Αιγυπτιακή Ειρήνη

H Kerstin Fisher μας έστειλε τις ιδέες της για μια ειρηνική ατμόσφαιρα στην τάξη.

Aιγυπτιακή Ειρήνη

Οι ιδέες σας: H Kerstin Fisher μας έστειλε τις ιδέες της για μια ειρηνική ατμόσφαιρα στην τάξη.

Sphinx

Ιδέα νούμερο 1: ¨Χειροκρότημα¨

Όταν ξεκινά η φασαρία στην τάξη, εγώ χειροκροτώ με ένα συγκεκριμένο ρυθμό. Τα παιδιά τότε αφήνουν τα πάντα από τα χέρια τους και αρχίζουν να χειροκροτούν μαζί μου. Τότε σταματώ να χειροκροτώ και κρατώ τους βραχίονες / τα χέρια μου οριζόντια μακριά από το σώμα μου, έχω διακόψει την παλαμάκια - τα παλαμάκια σταματούν. Τα παιδιά επίσης σταματούν να χειροκροτούν,(χέρια / βραχίονες στέκονται έξω στον αέρα). Αντιγράφουν τις κινήσεις μου. Τώρα ο καθένας είναι τόσο ήσυχος όπως ένα ποντίκι και η γαλήνη επανήλθε στην τάξη.

Ιδέα νούμερο 2: ¨Το ήσυχο Ψάρι¨

Σε φάσεις εργασίας, στις οποίες ένα ήσυχο περιβάλλον είναι απαραίτητο, έχω κολλήσει το Ήσυχο Ψάρι πάνω στον μαυροπίνακα: Το Ήσυχο Ψάρι είναι ένα μεγάλο, με απανωτές στρώσεις ψάρι. Εξήγησα στην τάξη μου εκ των προτέρων ότι ένα ψάρι είναι ένα πολύ ήσυχο ζώο και ότι τα ψάρια επικοινωνούν πολύ ήσυχα κάτω από το νερό. Ενώ τα παιδιά εργάζονται, μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, αγγίζοντας ο ένας τον άλλο στον ώμο ή μιλώντας ήσυχα. Αν κάποιο μιλήσει πάρα πολύ δυνατά, σε αυτόν / αυτή μπορεί να υπενθυμιστεί δείχνοντας το Ήσυχο Ψάρι. Έχω επίσης ετοιμάσει κάποια μικρά Ήσυχα Ψάρια (το μεγάλο ψάρι έχει απανωτές στρώσεις από μικρές κάρτες). Εάν ένα παιδί δεν μπορεί να σιωπά, πηγαίνω μέχρι εκείνον / εκείνη και βάζω ένα μικρό και ήσυχο ψάρι δίπλα του / της. Στο τέλος της φάσης εργασιών, αναλογιζόμαστε την ηρεμία κατά τη φάση της εργασίας και στις συνήθειες εργασίας των παιδιών. Αυτά τα παιδιά, που πήραν μια κάρτα Ήσυχου Ψαριού δίπλα τους στο θρανίο τους μπορούν να δώσουν το ψάρι πίσω μόνο αφού αναλογιστούν τη συμπεριφορά τους κατά τη φάση των εργασιών και καθορίσουν το στόχο τους για την επόμενη φάση της εργασίας.

Ιδέα νούμερο 3: ¨Η άφωνη Τζούλια¨

Σε φάσεις κατά τη διάρκεια της τάξης, στις οποίες η συγκέντρωση των παιδιών αρχίζει να πέφτει αισθητά και αρχίζουν να κινούνται νευρικά, μου αρέσει να παίζουμε το παιχνίδι ¨ η άφωνη Τζούλια ¨. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι πολύ εύκολοι. Στα παιδιά δεν επιτρέπεται να μιλήσουν. Μόνο μη λεκτική επικοινωνία επιτρέπεται, πράγμα που σημαίνει, στα παιδιά επιτρέπεται να επικοινωνούν χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις του προσώπου και τις χειρονομίες. Είναι ένα εύκολο παιχνίδι των ζαριών που έχω αναπτύξει στην τάξη μαζί με τους μαθητές μου. Θα πρότεινα, επίσης, στον καθένα που του αρέσει αυτό το παιχνίδι να δημιουργήσει τη δική του εκδοχή μαζί με τους μαθητές του. Θα βοηθήσει τα παιδιά να βρουν μια πιο εύκολη πρόσβαση στο παιχνίδι. Στο παιχνίδι μας, έχουμε σχεδιάσει στρογγυλά πεδία παιχνιδιού (από την αρχή μέχρι το τέλος). Ορισμένα πεδία είναι λευκά, μερικά είναι πράσινα και άλλα είναι κόκκινα. Κάνουμε γύρους ρίχνοντας τα ζάρια. Στα λευκά πεδία δεν συμβαίνει τίποτα, στα κόκκινα χάνεις μία στροφή και στα πράσινα μπορείς να πάς ένα πεδίο προς τα εμπρός. Οι κανόνες μπορούν να ρυθμιστούν ξεχωριστά. Στο παιχνίδι μας, μπορούν επίσης να πεταχτούν έξω από το παιχνίδι και πρέπει να πάς πίσω στο πεδίο εκκίνησης.

Πριν από το παιχνίδι, θα συμφωνήσουμε σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα παιχνιδιού. Τα παιδιά προσαρμόζονται πολύ καλά στους ειρηνικούς χρόνους παιχνιδιού.