Οι δικές σας ιδέες
Χριστουγεννιάτικα μηνύματα
Οι δικές σας ιδέες: Χριστουγεννιάτικα μηνύματα

Hans-Robert Lutz μας έστειλε τη δική του εκδοχή εργασίας για την τάξη κάνοντας ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο, το οποίο θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε εδώ.

Οι δικές σας ιδέες: Χριστουγεννιάτικα μηνύματα

Μία ιδέα από τον Hans-Robert Lutz (Hans-Robert.Lutz@gmx.de)

Hans-Robert Lutz μας έστειλε τη δική του εκδοχή εργασίας για την τάξη κάνοντας ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο, το οποίο θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε εδώ:

Η τάξη του Hans-Robert Lutz

Η εποχή Χριστουγέννων διαδραματίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο. Η εργασία αυτή του χριστουγεννιάτικου ημερολογίου υποτίθεται ότι θα βοηθήσει τα παιδιά να γεφυρώσουν το χρονικό διάστημα μέχρι τα Χριστούγεννα. Γίνεται δίνοντας σε καθένα σύντομες επιστολές, μικρά ειδικά καθήκοντα και μικρές εκπλήξεις. Αυτά τα προεποχιακά χριστουγεννιάτικα μηνύματα δεν δίνονται μόνο στα παιδιά από το δάσκαλο, αλλά και αφήνοντας τους μαθητές να γράφουν γράμματα ο ένας στον άλλον.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Νερομπογιές Pelikan, παλιά οδοντόβουρτσα, πινέλα, ένα μεταλλικό ράφι για την εφαρμογή ψεκασμού, ένα μπλοκ ζωγραφικής, ένα μικρό κομμάτι χαρτί, ένα στυλογράφο.

Δείτε πως δουλεύει:

Πρώτον, τα παιδιά σχεδιάζουν τις εικόνες τους με νερομπογιές Pelikan. Δεν υπάρχουν όρια στην φαντασία σας: Οι μαθητές μπορούν να εφαρμόζουν το χρώμα με τον κανονικό τρόπο, αλλά μπορούν επίσης και με σπρέι με το οποίο επίσης απολαμβάνουν να κάνουν πολλά. Γι 'αυτό, αναμίξτε το χρώμα με την παλιά οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια ψεκάστε το χρώμα πάνω χρησιμοποιώντας το μεταλλικό ράφι. Όταν όλα τα χρώματα έχουν στεγνώσει εντελώς, συγκολλήστε το φόντο του ημερολογίου. Στη συνέχεια, οι μαθητές γράφουν, σχεδιάζουν ή φτιάχνουν μηνύματα. Τα παιδιά μπορούν να δώσουν στα μηνύματά τους μια λαμπερή εμφάνιση γράφοντας σε χρυσό χαρτί με ένα στυλογράφο με τον καλύτερο γραφικό χαρακτήρα τους. Δεδομένου ότι ο δάσκαλος, ο Hans-Robert Lutz σκέφτεται κάτι ιδιαίτερο για κάθε ένα από τους μαθητές του, π.χ. την επιλογή της κατ 'οίκον εργασία για την ημέρα. Στις προσωπικές σημειώσεις τους, τα παιδιά μπορούν να γράψουν ό, τι θέλουν. Σιγουρευτείτε ότι σκεφτήκατε κάτι για κάθε μαθητή. Τώρα κολλήστε το χάρτινο ρολό στο ημερολόγιο. Κρύψτε τα μηνύματα μέσα στα ρολά. Αφού σημειώσετε σε όλα τα ρολά αριθμούς, είστε έτοιμοι. Κατά τη διάρκεια όλης της χριστουγεννιάτικης περιόδου, κάθε ένα από τα παιδιά έχει το δικαίωμα να ανοίξει το ρολό με το προσωπικό του μήνυμα που προορίζεται για αυτόν ή αυτήν.
 

 

Ανατρέχοντας στην εξέλιξη της εργασίας:

Η εργασία της τάξης έχει προγραμματιστεί από κοινού για την πλήρη εξάντληση ...
Ο καθένας προσπάθησε να σκεφτεί τι μήνυμα θα δώσει ο ένας στον άλλο.
Ο καθένας ολοκληρωτικά ξεχείλιζε με ενθουσιασμό για την ιδέα και δεν μπορούσε να περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί.
 
Ακόμα και μετά τη χριστουγεννιάτικη εργασία παρέμεινε στην τάξη ως ανάμνηση.