Εργασία με διαφορετικές
αποχρώσεις του καφέ
Εργασία με διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ

Οι αποχρώσεις του καφέ είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της ανάμειξης των βασικών χρωμάτων. Εδώ, η αρχική εστίαση βρίσκεται στον πειραματικό χαρακτήρα αυτών των αναμειγμένων χρωμάτων. Επιτρέπει στους μαθητές να αντιλαμβάνονται ένα ευρύ φάσμα αποχρώσεων. Με τα πολλά διαφορετικά χρώματα μπορούμε μετά να δημιουργήσουμε τα προϊόντα του καφέ καταστήματος, όπου εκτός από τη σοκολάτα και το κακάο, πωλούνται πολλά καφέ είδη μπακαλικής.

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Εργασία με διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ

Το ¨Κατάστημα Χρωμάτων¨ που πουλάει μόνο καφέ στοιχεία: Για παράδειγμα κακάο, ψωμί και σοκολάτα.

Οι αποχρώσεις του καφέ είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της ανάμειξης των βασικών χρωμάτων. Εδώ, η αρχική εστίαση βρίσκεται στον πειραματικό χαρακτήρα αυτών των αναμειγμένων χρωμάτων. Επιτρέπει στους μαθητές να αντιλαμβάνονται ένα ευρύ φάσμα αποχρώσεων. Με τα πολλά διαφορετικά χρώματα μπορούμε μετά να δημιουργήσουμε τα προϊόντα του καφέ καταστήματος, όπου εκτός από τη σοκολάτα και το κακάο, πωλούνται πολλά καφέ είδη μπακαλικής. Επίσης, οι ταμπέλες ονόματος μπορούν να φτιαχτούν σε καφέ αποχρώσεις. Το παράδειγμά μας δείχνει μια καρδιά φτιαγμένη από μελόψωμο. Ως βάση για το κατάστημά μας, χρησιμοποιήσαμε ένα παλιό κουτί από χαρτόνι που θα κοπεί σε σχήμα για να φαίνεται σαν κατάστημα παιχνιδιών.

Ενημέρωση για τα Βασικά Χρώματα

Τα 12 χρώματα του χρωματικού τροχού χρησιμεύουν ως βάση για την παρατήρηση μας. Στον τροχό χρωμάτων, όλα τα χρώματα τακτοποιούνται σε έναν κύκλο. Βεβαίως, υπάρχουν πολλά περισσότερα χρώματα. Ωστόσο, για μια βασική ιδέα, αυτή η απλή απεικόνιση αρκεί. Οι αποχρώσεις του καφέ δημιουργούνται από την ανάμειξη των τριών βασικών χρωμάτων μαζί. Ωστόσο, χρησιμοποιείται η μείωση των ποσοτήτων κυανού μπλε. Στο παράδειγμά μας, κίτρινο και κόκκινο αναμειγνύονται. Στη συνέχεια, προστίθεται μια μικρή ποσότητα κυανού μπλε.

12er Farbkreis
Τα 12 χρώματα τροχού συμπεριλαμβανομένων των τριών βασικών χρωμάτων κίτρινο, κυανό μπλε και πορφυρό κόκκινο. Μαζί, τα τρία χρώματα κάνουν το γκριζωπό μαύρο, για καφέ αποχρώσεις η ποσότητα του κυανού μπλε, πρέπει να είναι μειωμένη.
 

Υλικά για τη Διδακτική Ενότητα "Εργασία με διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ"

Θα χρειαστείτε τα εξής:

 • Κουτί χρωμάτων Κ12
 • Πινέλα με μακριές και κοντές τρίχες, μεγέθη 10.12
 • Χαρτόνι για το κατάστημα
 • Σπάγκος
 • Κόλλα, ψαλίδι

Όλα τα κατεβασμένα υλικά στο λεπτό:

Χρωματικά πρότυπα:

 • Καρδιά, καρύδι, σοκολάτα λουκούμι, παγωτό σοκολάτα, σταφίδες, μανιτάρια, καρβέλι ψωμί, κακάο και μία μπάρα σοκολάτας
 • Καρδία από μελόψωμο

Δείτε πόσο εύκολο είναι:

Υπάρχουν πολλά για να εξερευνήσετε το καφέ κατάστημα: Ήδη στην είσοδο, σας καλωσορίζει σε αυτή την απόχρωση όταν εισέρχεστε μέσω μιας καφέ πόρτας. Αν θέλετε, μπορείτε να συνδυάσετε τα λαμβανόμενα πρότυπά μας και να δημιουργήσετε το δικά σας καφέ κατάστημα. Επίσης, αφήστε τους μαθητές σας να δημιουργήσουν τα δικά τους πρότυπα. Αργότερα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά ως υλικό παρουσίασης.

 
Τα καφέ είδη μπακαλικής μπορείτε να τα φτιάξετε, είτε δουλεύοντας μόνοι σας, είτε δουλεύοντας με ένα συνεργάτη. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε αργότερα, να παρουσιάσετε το προσωπικό σας κατάστημα.

Καφέ είδη μπακαλικής

Τα μοναδικά είδη μπακαλικής στο καφέ κατάστημα μπορούν να σχεδιαστούν στο χαρτόνι που προηγουμένως κόψαμε σε κομμάτια. Όλα μαζί, είναι κολλημένα πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι και είναι όμορφα διακοσμημένα με τα υπόλοιπα εξαρτήματα του καταστήματος (π.χ. με μια πόρτα, ένα δικό του σημάδι στην πόρτα και άλλες διακοσμήσεις).

Τα είδη μπακαλικής είναι διαφορετικά όλα μαζί. Ωστόσο, το καθένα από αυτά έχει το ίδιο βασικό χρώμα, το καφέ χρώμα.
 

Χρωματική Διαμόρφωση

Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί των αποχρώσεων του καφέ: φωτεινά, σκοτεινά, έντονα και απαλά χρώματα. Αυτά τα θαμπά χρώματα μπορούν να περιοριστούν σημαντικά με λευκό ή ακόμη και να πάρει μια ‘υγρή’ εμφάνιση με την προσθήκη νερού. Εδώ θα πρέπει οι μαθητές να πειραματιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο!

Λεπτομέρειες σχετικά με τα είδη μπακαλικής μπορούν να τονιστούν εύκολα, χρησιμοποιώντας πιο σκούρες αποχρώσεις του καφέ. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να εντοπίσετε τα περιγράμματα, όπως στο παράδειγμά μας, σχεδιάστε ολόκληρες σταφίδες.

Τα είδη μπακαλικής είναι διαφορετικά όλα μαζί. Ωστόσο, το καθένα από αυτά έχει το ίδιο βασικό χρώμα, το καφέ χρώμα.

Αποχρώσεις της ώχρας διευρύνουν το χρωματικό χώρο, επίσης. Μπορούν, ακόμα, να αναμιχθούν με μαύρο και άσπρο, να σκουρύνουν ή να ελαφρύνουν τη απόχρωση του χρώματος. Τα μανιτάρια ταιριάζουν όχι μόνο με τις αποχρώσεις της ώχρας, αλλά και με τις άλλες αποχρώσεις του καφέ.

 
Αποχρώσεις της ώχρας επεκτείνουν το εύρος. Επίσης είναι δυνατό να αναδεικνύεται με τη χρήση σκούρου καφέ.
 

 

Αντικατάσταση του Γκρι Συστατικού

Οι αποχρώσεις του καφέ μπορούν επίσης να αναμιχθούν με τα βασικά χρώματα κίτρινο και πορφυρό κόκκινο μαζί με μαύρο χρώμα. Αυτό είναι που ονομάζουμε ‘αντικατάσταση του γκρι συστατικού’. Χρησιμοποιείται επίσης στον κλάδο της τυπογραφίας.

Ωστόσο, για να ξεκινήσουμε, φυσικά οι μαθητές μπορούν εξίσου καλά να χρησιμοποιήσουν τις αποχρώσεις του καφέ από το κουτί θαμπής μπογιάς τους. Αυτές οι αποχρώσεις του καφέ μπορούν επίσης να διαφοροποιούνται χρησιμοποιώντας μαύρο και λευκό χρώμα και να χρησιμεύσουν ως μια λύση προσανατολισμένη στην εμπειρία των παιδιών για τα χρώματα. Σε τελική ανάλυση, δεν πρόκειται μόνο να μάθετε για τις διαφορετικές τεχνικές της αναμείξεως αλλά και για να μάθετε πόσο πολλαπλό μπορεί να είναι το καφέ χρώμα.

Εύκολη υλοποίηση καφέ καταστήματος: Αυτή η εργασία του μαθητή έγινε με μία μικρή ποσότητα ‘τελικού’ χρώματος, η οποία έχει οδηγήσει επίσης σε ένα ανεξάρτητο αναλυτικό αποτέλεσμα.

Φυσικές αποχρώσεις του καφέ

Αποχρώσεις του καφέ μπορούν να βρεθούν στη φύση πιο συχνά από ό, τι θα μπορούσε αρχικά κανείς να αντιληφθεί. Ακόμα και πέτρες, βράχοι και άμμος, ειδικά οι ουσίες που εξαπλώνονται στην ευρύτερη επιφάνεια της Γης. Στις περιοχές της ερήμου, όχι μόνο υπάρχουν καφέ σπίτια, τα ζώα που ζουν εκεί, όπως καμήλες, για παράδειγμα, έχουν καφέ γούνα.

(συγκρίνετε Gekele, H. 2000): "Handbuch der Farbe - Systematik. Ästhetik. Praxis. Köln) (σημαίνει: Σύνοψη του Χρωματικού Συστήματος. Αισθητική. Πρακτική. Κολωνία)

 

Καρδιά από Μελόψωμο

Οι καρδιές μας από μελόψωμο από το καφέ κατάστημα είναι κατάλληλες, εάν χρειάζονται ταμπέλες ονομάτων.

 

Στο ράφι με την καρδιά μέσα στο καφέ κατάστημα, μπορεί αργότερα να κρεμαστεί ένα μελόψωμο καρδιάί. Στην περίπτωσή μας, ήταν διακοσμημένο με ένα κομμάτι καφέ σπάγκο.

Δείτε πόσο εύκολο είναι:

Για να μπορέσετε να ξεκινήσετε θα πρέπει να εκτυπώσετε τα πρότυπα!

 
 1. Εφαρμόστε κόλλα στο πάνω μισό από την πίσω μεριά του προτύπου χειροτεχνίας.
 2. Κατά μήκος της διακεκομμένης γραμμής, στη συνέχεια διπλώστε προς τα πίσω το κάτω μισό του προτύπου και κολλήστε το πίσω μέρος της καρδιάς.
 3. Τώρα, χρωματίστε την καρδιά και κάντε μια τρύπα χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα.
 4. Τέλος, για να την κρεμάσετε ψηλά, περάστε ένα κομμάτι σπάγκου μέσα από την τρύπα.
 

Διασκεδάστε με την χειροτεχνία!

Περαιτέρω πρότυπα για να κατεβάσετε

Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να σας ενθαρρύνουμε να αφήσετε τους μαθητές σας να δημιουργήσουν τα δικά τους καφέ είδη μπακαλικής ή αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Θα θέλαμε να σας προσφέρουμε τα ακόλουθα πρότυπα για λήψη ως περαιτέρω υλικά. Μπορούν είτε να χρησιμοποιηθούν ως βάση για τη δική τους δημιουργία, ή στο σύνολό τους. Είναι τα εξής:

Πρότυπα λήψης 1: καρδιά, καρύδι, σοκολάτα λουκούμι, παγωτό σοκολάτα και σταφίδες.
Πρότυπα λήψης II: Μανιτάρια, μπουκάλι μουστάρδας, κακάο