ζωγραφισμένο με τα βασικά χρώματα κίτρινο και κυανό-μπλε από σύνολο χρωμάτων K12 της Pelikan. Το πράσινο ήταν το Χρώμα της Άνοιξης του 2002 στις σελίδες των Εκπαιδευτικών μας.

Στο πάνω μέρος της εικόνας, τα χρώματα ήταν φωτισμένα με τη χρήση του κινέζικου Λευκού και σκοτεινά στις κάτω περιοχές με τη χρήση του Μαύρου. Η Pelikan προσφέρει μια ειδική υπηρεσία για την παροχή συμβουλών σχετικά με το θέμα: από την Pelikan.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με συμπληρωματικά χρώματα απλά κατεβάσετε τον δικό μας Τροχό των Χρωμάτων.