Δημιουργία αυγοτέμπερας
Δημιουργία αυγοτέμπερας

Η μέθοδος δημιουργίας του χρώματος "αυγοτέμπερα" έχει γίνει γνωστή από τον Μεσαίωνα. Ο λόγος για το όνομα είναι «αυγό-τέμπερα» οφείλεται στα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Δημιουργία αυγοτέμπερας

The method of creating the colour "Egg-Tempera" has been known since the middle ages. Η μέθοδος δημιουργίας του χρώματος "αυγοτέμπερα" έχει γίνει γνωστή από τον Μεσαίωνα. Ο λόγος για το όνομα είναι «αυγό-τέμπερα» οφείλεται στα συστατικά που χρησιμοποιούνται. Με τα πιο εύκολα συστατικά ήταν τότε δυνατό να δημιουργηθούν χρώματα που ήταν παρόμοια με τα Pelikan χρώματα PLAKA του σήμερα. Η ποσότητα μεάγχωσης στο χρώμα έχει ως αποτέλεσμα το χρώμα να είναι είτε νερωμένο ή πυκνό.

Το πλεονέκτημα αυτών των χρωμάτων ήταν γνωστό, ακόμη και τότε. Αφού ξήρανθεί το χρώμα δεν μπορεί να αφαιρεθεί και αποδεικνύει ότι είναι ανθεκτικό στο φως.

Πώς να το προετοιμάσετε:
Το χρώμα ανακατεύεται με το ρεζερβουάρ. Κατ 'αρχάς, προσθέστε ένα αυγό σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε. Ένα αυγό αποτελεί μία μονάδα! Τώρα προσθέστε μία μονάδα από λάδι, που σημαίνει το ίδιο ποσό με ένα αυγό.

Στο επόμενο βήμα προσθέτουμε το ποσό των δύο μονάδων του νερού μέσα στο μικρό μπολ (Αυτό είναι δύο φορές το ισοδύναμο της ποσότητας του λαδιού που χρησιμοποιήσαμε).

Στη συνέχεια, ξεκινήστε ανακατεύοντας το μείγμα και προσθέστε τις χρωστικές ουσίες. Είναι σημαντικό να είναι αραιό με την χρησιμοποιούμενη δοσολογία. Οσο οι πιο χρωστικές ουσίες προστίθενται, τόσο παχύτερο γίνεται το μείγμα . Αν το χρώμα γίνει αρκετά πυκνό, απλά προσθέστε λίγο νερό στο μίγμα.

Το μειονέκτημα αυτού του χρώματος είναι ότι στεγνώνει γρήγορα και θα πρέπει συνεπώς να χρησιμοποιηθούν σύντομα μετά την ανάμιξη και όχι να αποθηκευτεί! Η αποθήκευση των χρωμάτων είναι περιττή, δεδομένου ότι δεν παίρνει πολύ χρόνο για να αναμειχθεί κάποιο νέο χρώμα.

Τα κατώτερα στρώματα των δύο αυτών εικόνων ετοιμάστηκαν χρησιμοποιώνας Κυανό-Μπλέ. Τα παρακάτω στρώματα ήταν ζωγραφισμένα με άλλες χρωστικές. Η ποιότητα (σαφήνεια) των χρωμάτων μπορεί να φανεί από την φωτεινότητα τους.

Η Γοργόνα ήταν ζωγραφισμένη χρησιμοποιώντας υγρό-με-υγρο τεχνική. Τα ακόλουθα χρώματα προστέθηκαν σε ένα ακόμα υγρό κυανό-μπλε. Κάνοντας αυτό, τα χρώματα δεν είναιακατάστατα και παραμένουν σαφώς διαχωρισμένα.