Εργασία για το σπίτι
Υποστήριξη κατά τη διάρκεια της εργασίας για το σπίτι

Μην δείτε τον εαυτό σας σε μια λειτουργία παρακολούθησης, αλλά δείξτε στο παιδί σας ότι σας ενδιαφέρει ποια θέματα αντιμετώπισε στο σχολείο.

Υποστήριξη κατά τη διάρκεια της εργασίας για το σπίτι

Ιδιαίτερα στην αρχή, πάρτε το χρόνο σας για να υποστηρίξετε το παιδί σας με την εργασία του. Μην δείτε τον εαυτό σας σε μια λειτουργία παρακολούθησης, αλλά δείξτε στο παιδί σας ότι σας ενδιαφέρει ποια θέματα αντιμετώπισε στο σχολείο.

Ένα καλό σημείο του χρόνου είναι μετά το μεσημεριανό γεύμα και ένα επαρκές διάλειμμα. Ωστόσο, η εργασία για το σπίτι θα πρέπει να συνεχίσει να γίνεται την ίδια ώρα της ημέρας (τελετουργικός χαρακτήρας).

Ειδικά μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν είναι σε θέση να συγκεντρώνονται πολύ καλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό, η εργασία για το σπίτι δεν πρέπει ποτέ να γίνεται τις βραδινές ώρες είτε μετά από ένα μακρό χρόνο παιχνιδιού το απόγευμα. Μόνο αφού το παιδί σας έχει αναπαυθεί θα είναι πρόθυμο και να έχει κίνητρο να κάνει την εργασία του. Δώστε στο παιδί σας αρκετό χρόνο για να κάνει την εργασία του.

Βεβαιωθείτε ότι έχει ένα κατάλληλο χώρο εργασίας. Θα πρέπει να έχει ένα εργονομικό κάθισμα, να είναι επαρκώς φωτισμένο και πάνω απ 'όλα, να είναι σε μια ήσυχη περιοχή όπου διατηρείται καθαρή, έτσι ώστε το παιδί σας να μην αποσπάται.

Ας είναι μόνο κατ 'εξαίρεση ότι το παιδί σας θα πρέπει να ξαναγράψει την άσκηση. Το παιδί σας θα πρέπει να μάθει να αποφασίσει μόνο του αν η άσκηση ολοκληρώθηκε η όχι. Μετά από όλα, στο σχολείο, θα πρέπει επίσης να εξηγήσει το ίδιο στο δάσκαλο. Μερικές φορές ο φόρτος εργασίας φαίνεται να είναι υψηλότερος από ό, τι αναμενόταν. Εάν το παιδί σας φαίνεται να είναι συγκλονισμένο, στραφείτε προς την δασκάλα της τάξης του/της για βοήθεια.