Τα σύμβολα του ζωδιακού κύκλου
Ζυγός: 24.9.- 23.10.
Ζυγός: 24.9.- 23.10.

Λευκά πλακάκια ζωγραφισμένα με τα σήματα του ζωδιακού κύκλου.

Ζυγός: 24.9.- 23.10.

Λευκά πλακάκια ζωγραφισμένα με τα σήματα του ζωδιακού κύκλου.


Το σημά του ζωδιακού κύκλου του Ζυγού: ένα πλακάκι με μοτίβο Ζυγός ζωγραφισμένο με PLAKA και PLAKA Lack της Pelikan.

 

ε κάθε έκδοση των Πληροφοριών των Εκπαιδευτικών παρουσιάζουμε ένα από τα σήματα του ζωδιακού κύκλου. Παράλληλα με την αρχική ιδέα παρέχουμε ένα πλήρες σύνολο των προτύπων. Το μοτίβο της επιλογής σας μπορεί να αντιγραφεί ή να χρησιμοποιηθεί ακριβώς για να αναπτύξετε τις δικές σας ιδέες. Απλά κατεβάστε τα πρότυπα από το διαδίκτυο.

Σημείωση: Παρακαλώ μην ανοίξετε τα κατεβασμένα αρχεία PDF απευθείας μέσα από το πρόγραμμα περιήγησης. Κάντε δεξί κλικ και χρησιμοποιήστε "Αποθήκευση ως ..." για να αποθηκεύσετε τη λήψη στο σκληρό σας δίσκο.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

 1. Ένα λευκό πλακάκι (D-I-Y κατάστημα),
 2. PLAKA της Pelikan σε διάφορες αποχρώσεις (π.χ. μπλε, βιολετί),
 3. PLAKA-Lack της Pelikan μεταλλικό μπλε και διαφανές βερνίκι με βάση το νερό της Pelikan,
 4. πινέλα σε μεγέθη (2, 3, 12),
 5. οδοντογλυφίδα,
 6. ένα φύλλο χαρτί καρμπόν της Pelikan Handifilm 205 για τη μεταφορά του μοτίβου στο ζωγραφισμένο πλακάκι.

 


 1. Ραντίστε το πλακάκι με το πράσινο χρώμα PLAKA κρατώντας τις διάφορες αποχρώσεις ελαφρώς χωριστά. Αραιώνοντας ελαφρά εκ των προτέρων με νερό τις αποχρώσεις PLAKA θα γίνει καλύτερα.

 2. Γείρετε το πλακάκι προς διάφορες κατευθύνσεις, έτσι ώστε το χρώμα να τρέχει και να αναμειγνύονται οι αποχρώσεις. Αφού έχετε κάνει ένα ελκυστικό υπόδειγμα, αφήστε το πλακάκι να στεγνώσει. Αυτή η μέθοδος παράγει καταπληκτικές προόδους χρωμάτων που ενθαρρύνουν τους πειραματισμούς.

 3. Μόλις το πλακάκι στεγνώσει, χρωματίστε στην άκρη το πλακάκι με PLAKA-Lack μεταλλικό μπλε για να δημιουργήσετε ένα "πλαίσιο". Με την ευκαιρία, μια κυματιστή επιφάνεια δημιουργεί μια αίσθηση ακόμα πιο δυναμική.

 4. Μεταφέρετε το μοτίβο Ζυγού στο πλακάκι χρησιμοποιώντας το καρμπόν, Handifilm 205 της Pelikan.

 5. Χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα, ξύστε το περίγραμμα του μοτίβου από το επίχρισμα της PLAKA, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο για μεγαλύτερες επιφάνειες. Χρωματίστε το μοτίβο Ζυγού με μεταλλικό μπλε PLAKA-Lack της Pelikan.

 6. Καλύψτε όλο το πλακάκι με βερνίκι με βάση το νερό της Pelikan. Με τον τρόπο αυτό, το έργο τέχνης σας θα προστατεύεται από την τριβή.

  Σημαντικό: με μία χοντρή βούρτσα μαλλιών (Ομάδα 12) προσεκτικά περάστε την μια φορά σε όλη την επιφάνεια, έτσι ώστε να δέσει η βαφή.

 

Επισκόπηση ζωγραφισμένων προτύπων:


ολοκληρωμένο πρότυπο, γραφή και σύμβολο,
μόνο η γραφή