Το μυστήριο της
εξαφανισμένης κολοκύθας
Το μυστήριο της εξαφανισμένης κολοκύθας

Μια κολοκύθα, που μόλις εξαφανίστηκε; Δεν το πιστεύετε; Τότε, δείτε μόνοι σας!

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Το μυστήριο της εξαφανισμένης κολοκύθας

Μια κολοκύθα, που μόλις εξαφανίστηκε; Δεν το πιστεύετε; Τότε, δείτε και μόνοι σας: Κρατήστε το αριστερό μάτι σας κλειστό και με το δεξί μάτι σας, κοιτάξτε πάνω στο αστέρι του μαγικού ραβδιού. Καθώς πλησιάζετε στο ραβδί με τη μύτη σας, η κολοκύθα θα εξαφανιστεί σε απόσταση περίπου 20 cm.


Μπορείτε να κατεβάσετε το πρότυπο κολοκύθας. Επιπρόσθετα εδώ: Μπορείτε να χρωματίσει το πρότυπο μονοί σας π.χ με μαρκαδόρους μαλακής μύτης Colorella duo.

Επεξήγηση :

Φυσικά, η κολοκύθα δεν εξαφανίζεται πραγματικά, απλά δεν μπορείτε να τη δείτε πια! Ακριβώς όπως συμβαίνει και με όλα τα όργανα, ο αμφιβληστροειδής εφοδιάζεται με αίμα. Μαζί με το οπτικό νεύρο τα αιμοφόρα αγγεία διέρχονται μέσω του αμφιβληστροειδούς σε ένα ορισμένο σημείο, το οποίο καλείται το τυφλό σημείο ή το Discus Nervi optici. Εδώ, το οποίο μπορείτε επίσης να καλέσετε Papilla, δεν υπάρχουν υποδοχείς του φωτός οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την όρασή μας. Κανονικά, η τρύπα στο οπτικό πεδίο μας μπορεί να εξισωθεί με τον εγκέφαλό μας και η ολοκληρωμένη εικόνας με το άλλο μάτι μας. Υπό ορισμένες συνθήκες, όπως π. χ. στην δική μας επίδειξη, μπορεί να είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρώματα στον ατμοσφαιρικό χώρο για την ολοκλήρωση και η κολοκύθα εξαφανίζεται. Φυσικά, αυτό λειτουργεί επίσης με τον άλλο τρόπο. Έχουμε ετοιμάσει μια κατοπτρική έκδοση αυτής της δοκιμής στο δικό μας πρότυπο λήψης. Με την ευκαιρία: Τα τυφλά σημεία και των δύο οφθαλμών βρίσκονται σε διαφορετικές θέσεις. Με αυτό τον τρόπο, το ένα μάτι μπορεί να εξισώσει πάντα το τυφλό σημείο του άλλου ματιού - αν δεν τυχαίνει να είναι Απόκριες!