Πείραμα: «Το Κουτί-Φωτογραφική μηχανή»
Πείραμα: «Το Κουτί-Φωτογραφική μηχανή»

Το να αποκτήσετε φωτογραφική μηχανή σήμερα είναι απολύτως φυσιολογικό. Αλλά πώς κατασκευάζονται οι φωτογραφικές μηχανές;

Πείραμα: «Το Κουτί-Φωτογραφική μηχανή»

Το να αποκτήσετε φωτογραφική μηχανή σήμερα είναι απολύτως φυσιολογικό. Αλλά πώς κατασκευάζονται οι φωτογραφικές μηχανές;

Σε αυτή την ενότητα θέλουμε να οικοδομήσουμε τη δική μας Φωτογραφική μηχανή, για να καταλάβουμε πώς λειτουργούν. Χρώμα PLAKA είναι κατάλληλο για το έργο που μας περιμένει, καθώς το εσωτερικό της φωτογραφικής μηχανής πρέπει να είναι χρωματισμένο μαύρο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα είμαστε σε θέση να παράγει τις απαιτούμενες εικόνες.

  • Ένα τετράγωνο κουτί από χαρτόνι
  • Ένα ρολό χαρτόνι
  • Ένα μεγεθυντικό φακό
  • Χαρτί περιτυλίγματος τροφίμων
  • Ψαλίδι
  • κολλητική ταινία
  • PLAKA Μαύρο χρώμα της Pelikan
  • Ένα πινέλο

 

Δείτε πώς γίνεται:

Ξεκινήστε ζωγραφίζοντας το κουτί με το μαύρο χρώμα PLAKA.
Φροντίστε να μην αφήσετε κενά σημεία. Επίσης χρωματίστε το εσωτερικό από το Λευκό πλαίσιο.

Στο δεύτερο βήμα κόψτε μια τρύπα με την ακριβή διάμετρο του ρολού από χαρτόνι στο πίσω εσωτερικό τοίχωμα του κουτιού. Ζητούμε μια καλή εφαρμογή, καθώς το ρολό χαρτόνι υποτίθεται πρόκειται να χωρέσει μέσα από την τρύπα.

Τώρα γίνεται λίγο πιο περίπλοκο:
Τώρα, το χαρτί περιτυλίγματος τροφίμων έχει απλωθεί σε όλη την ανοιχτή πλευρά του κουτιού. Είναι πολύ σημαντικό ότι το χαρτί δεν τσαλακώνεται, καθώς το κάνουμε και ότι το άνοιγμα είναι πλήρως καλυμμένο. Το χαρτί περιτυλίγματος μπορεί στη συνέχεια να προσκολληθεί στο κουτί, χρησιμοποιώντας την κολλητική ταινία.

Τώρα ο μεγεθυντικός φακός είναι συνδεμένος με το ανοιχτό άκρο του ρολού από χαρτόνι. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία που εξαπλώνεται ακόμη και στα περιθώρια γύρω από το γυαλί. Η περίπτωση αυτή είναι και πάλι πολύ σημαντική καθώς το ποτήρι είναι συνδεμένο με το ρολό όσο πιο σφιχτά γίνεται.

Τώρα το Κουτί- Φωτογραφική μηχανή μας είναι έτοιμο για δράση. Ένα καλό μοτίβο είναι αυτό που θα είναι αναμμένο πραγματικά λαμπρά, ή μια που αποτελεί μια πλήρη αντίθεση με το φόντο.

Τώρα εστιάστε το Κουτί-φωτογραφική μηχανή σε ένα επιθυμητό αντικείμενο. Έχετε τη πλευρά με το διαφανές χαρτί της φωτογραφικής μηχανής να κατευθύνεται στο αντικείμενο. Η εκτύπωση του αντικειμένου εμφανίζεται στη συνέχεια στο χαρτί. Είναι πολύ μικρό και ανάποδα. Αυτό προκαλείται από τις ακτίνες του φωτός που περνούν από το μεγεθυντικό φακό στα σπλάχνα του κουτιού. Μόλις πέρασε, οι ακτίνες σχηματίζουν ανάποδα την εικόνα πάνω στο χαρτί περιτυλίγματος.

Ο μεγεθυντικός φακός έχει επίσης μεγάλη επίδραση στην εστίαση εικόνων. Όσο πιο κοντά με την εικόνα τραβήχτηκε η φωτογραφία, τόσο πιο ξεκάθαρη είναι η εικόνα και το αντίστροφο. Η εικόνα μπορεί να επικεντρωθεί απλά τεντώνοντας το χαρτόνι προς τα έξω και προς τα μέσα ή εσωτερικά.