Ιερογλυφικά
Ιερογλυφικά

Θα μάθετε ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με την παλιά Αιγυπτιακή γραμματοσειρά και εμείς θα σας δείξουμε πώς να γράφετε με ιερογλυφικά.

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Ιερογλυφικά

Hieroglyphen 4

 

Χρήση ιερογλυφικών στην τάξη, π. χ. γράφοντας το όνομά σας, Δεν θα συναντήσετε κανένα πρόβλημα με τον Αιγυπτιακό τύπο γραμματοσειράς της Pelikan!
 
Hieroglyphen 3
Hieroglyphen 2
Από την εποχή των βασιλέων: Ένας ανάγλυφος τοίχος στο ναού του Καρνάκ, Λούξορ στην Αίγυπτο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι στην παλιά Αίγυπτο, σχετικά λίγοι άνθρωποι ήταν σε θέση να διαβάσουν ή να γράψουν. Εκείνοι που μπορούσαν ήταν σε ένα μεγάλο μέρος των υπαλλήλων που εργάζονταν ως γραφείς στη διοίκηση. Ωστόσο, ήταν επίσης υπεύθυνοι π. χ. για την έκδοση επίσημων εγγράφων για αναλφάβητους. Τα ιερογλυφικά θεωρούνται η παλαιότερη μορφή της ανθρώπινης γραφής. Ωστόσο, ακόμη και μετά από 3,500 χρόνια, δεν έχουν χάσει καθόλου από το μυστήριο τους. Παρά την έντονη απεικόνιση μερικών από τα σύμβολα, ιερογλυφικά δεν ανήκουν εξ ολοκλήρου στο πεδίο της γραφής με εικόνες. Τα σύμβολα των αρχαίων Αιγύπτιων μας συναρπάζουν μέχρι σήμερα. Ωστόσο, εκείνη την εποχή, υπήρχαν πολλά περισσότερα σύμβολα για τους ανθρώπους να θυμούνται από ό, τι τα 24 γράμματα της αλφαβήτου που έχουμε. Αν και κανείς δεν έχει μετρήσει ποτέ τους με τον ακριβή αριθμό, φαίνεται ότι υπάρχουν έως και 700 ιερογλυφικά. Η σημασία τους εξετάζεται σε πολλά διαφορετικά βιβλία.

 
Hieroglyphen 5
Hieroglyphen 6
Ιερογλυφικά παντού: Το πόδι του "Φύλακα" μπροστά από το συγκρότημα του ναού Καρνάκ, καθώς και οι οβελίσκοι είναι διακοσμημένα με αυτούς.

Για να χρησιμοποιήσετε ιερογλυφικά στην τάξη, μπορούμε να σας προσφέρουμε την Pelikan ιερογλυφική γραφή "Αίγυπτος" ως βοήθεια, έστω και αν δεν υπήρχε κάτι τέτοιο όπως ένα αιγυπτιακό αλφάβητο. Με τα ιερογλυφικά μας, τα παιδιά είναι σε θέση να γράψουν τα δικά τους λόγια ή να αποκρυπτογραφήσουν άλλα. Τα ιερογλυφικά είναι επίσης κατάλληλα για γραφή ονομάτων. Έχοντας κατά νου κάποιους κανόνες, ίσως μπορείτε ακόμη και να είστε σε θέση να αποκρυπτογραφήσετε κάποιες παλιές αιγυπτιακές επιγραφές, με την έννοια του ιερογλυφικού προσανατολισμού του εαυτού σας σχετικά με τη γενική λογοτεχνία. Δεδομένου ότι οι Αιγύπτιοι δεν είχαν σύμβολο για τα γράμματα E,Q, V, X και Y, κάναμε μερικά για τα Pelikan ιερογλυφικά μας! Η Αιγυπτιακού τύπου γραμματοσειρά της Pelikan περιέχει τα ακόλουθα σύμβολα αλφαβήτου:

. π.χ.:. ανύπαρκτη, δείτε το κείμενο
 

 

Χαρακτηριστικά των Ιερογλυφικών

Σύμφωνα αντί των φωνηέντων
Δεν υπάρχουν φωνήεντα σε ιερογλυφικά, μόνο σύμφωνα. Για το λόγο αυτό, ήταν δύσκολο για τους αιγυπτιολόγοι να μάθουν πώς μεμονωμένες λέξεις προφέρονται χωρίς τη χρήση των φωνηέντων, και έτσι συμφώνησαν να χρησιμοποιούν ορισμένων σύμφωνα ως φωνήεντα. Η μόνη εξαίρεση ήταν το γράμμα «e». Οι Αιγύπτιοι ενσωμάτωναν εγγενώς αυτό το φωνήεν μεταξύ των συμφώνων, προκειμένου να προφέρουν λέξεις που εκφωνούνται. Με εξαίρεση το γράμμα "e", όλα τα γράμματα υπάρχουν στον τύπο γραμματοσειράς της Pelikan "Αίγυπτος". Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα ιερογλυφικά δεν μπορούν να μεταφραστουν γράμμα προς γράμμα, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές διαφορές μεταξύ της Αιγυπτιακής και της δική μας γλώσσας και υπάρχουν ήχοι που δεν υπάρχουν στη γλώσσα μας.

Αρσενικά και Θηλυκά ονόματα
Μεμονωμένα ιερογλυφικά έχουν ιδιαίτερη σημασία, λόγω του τρόπου που είναι γραμμένα. Για παράδειγμα, το σύμβολο ενός ανθρώπου που κάθεται (Αιγυπτιακός τύπος γραμματοσειράς: τετράγωνο παρένθεση) για ένα αρσενικό όνομα και το θηλυκό, ιερογλυφικό καθίσματος (παρενθέσεις) δείχνει ένα θηλυκό όνομα. Τα ονόματα των βασιλέων, για παράδειγμα, είναι πάντα γραμμένα σε ένα λεγόμενο διακοσμητικό πλαίσιο.

Ταξινόμηση των Ιερογλυφικών
Για τους Αιγύπτιους, η αισθητική ήταν πιο σημαντική από ό, τι η σωστή σειρά των συμβόλων. Με αυτό τον τρόπο, υπήρχαν διάφοροι τρόποι για τη σύνταξη της ίδιας λέξης, καθώς τα ιερογλυφικά όχι μόνο γύριζαν, αλλά επίσης άλλαζαν σε μέγεθος. Επιπλέον, μερικές φορές οι λέξεις γράφονται οριζόντια και μερικές φορές σε κάθετη γραμμή. Ωστόσο, ποτέ τα ιερογλυφικά δεν διαβάζονται από κάτω προς τα πάνω.

Hieroglyphen 7
Έτσι το όνομα "Charlotte" γράφεται με τον τύπο γραμματοσειράς της Pelikan "Αίγυπτος" ...
Hieroglyphen 4
και έτσι είναι θα μοιάζει το όνομα λαμβάνοντας υπόψη τη σειρά των παλιών Αιγυπτιακών. (Ορισμένα γράμματα σε μεγαλύτερο μέγεθος και άλλα βρίσκουν μια νέα χάραξη).

Κατεύθυνση των Ιερογλυφικών
Η κατεύθυνση, στην οποία παρίστανται τα ιερογλυφικά, είναι διαφορετική. Το σημάδι για έναν άνδρα και μια γυναίκα γενικά φαίνεται στην αρχή του κειμένου. Οι επιγραφές των θυρών, για παράδειγμα, είναι πάντα ευθυγραμμισμένες για να φαίνονται στον αναγνώστη. Με αυτό τον τρόπο, δεν γυρίζουν την πλάτη αγενώς προς τον κόσμο. Μπορείτε να αφήσετε τα σύμβολα μας να φαίνονται προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, πιέζοντας το πλήκτρο Shift κατά τη χρήση της Αιγυπτιακής τύπου γραμματοσειράς της Pelikan.

Hieroglyphen 8
Το ιερογλυφικό μιας γυναίκας είναι ένα σημάδι για το όνομα ενός κοριτσιού και δείχνει προς την κατεύθυνση του στην αρχή της λέξης "Charlotte"

Σε αντίθετη περίπτωση, η Αιγυπτιακού τύπου γραμματοσειρά της Pelikan μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως και κάθε άλλη τακτική γραφή, όπως και όλα τα ιερογλυφικά, εκτός από τις εξαιρέσεις που αναφέρονται παραπάνω, ταιριάζοντας τα πλήκτρα ενός πληκτρολογίου.

Τουταγχαμόν: Φωτογραφία αντίγραφο

Απλός σχεδιασμός γραφής: Αιγυπτιακού τύπου γραμματοσειρά της Pelikan.
Μια πιο ολοκληρωμένη σχεδίαση είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται στην Αιγυπτιακού τύπου γραμματοσειρά της Pelikan, όμως, μόνο όταν χρησιμοποιείτε ένα πρόσθετο πρόγραμμα γραφικών.

Πηγές:
Zauzich, K.-T. (2000): Hieroglyphen ohne Geheimnis.