Μολυβοθήκη
πεταλούδων

Μολυβοθήκη πεταλούδων

Υλικά:

 • Διαφανή χρώματα νερού
 • Μπλοκ ακουαρέλας Pelikan
 • Χρωματισμένο χαρτί Pelikan σε μαύρο χρώμα
 • Κόλλα Pelikan Pelifix στικ
 • Πινέλο, μολύβι, χάρακας, ψαλίδι
 • Συνδετήρες στρογγυλής κεφαλής, πένσες
 • Πρότυπα σχήματος

Δείτε πώς:

 1. Βρέξτε καλά το χαρτί ακουαρέλας με ένα σφουγγάρι. Χρησιμοποιήστε αρκετό νερό για να κάνετε το χαρτί πραγματικά υγρό, ωστόσο, χωρίς να δημιουργήσετε μια "λίμνη".
 2. Μεμονωμένα, ζωγραφίστε ή προσθέστε τις υδατογραφίες κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, μπλε και πράσινο πάνω στην υγρή επιφάνεια. Αφήστε τα χρώματα να ρέουν μεταξύ τους. Αφήστε το χαρτί να στεγνώσει και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το από το μπλοκ.
 3. Ζωγραφίστε ή προσθέστε 4 σελίδες χαρτιού ακουαρέλας με αυτόν τον τρόπο.
 4. Παρακολουθήστε τα περιγράμματα των προτύπων σχήματος κουτιού (Για τα κουτιά 1, 2 και 3 κάθε μέρος 1 και 2) στο πίσω μέρος των ζωγραφισμένων φύλλων χαρτιού ακουαρέλας και τα κόψτε κατά μήκος των συμπαγών γραμμών. Διπλώστε το χαρτί προς τα μέσα κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών, έτσι ώστε η ζωγραφισμένη πλευρά να δείχνει προς τα έξω.
 5. Χρησιμοποιήστε την κόλλα στικ για να εφαρμόσετε κόλλα στις 4 λεπτές διπλωμένες γραμμές. Στη συνέχεια κολλήστε τα κουτιά μαζί, αφήνοντας την ανοιχτή πλευρά να δείχνει στην κορυφή.
 6. Προκειμένου να δώσετε μεγαλύτερη σταθερότητα στα κουτιά και να δημιουργήσετε ένα καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα, κολλήστε τα 4 μεμονωμένα στοιχεία τους (μέρος 2 των κουτιών) στο εσωτερικό τους που μόλις κάνατε, έτσι ώστε οι ζωγραφισμένες πλευρές να βλέπουν προς τα έξω.
 7. Τοποθετήστε τα πλαίσια όπως φαίνεται στην εικόνα.
 8. Πάρτε τις πένσες διάτρησης και δημιουργήστε τρύπες στους τοίχους των κιβωτίων για να τις συνδέσετε μεταξύ τους. Στερεώστε τα στεφάνια γύρω από τις οπές και λυγίστε τα άκρα. Με αυτόν τον τρόπο, τα κουτιά τοποθετούνται μεταξύ τους σφιχτά.
 9. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι για να περάσετε τα πρότυπα πεταλούδας στα πίσω μέρη του ζωγραφισμένου χαρτιού ακουαρέλας και τα κόψτε έξω.
 10. Κάντε το σώμα της πεταλούδας (μέρος 4) από το μαύρο χαρτί, αντιγράφοντας τα περιγράμματα στο χαρτί και κόβοντας το σχήμα. Κόλλησε τα μέρη 1 έως 4 της πεταλούδας το ένα πάνω στο άλλο.
 11. Κάντε όσες μικρές πεταλούδες θέλετε και κόψτε τις.
 12. Τέλος, τακτοποιήστε τις πεταλούδες και κολλήστε τα πάνω στα κουτιά.
 13. Η μολυβοθήκη πεταλούδων έχει τελειώσει.