Τα παιχνίδια νερομπογιάς Pelikan
Το παιχνίδι της Pelikan με νερομπογιές

Το θέμα «νερομπογιές" έρχεται πάντα στη τάξη. Το κουτί νερομπογιάς Pelikan περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά χρώματα για την τάξη. Αλλά πώς μπορούν οι μαθητές να παρακινηθούν για να ασχοληθούν με τα χρώματα στο κουτί μπογιάς πιο εντατικά; Ο Jürgen Schroth ανέπτυξε ένα παιχνίδι σε αυτό το θέμα και μας έστειλε την ιδέα του, την οποία θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε σε αυτό το σημείο.

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Το παιχνίδι της Pelikan με νερομπογιές

Ένα παιχνίδι ζαριών για 2 ή 3 παίκτες - μια ιδέα από τον Jürgen Schroth

Το θέμα «νερομπογιές" έρχεται πάντα στη τάξη. Το κουτί νερομπογιάς Pelikan περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά χρώματα για την τάξη. Αλλά πώς μπορούν οι μαθητές να παρακινηθούν για να ασχοληθούν με τα χρώματα στο κουτί μπογιάς πιο εντατικά; Ο Jürgen Schroth ανέπτυξε ένα παιχνίδι σε αυτό το θέμα και μας έστειλε την ιδέα του, την οποία θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε σε αυτό το σημείο. Με την ευκαιρία, μπορείτε να κατεβάσετε αυτό το παιχνίδι από τις πληροφορίες εκπαιδευτικών και αμέσως να το χρησιμοποιήσετε στην τάξη.

Εκτυπώστε τα επιτραπέζια παιχνίδια 1 +2 και τις χρωματικές κάρτες. Κολλήστε τις χρωματικές κάρτες (για την έκδοση νούμερο 2) σε ένα κομμάτι χαρτόνι. Επιπλέον θα χρειαστείτε ένα ζάρι.


Τα πρότυπα των κουτιών χρώματος χρησιμεύουν ως επιτραπέζια παιχνίδια.

Το πρότυπο λήψης περιέχει επίσης τα συμπληρωματικά χρώματα, τους κανόνες του παιχνιδιού και τις χρωματικές κάρτες.

 

Είναι εύκολο να παίξετε:

Παίζεται με τα δοχεία αρχικού χρώματος στο πρότυπο νούμερο 1. Τα δοχεία χρώματος χρησιμεύουν ως τουβλάκια. Ρίξτε εκ περιτροπής τα ζάρια και πηγαίνετε από το πεδίο 1 (εκκίνηση) στο Κινέζικο λευκό (τερματισμός).

επιτραπέζιο παιχνίδι 1: το σχέδιο παιχνιδιού από το παιχνίδι νερομπογιάς, Όταν παίζεται με 2 παίκτες, μπορείτε να παίξετε μόνο με κίτρινο και κυανό-μπλε, προσθέστε το πορφυρό κόκκινο όταν παίζετε με 3 παίκτες. Τα δοχεία χρώματος χρησιμεύουν ως τουβλάκια

 

Έκδοση 1 (με το επιτραπέζιο παιχνίδι 1)

Στην αρχή, τα δοχεία χρώματος είναι εκτός του αγωνιστικού χώρου. Όποιος φτάνει το δικό του χρώμα μετά από ρίψεις ζαριών έχει τη δυνατότητα να λάβει μια άλλη στροφή. Όποιος φτάνει ένα συμπληρωματικό χρώμα πρέπει να παραλείψει μια στροφή.

Νικητής είναι όποιος φτάσει πρώτος στο Κινέζικο λευκό πεδίο. Το πεδίο τερματισμού πρέπει να επιτευχθεί με τον ακριβή αριθμό των ζαριών.


Η ενίσχυση της μνήμης δείχνει τα συμπληρωματικά χρώματα

 

Έκδοση 2 (με επιτραπέζιο παιχνίδι 2)

Αυτή η εκδοχή παίζεται με το επιτραπέζιο παιχνίδι 2 και τις κομμένες χρωματικές κάρτες. Τοποθετήστε τις στρογγυλές χρωματικές κάρτες σωστά στο παιχνίδι 2

Συμβουλή: Κολλήστε τις χρωματικές κάρτες σε ένα κομμάτι χαρτόνι και πλαστικοποιήστε τις. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατ' επανάληψη.


Επιτραπέζιο παιχνίδι 2: Αυτό το επιτραπέζιο παιχνίδι είναι για την τοποθέτηση των χρωματικών καρτών.

Τα δοχεία χρώματος είναι τα τουβλάκια (κίτρινο, κυανό μπλε και πορφυρό κόκκινο). Οι κανόνες σχετικά με τις παρακάμψεις στροφών, λήψεις δύο στροφών και την επίτευξη στο κινέζικο λευκό πεδίο με τον ακριβή αριθμό των ζαριών υπολογίζεται επίσης για αυτήν την έκδοση.


Τοποθετήστε την χρωματική κάρτα με τη σωστή σειρά του δοχείου χρώματος στην έκδοση

Σε αυτό το παιχνίδι η χρωματική κάρτα που τοποθετείται πάνω από το πεδίο και το όνομα του χρώματος πρέπει να προφέρεται. Ο νικητής είναι ο πρώτος που θα συλλέξει 6 χρωματικές κάρτες. (Η διαδρομή θα πρέπει ίσως να διανυθεί περισσότερες από μία φορές.)