Πώς το χρώμα μπαίνει
στο κουτί μπογιάς;
Πώς το χρώμα μπαίνει στο κουτί μπογιάς;

Είτε πρόκειται για ένα βαθύ μπλε υποβρύχιο κόσμο, ένα τοπίο ερήμου, τόσο χρυσό, όσο ο ήλιος ή άλλες πολύχρωμες ζωγραφιές φαντασίας- με κουτί χρωμάτων, λίγο νερό και το σωστό πινέλο κάθε αριστούργημα μπορεί να μεταφερθεί στο χαρτί.

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Πώς το χρώμα μπαίνει στο κουτί μπογιάς;

Οι μαθητές, ιδίως οι μικρότεροι, είναι περίεργοι από τη φύση τους και συχνά λαμβάνουμε ερωτήματα από αυτούς, όπως "Πώς ... δουλεύει;" ή "Πώς... φτιάχνεται;" Απαντήσεις μπορούν τώρα να βρεθούν εδώ. Κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο πληροφοριών των εκπαιδευτικών της Pelikan, θα μπορούμε να σας δείξουμε διαδικασίες κατασκευής και τον τρόπο που λειτουργούν τα προϊόντα Pelikan. Βεβαίως, τα άρθρα περιλαμβάνουν επίσης ενδιαφέρον εικονικό υλικό, έτσι ώστε να είστε καλά προετοιμασμένοι για τις ερωτήσεις των μαθητών.

Ξεκινώντας με το κουτί χρωμάτων Pelikan K12, είναι ένα κουτί μπογιάς για να χρησιμοποιηθεί στο σχολείο και για τη διδασκαλία της θεωρίας του χρώματος, ισότιμο με το σχέδιο μαθήματος.

Με την ευκαιρία: Το κουτί χρωμάτων K12 της Pelikan είναι "κατασκευασμένο στη Γερμανία". Ολόκληρη η κατασκευή πραγματοποιείται στο Peine, κοντά στο Ανόβερο.

Είτε πρόκειται για ένα βαθύ μπλε υποβρύχιο κόσμο, ένα τοπίο ερήμου, τόσο χρυσό, όσο ο ήλιος ή άλλες πολύχρωμες ζωγραφιές φαντασίας- με κουτί χρωμάτων, λίγο νερό και το σωστό πινέλο κάθε αριστούργημα μπορεί να μεταφερθεί στο χαρτί. Αλλά πώς τα πολλά διαφορετικά χρώματα μπορούν να μπουν στο κουτί χρωμάτων; Παραθέτουμε για εσάς τις ποικίλες μεθόδους παραγωγής - από το χαλαρό χρώμα σε όλη τη διαδρομή προς το ολοκληρωμένο κουτί μπογιάς.

 

1. Ας ξεκινήσουμε με τη σκόνη! Πολύ πριν το χρώμα βρεθεί σε κουτί χρωμάτων, χρησιμοποιούταν σακούλες χρώματος σε μορφή σκόνης. Φυσικά, είναι ταξινομημένες από πριν με βάση τα χρώματα: Το κουτί χρωμάτων K12 της Pelikan αποτελείται από 12 χρώματα, που είναι το μαύρο, πορφυρό κόκκινο, κατακόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κίτρινη ώχρα, βιολετί, βαθύ γαλάζιο, κυανό μπλε, μπλε πράσινο, κιτρινοπράσινο και Sienna. Αυτά τα χρώματα πληρούν ακριβώς τις απαιτήσεις της οδηγίας DIN 5023, που παρέχονται από το Γερμανικό Ινστιτούτο Τυποποίησης, για να εξισώσει το πρότυπο για τα σχολικά κουτιά χρωμάτων με 12 χρώματα. Η ιδέα ενός τέτοιου κανόνα είναι να παρέχει στους μαθητές εκπαιδευτικά ασφαλή υλικά εργασίας και να προσφέρει σε κάθε μαθητή τις ίδιες προϋποθέσεις, όταν μαθαίνει την τέχνη στην τάξη, όπως για παράδειγμα η στοιχειώδης θεωρία χρώματος.

 

2. Από σκόνη χρώματος στο δισκίο χρώματος: Επειδή η σκόνη θα αναμειχθεί στο κουτί χρωμάτων, πρέπει να μεταφερθούν με συνοχή κατάλληλη για το κουτί χρωμάτων. Γι 'αυτό, πρώτα συλλέγεται σε μια μεγάλη τσάντα. Από εκεί, η σκόνη για να μετρηθεί ακριβώς σε ίσα μέρη τοποθετείται σε μικρά σχήματα. Είναι χρώματα σε μορφή σκόνης που ονομάζονται χρωστικές ουσίες. Ωστόσο, ήδη στο επόμενο βήμα το χρώμα αλλάζει κατάσταση: Αυτή η διαδικασία γίνεται κάτω από υψηλή πίεση και είναι οι κόκκοι σκόνης που συνθλίβονται πολύ σφιχτά. Έτσι, στο τέλος γίνονται σκληρά δισκία χρώματος. Τώρα η μπογιά έχει το σωστό μέγεθος για να χωράει μέσα στο κουτί χρωμάτων.

 

3. Ακόμα και τα δισκία χρώματος είναι ακριβώς στο πρότυπο κανονισμών DIN: Πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 mm σε διάμετρο και να έχουν ελάχιστο συνολικό ύψος 3,5 εκ². Επιπλέον, τα 12 χρώματα πρέπει να τοποθετηθούν στο κουτί μπογιάς σε μια συγκεκριμένη σειρά - για παράδειγμα, σε κάθε κουτί μπογιάς, το κίτρινο χρώμα βρίσκεται στην πάνω αριστερή γωνία και το μαύρο χρώμα μπορεί να βρεθεί στην κάτω δεξιά. Αυτή η σειρά είναι η ίδια σειρά, όπως αναγράφεται στον τροχό 12 χρωμάτων. Η ρύθμιση του συστήματος χρησιμοποιείται για την θεωρία του χρώματος. Η θεωρία του χρώματος διευκρινίζει τη συνολική συνοχή όλων των χρωμάτων και φέρνει τα βασικά χρώματα (κίτρινο, πορφυρό κόκκινο και μπλε κυανό χρώμα), τα δευτερογενή και τριτογενή χρώματα, τα οποία όλα μπορούν να αναμιχθούν με τα τρία παλαιότερα ονόματα χρωμάτων, σε ένα μοντέλο εύκολο να το καταλάβει κανείς. Τα συμπληρωματικά χρώματα που βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο μακριά το ένα από το άλλο, να το πούμε έτσι, στέκονται ακριβώς απέναντι.

 

4. Βεβαίως, μια υπόθεση για την αποθήκευση των δισκίων χρώματος είναι απαραίτητη. Για το λόγο αυτό, οι πλαστικοί κόκκοι πρώτα λιώνονται και στη συνέχεια εισέρχονται στο σωστό σχήμα. Τα καλούπια για το δισκίο χρώματος κατασκευάζονται από γκρίζο κόκκο, το καπάκι από λευκό. Είναι λογικό, πως το εσωτερικό του καπακιού θα χρησιμεύσει ως μια περιοχή όπου μπορείτε να συνδυάσετε αργότερα τα χρώματα μαζί. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να είναι λευκό. Φρέσκα μικτά χρώματα είναι καλύτερα να διακρίνονται σε μια λευκή επιφάνεια.

5. Όταν το πλαστικό έχει σκληρύνει, το κουτί μπογιάς είναι τόσο καλό όσο και έτοιμο. Τώρα, απομένει μόνο να συμπληρωθεί. Πρώτον, τα δισκία 12 χρωμάτων είναι ταξινομημένα, ακόμα και σε μεμονωμένα ανταλλάξιμα καπάκια χρώματος. Η ανωτέρω διάταξη πρέπει να τηρείται αυστηρά! Σύμφωνα με το πρότυπο DIN, το κουτί χρωμάτων πρέπει να περιέχει ένα σωληνάριο 5ml λευκού, καθώς και χώρο για τουλάχιστον ένα πινέλο. Για να εξασφαλιστεί η διάρκεια του κουτιού μπογιάς και μαζί με αυτό πολλές ώρες διασκέδασης με ζωγραφική, η επιφάνεια πρέπει να είναι ανθεκτική και άθραυστη.

 

6. Είναι σχεδόν έτοιμο - Τώρα, λείπει μόνο το εξωτερικό κουτί που πηγαίνει γύρω από το κουτί χρωμάτων.Είναι τυπωμένο σε πολλά χρώματα και περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές πληροφορίες - τώρα η συσκευασία είναι πλήρης και το κουτί χρωμάτων μπορεί να ζητηθεί στα καταστήματα. Από εδώ, τα κουτιά χρωμάτων λειτουργούν με τον τρόπο τους, όχι μόνο για τα πολυάριθμα δωμάτια των παιδιών, αλλά και για πολλούς που ζωγραφίζουν από χόμπι, χειροτεχνίτες και για μικρούς
καλλιτέχνες. Σίγουρα, ανήκει στο εσωτερικό κάθε άρτιας εξοπλισμένης σχολικής τσάντας για το μάθημα των καλλιτεχνικών.

Με την ευκαιρία: Το κουτί χρωμάτων K12 της Pelikan είναι "κατασκευασμένο στη Γερμανία". Ολόκληρη η κατασκευή πραγματοποιείται στο Peine, κοντά στο Ανόβερο.