Χρησιμοποιώντας το κουτί θαμπής μπογιάς
Χρησιμοποιώντας το κουτί θαμπής μπογιάς

Στην δική μας σειρά πρακτικής, θα θέλαμε να σας δείξουμε τα χρώματα που περιέχονται στο αυθεντικό K 12 θαμπό κουτί χρωμάτων.

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Χρησιμοποιώντας το κουτί θαμπής μπογιάς

Στην δική μας σειρά πρακτικής, θα θέλαμε να σας δείξουμε τα χρώματα που περιέχονται στο αυθεντικό K 12 θαμπό κουτί χρωμάτων:

Αυτά τα 3 βασικά χρώματα είναι υψίστης σημασίας για την εκμάθηση της χρωματικής.
Κορυφή (από αριστερά προς τα δεξιά): κίτρινο, σκούρο Vermilion , Κόκκινο Magenta, Μωβ, Μπλε Ultra Marine
Κάτω (από αριστερά προς τα δεξιά): Κυανό Μπλέ, μπλε-πράσινο, Κιτρινοπράσινο, ώχρα, Sienna, Μαύρο
Κινέζικο λευκό σε ένα σωλήνα

Τα 12 χρώματα και η σειρά με την οποία είναι τοποθετημένα έχουν οριστεί με ακρίβεια. Αντιστοιχούν στο πρότυπο DIN 5023 που ρυθμίζει το περιεχόμενο ενός κουτιού μπογιάς. Για την εκμάθηση της χρωματικής θεωρίας στο σχολείο, υπάρχουν 3 χρώματα τα οποία είναι υψίστης σημασίας. Όλα τα άλλα χρώματα εκτός από μαύρο και λευκό μπορούν να αναμιχθούν από αυτά τα 3.

Παρακαλώ σημειώστε: τα βιομηχανικά μικτά χρώματα είναι πιο καθαρά από αυτά που μπορείτε να αναμείξετε μόνοι σας, όμως, η χρωματική θεωρία μπορεί να ανακατασκευαστεί με το κουτί opaque χρωμάτων.

Για παράδειγμα:

 

Όταν αναμιγνύονται δύο βασικά χρώματα προκύπτουν δευτερεύοντα χρώματα. (κίτρινο + κυανό μπλε = πράσινο)

Κίτρινο και κυανό μπλε παράγουν πράσινο όταν αναμειγνύονται, κυανό μπλε και πορφυρό παράγουν μοβ, και όταν αναμιγνύονται κίτρινο και πορφυρό παράγουν κόκκινο-πορτοκαλί. Όπως βλέπετε, αναμειγνύοντας 2 βασικά χρώματα και παράγονται τα λεγόμενα δευτερεύοντα χρώματα.

 
Ο κύκλος χρώματων της Pelikan σε δράση

Για να μπορέσουν οι μαθητές να το θυμούνται αυτό, η Pelikan έχει αναπτύξει ένα "κύκλο χρώματος". Τα χρώματα τοποθετημένα σε ένα κύκλο - ο κύκλος του χρώματος. Κατ 'αρχήν, υπάρχει μια ατελείωτη επιλογή των χρωμάτων, ωστόσο, θα περιοριστούμε σε 12.

Τα κόκκινα βέλη δείχνουν τα βασικά χρώματα (κυανό και το κίτρινο) και το πράσινο βέλος δείχνει το δευτερεύον χρώμα το οποίο προκύπτει όταν αναμιγνύονται τα 2 βασικά χρώματα, σε αυτή την περίπτωση, τα πράσινα.

 
Ανάμιξη ενός πρωτεύοντος χρώματος με ένα δευτερεύον χρώμα δίνει ένα τριτοβάθμιο χρώμα.
Όταν ένα πρωτεύον χρώμα, π.χ., κυανό αναμιγνύεται με ένα δευτερεύον χρώμα, π.χ. πράσινο, προκύπτει ένα τριτοβάθμιο χρώμα, στην περίπτωση αυτή, το μπλε-πράσινο.
 

Δοκιμάστε τον κύκλο των χρωμάτων και παραγγείλετε ένα πακέτο απευθείας σύνδεση με το κατάστημα των εκπαιδευτικών. Ως εγγεγραμμένος χρήστης, μπορείτε να κατεβάσετε μια έκδοση των Windows για PC ή Mac.

 

Βαθούλωμα για τη διάλυση χρώματος.

Μια συμβουλή για να τελειώσουμε με αυτό:
Οι πλάκες χρώματος στο θαμπό κουτί μπογιάς έχουν ένα ειδικό έντυπο. Έχουν ένα βαθούλωμα στη μέση το οποίο βοηθά το χρώμα για να διαλύετε πιο γρήγορα.
1. Πρώτη εφαρμογή μια-δυο σταγόνες νερού στο βαθούλωμα.
2. Στη συνέχεια, ανακατέψτε με το πινέλο και το χρώμα είναι έτοιμο για χρήση