Επιπλέον Συμβουλή
Οι πέτρες της σιωπής
Επιπλέον Συμβουλή: Οι πέτρες της σιωπής

Οι πέτρες της σιωπής είναι χρήσιμες όταν είναι δύσκολο να διατηρηθεί η ηρεμία. Μία ιδέα από την Stefanie Röhrig, Αννόβερο.

Επιπλέον Συμβουλή: Οι πέτρες της σιωπής

Μία ιδέα από την Stefanie Röhrig, Αννόβερο

Οι πέτρες της σιωπής είναι χρήσιμες όταν είναι δύσκολο να διατηρηθεί η ηρεμία.

Περιγραφή:

Συχνά μια διαταραχή τιμωρείται μέσω πειθαρχικών μέτρων. Η Stefanie Röhrig αντιμετωπίζει τις διακοπές στα μαθήματά της με τις σιωπηλές πέτρες της. Σε τέτοιες περιπτώσεις, στον ενδιαφερόμενο μαθητή δίνεται μια πέτρα και καλείται να προσπαθήσει να κρατήσει τους κανόνες τάξης. Όταν ένας μαθητής έχει συγκεντρώσει 3 πέτρες, αυτός ή αυτή έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει τη μελέτη του σε άλλη τάξη. Φυσικά, διάφορες άλλες λύσεις θα μπορούσαν να είναι προσεκτικά μελετημένες για να τεθούν σε δράση, όταν φθάσει το όριο των τριών πετρών. Η κα Röhrig θεωρεί ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο μαθητής έχει πάντα την ευκαιρία να βελτιώσει τη συμπεριφορά του. Κάθε παιδί ξεκινά τη νέα ημέρα χωρίς πέτρες.

Σύσταση:

Προσπαθήστε να βρείτε ιδιαίτερα ελκυστικές και ενδιαφέρουσες πέτρες. Ίσως θα μπορούσατε να ζητήσετε από τα παιδιά να φέρουν μαζί τους από το σπίτι πέτρες. Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά θα γνωρίσουν τους κανόνες και θα τους δέχονται κατά πάσα πιθανότητα πιο εύκολα.