Paul Klee
«Χειμωνιάτικη εικόνα"
Paul Klee - «Χειμωνιάτικη εικόνα"

Με το έργο του με τον απλό τίτλο "Χειμωνιάτικη εικόνα", ο Paul Klee δημιούργησε μια εικόνα από πολλές αντιθέσεις: φωτεινές και σκοτεινές, Λευκές και πολύχρωμες περιοχές.

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Paul Klee - «Χειμωνιάτικη εικόνα"

Καλλιτεχνική ζωγραφική με τις νερομπογιές από το κουτί χρώματος K12

Με την Pelikan, η ζωγραφική γίνεται μια ξεχωριστή εμπειρία: Συνεπώς, δεν είναι να απορεί κανείς που το κουτιά χρώματός μας έχουν παραμείνει δημοφιλή μεταξύ των μαθητών σε πολλές γενιές, είτε για το σχολείο είτε για ιδιωτικούς σκοπούς.

Με το έργο του με τον απλό τίτλο "Χειμωνιάτικη εικόνα", ο Paul Klee δημιούργησε μια εικόνα από πολλές αντιθέσεις: φωτεινές και σκοτεινές, Λευκές και πολύχρωμες περιοχές. Αυτές οι αντιθέσεις έδωσαν στην εικόνα μια ορισμένη αξέχαστη γοητεία και εξέφρασαν την προσέγγιση του Klee στη ζωγραφική. Όχι μόνο έκανε προσπάθεια να απεικονίσει τη φύση, αλλά και προσπάθησε να την καταλάβει. Για να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποίησε ειδικό εξπρεσιονιστικό χρώμα να κάνει τον τονισμό του.

Λόγω της ισχυρής κάλυψης τους και των ανθεκτικών χρωμάτων, το αυθεντικό κουτί χρώματος K12 καθιστά εύκολη τη διεξαγωγή στην τάξη της τέχνης του θέματος "Χειμωνιάτικη εικόνα" σε κάθε εκπαιδευτικό επίπεδο. Αυτό που κάνει αυτή την τάξη τόσο ενδιαφέρουσα είναι το τεράστιο ποσό των δυνατοτήτων μεταβολής. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να προσθέσουν διάκριση στις τάξεις τέχνη τους.

Η κλασική προσέγγιση της διδασκαλίας της τέχνης, όπου παρουσιάζονται διάσημα πορτρέτα τείνει να αποθαρρύνει τους μαθητές. Βλέπουν τα αντίγραφα των αυθεντικών ως αδύνατα. Θα ήθελα να προτείνω μια διαφορετική μεθοδολογία, όπου οι μαθητές δεν βλέπουν την εικόνα των καλλιτεχνών μέχρι να έχει ολοκληρωθεί το προγραμματισμένο έργο. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει τη σύγκριση με την αρχική εικόνα, χωρίς να εστιάζει πολύ σε αυτό. Το βασικό πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι το γεγονός ότι οι μαθητές επικεντρώνονται στην τεχνική ενός διάσημου καλλιτέχνη, προσπαθώντας να επαναλάβουν την τεχνική και όχι την ζωγραφική. Λόγω της ποιότητας των φωτεινών χρωμάτων, τα θαμπά χρώματα της Pelikan είναι ειδικώς κατάλληλα για τη συγκεκριμένη τάξη τέχνης.

 

Απαιτούμενα υλικά για την «Χειμωνιάτικη εικόνα" τάξη τέχνης:
K12 κουτί χρώματος, μαξιλαράκι καλλιτέχνη, πινέλο και πακέτο υλικών της Pelikan.

 
Αυθεντική εικόνα μαθητού
 

Πως η τάξη της τέχνης διεξάγει την ¨Χειμωνιάτικη εικόνα¨

Για την παρουσίαση στην τάξη έχουμε συμπεριλάβει τέσσερα υποδείγματα χρωματισμού. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα 1 θα εξηγήσουμε τον τρόπο διεξαγωγής της τάξης. Το ίδιο ισχύει και για τη διαδικασία των άλλων σχεδίων. Τα παραδείγματα 2 έως 4, καθώς πολλές καλλιτεχνικές παραλλαγές μπορεί να βρεθούν κάτω από τις μεθόδους διάκρισης.

Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο μόνο να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι το ακόλουθο περιεχόμενο της τάξης δεν πρέπει να θεωρείται σταθερό. Μη διστάσετε να συνδυάσετε ή να μεταβάλετε το περιεχόμενό του. Ένα ελεύθερο δημιουργικό περιβάλλον φέρνει συνήθως τα καλύτερα αποτελέσματα στους μαθητές. Όμως θα πρέπει πάντοτε να παρέχεται βοήθεια, όταν απαιτείται.

 1. Κατεβάστε το πακέτο υλικών "Χειμωνιάτικη εικόνα" και το κείμενο από το Διαδίκτυο.
 2. Παρουσιάστε το υπόδειγμα στους μαθητές σε έναν πίνακα ή σε έναν προβολέα.
Παράδειγμα 1: Περιγράμματα των «σταγόνων» και του δέντρου.
 
 1. Συζητήστε με τους μαθητές σας σχετικά με αυτά τα περιγράμματα. Το ακόλουθο σημείο θα μπορούσε να βοηθήσει άμεσα τη συζήτηση:

   

  1. Τι θα μπορούσαν να απεικονίζουν αυτά τα σχήματα;
  2. Ποια εποχή παρουσιάζεται;
  3. Θα μπορούσε επίσης να παρουσιάζει άλλες εποχές; Ποια χρώματα θα χρειάζονταν για να το πράξουν;
  4. Το τοπίο θα μοιάζει το ίδιο και στην πραγματική ζωή;
  5. Πώς το τοπίο εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά της εικόνας;
  6. Σε ποιες διαφορετικές περιοχές (π.χ. φωτεινό-σκούρο πάνω-κάτω) θα μπορούσε η εικόνα να χωριστεί;

  Οι «σταγόνες» παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την εικόνα. Για να αποφύγουμε οι μαθητές να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι σε αυτό, απλώς παρουσιάζονται ως περιγράμματα σε αυτό το υπόδειγμα. Τα ακόλουθα σημεία θα πρέπει ωστόσο να συζητηθούν:

  1. Ποιες μορφές είναι αισθητές;
  2. Ποιο ρόλο έχει παίξει η σταγόνα;
  3. Μπορεί η σταγόνα να ενσωματωθεί στην εικόνα;

   

 2. Μετά τη διεξαγωγή αυτής της συζήτησης, αφήστε τους μαθητές να χρωματίσουν τις εικόνες τους. Ένα αντίγραφο του υποδείγματος θα μπορούσε να διανεμηθεί στους μαθητές.
 3. Μετά από αυτό, κάθε μαθητής μπορεί να δώσει στη ζωγραφική του έναν τίτλο

Συμβουλή: Είναι πάντα σημαντικό να διατυπώσετε τα καθήκοντα όσο το δυνατόν σαφέστερα! Ως εκ τούτου, θα σας συμβουλεύαμε νε επιλέξετε μια κατάλληλη εισαγωγή και να την συνδυάσετε με το παρεχόμενο υλικό. Στο τέλος του κειμένου αυτού, θα σας παρέχουμε επιλογές παραλλαγή.

 

 

 

Παράδειγμα τάξης, βάσει του Παραδείγματος 1:

Δημιουργία χωρίς εποχιακή εξάρτηση: Δεδομένου ότι οι σταγόνες παρουσιάζονται μόνο ως περιγράμματα στο πρώτο υπόδειγμα, οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ό, τι χρώμα επιθυμούν για να τα καλύψουν. Αυτό βοηθά να δημιουργήσουν διάφορα σενάρια, όπου οι σταγόνες μπορεί να γίνουν αέρας ή ακόμη και μπαλόνια θερμού αέρα.

 
"Άνοιξη"
Παλιό μπαλόνι"
"Το αγαπημένο μου χρώμα"
¨Κακοκαιρία¨

Διαφορετικές εντυπώσεις πτώσης, ζωγραφισμένες χρησιμοποιώντας θαμπά χρώματα της Pelikan.

 

Πιθανές μέθοδοι διαφοροποίησης

Εναλλακτικές προσεγγίσεις:

Ως εναλλακτική λύση στο Υπόδειγμα 1, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν τα ακόλουθα σχέδια:

 
 • Υπόδειγμα 2: Πλήρης δέντρο και σταγόνες
 • Υπόδειγμα 3: Αντίθεση: Λευκές σταγόνες σε σκούρο φόντο
 • Υπόδειγμα 4: Μείωση: Μαύρες ή Λευκές σταγόνες / δένδρο χωρίς σταγόνες

Υπόδειγμα 2: Μαύρες σταγόνες: Σε αυτά τα υποδείγματα, η πτώση είναι το κύριο μέλημα. Αυτό έχει τα πλεονεκτήματά του, όταν η συζήτηση στην τάξη θα πρέπει να εστιάζεται στο μήνυμα σχήματος στο πλαίσιο της ζωγραφικής.

 
Υπόδειγμα 2: Δέντρο με μαύρες σταγόνες.

Παράδειγμα δημιουργίας κατά τη διάρκεια μιας τάξης της τέχνης:

"Τελικά Χειμώνας"

Σε αυτήν την εικόνα, το κύριο βάρος ήταν στην εποχή. Στη σταγόνα δόθηκε η λειτουργία μιας ομιλίας φούσκας . Ο μαθητής δεν αποκάλυψε εάν ο άντρας στην εικόνα προορίζεται να είναι θυμωμένος ή χαρούμενος.

 

 

Υπόδειγμα 3: Αντίθεση: Σε αυτό το υπόδειγμα, η κύρια εστίαση είναι στην αντίθεση - αυτό επιτυγχάνεται με την αντίθεση μεταξύ του Λευκού βουνού και του σκοτεινού ουρανού. Ακόμη οι σταγόνες λάμπουν στον σκοτεινό ουράνιο θόλο και παρέχουν λόγο για συζήτηση. Ο κύριος σκοπός αυτού του υποδείγματος είναι να προκαλέσει διάκριση. Αυτό οφείλεται στην προφανή αντίθεση που δεν χρειάζεται να επισημανθεί.

 
Υπόδειγμα 3: Αντίθεση ως θέμα συζήτησης.

Υπόδειγμα 4: Μείωση: Μιας και η σταγόνα παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωγραφική του Paul Klee, το υπόδειγμα πίνακα μπορεί να περιοριστεί μόνο για να δείξει την σταγόνα. Η εποχή δεν είναι το σημαντικό ζήτημα στην περίπτωση αυτή, μπορεί να παρουσιαστεί στην τάξη, χωρίς να αναφέρεται καθόλου η σεζόν. Ως ένα ακόμη μέτρο, μόνο το δέντρο θα μπορούσε να παρουσιαστεί στην τάξη.

Η μείωση στη Μαύρη ή. Η μείωση στο δέντρο..

Ένα παράδειγμα από μια τάξη τέχνης:

"Καλοκαιρινή βροχή"

Όταν η μείωση δείχνει μόνο την σταγόνα, μπορεί να δημιουργηθεί ένα ολόκληρο τοπίο σταγόνας.

 

Η ζωή του Klee

Ο Paul Klee γεννήθηκε στις 18.12.1879 στην Ελβετία. Στην ηλικία των 11 έπαιζε ήδη Βιολί σε μια μεγάλη ορχήστρα. Τελικά όμως, ο Klee επαναστάτησε εναντίον του μουσικού πολιτισμού που εφαρμοζόταν επάνω του από τους γονείς του αποφασίζοντας ο ίδιος να μελετήσει την τέχνη στο Μόναχο. Εδώ ο Klee ανέπτυξε τις δικές του ιδιαίτερες τεχνικές, ειδικά την τέχνη της διαγραφής.

Ο Paul Klee είναι ένας καλός φίλος των Kandinsky, Marc και Macke. Το έργο του μετά το 1912 επηρεάστηκε κυρίως από τους ομοίους του Πικάσο και Ρουσσώ. Το 1914 κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Τύνιδα με τον Αύγουστο Macke, Klee ανέπτυξε το δικό του στυλ της ζωγραφικής. Ανοιχτόχρωμα έργα ζωγραφικής και μια κατανόηση για τη φύση συνοψίζονται στα δημιουργικά έργα του Paul Klee στη διάρκεια αυτής της περιόδου. Κύριος στόχος του Klee δεν ήταν η φωτογραφική αναπαραγωγή, αλλά πολύ περισσότερο η «ονειρική» φαντασίωση εκθεμάτων. Πίστευε ότι η τέχνη δεν πρέπει απλώς να αναπαράγει ό, τι είναι οπτικό, αλλά να κάνει τα πράγματα οπτικά. Αυτό προσθέτει πολύ μεγαλύτερη σημασία από την απλή εμφάνιση "υπαίθρου" (φύση).

Κατά τη διάρκεια του 1921-1930, Πάουλ Κλέε ήταν δάσκαλος στο Bauhaus στο Dessau και Weimar. Το 1926 ο Klee, ο Kandinsky, ο Feininger, και ο Jawlensky ίδρυσαν το «Τέσσερα Μπλε». Εστιάζει την εργασία του στις εποικοδομητικές, απόλυτες εικόνες.

Κάτω από αυξημένη πίεση των Ναζί, ο Klee κατέφυγε πίσω στην Ελβετία το 1933. Το 1937 πάνω από 100 από τα έργα του θεωρήθηκαν ως «εκφυλισμένη τέχνη» από τους Ναζί και κατασχέθηκαν.

Παρά το γεγονός ότι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, ο Klee συνέχισε να εργάζεται. Ο Paul Klee πέθανε στις 29/6/1940 στο Muralto, στην Ελβετία.