• Claus Hipp

  Ο Claus Hipp γράφει με στυλογράφο Pelikan από τα κολεγιακά του χρόνια

  Claus Hipp

  "Από τότε που φοιτούσα στο κολέγιο, χρησιμοποιώ τον ίδιο στυλογράφο Pelikan. Το να γράφω είναι διασκεδαστικό. Ο πατέρας μου είχε έναν επιδέξια καθαρό γραφικό χαρακτήρα και έδινε ιδιαίτερη σημασία στον τρόπο με τον οποίο γράφει ο καθένας. Το να γράφεις όμορφα και καθαρά γράμματα είναι πολύ πιο εύκολο όταν χρησιμοποιείς ένα όργανο γραφής της Pelikan. Πολλοί παραλήπτες το εκτιμούν αυτό. Χρησιμοποιώ επίσης το στυλογράφο του πατέρα μου, ο οποίος ήδη είναι σε χρήση για περισσότερα από 50 χρόνια. Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη για την ποιότητα της Pelikan! Εύχομαι στην Pelikan ότι καλύτερο."

   

  Λίγα λόγια για τον Claus Hipp

  "Για αυτό υπογράφω με το όνομα μου". Αυτό είναι το διαφημιστικό slogan που έκανε τον Claus Hipp διάσημο. Έχει οδηγήσει την οικογενειακή επιχείρηση στο να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός παιδικών τροφών παγκόσμια χρησιμοποιώντας φυσικές πηγές συστατικών από οργανικές και βιολογικές καλλιέργειες.

   
 • Heinz Rudolf Kunze

  Ο Heinz Rudolf Kunze εκτιμά την εμπειρία και την ποιότητα της Pelikan

  Heinz Rudolf Kunze

  "Στην εποχή των ψηφιακών μέσων τα χειρόγραφα γράμματα είναι κάτι πολύ ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Αποτελούν μορφή τέχνης που εκφράζεται σωστά μόνο αν έχεις επιλέξει το κατάλληλο όργανο γραφής. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο εκτιμώ την εμπειρία και την ποιότητα της Pelikan."

   

  Λίγα λόγια για τον Rudolf Kunze

  Γνωστός από τη σταθερή πορεία του στη Γερμανική μουσική σκηνή: Ως rock μουσικός, voice artist (δανείζει τη φωνή του), ποιητής και συνθέτης ο Heinz Rudolf Kunze πετυχαίνει επανειλημμένα να συνδυάζει την καλή rock μουσική με ασυνήθιστα δημιουργική ποίηση.

   
 • Elke Heidenreich

  Elke Heidenreich - Γράφουμε με στυλογράφο από το 1949

  Elke Heidenreich

  "Εύσημα για τα χειρόγραφα; Φυσικά, αν ήταν το χέρι μας αυτό που πραγματικά γράφει. Προσπαθήσατε ποτέ να πιείτε μελάνι και να περάσετε το δάχτυλο σας πάνω από το χαρτί για να γράψετε …; Εννοείται πως όχι: Υπάρχει ένας υπέροχος στυλογράφος που ‘πίνει’ τη μελάνη, λαμβάνει τη θέση του κομψά και γαλήνια στο χέρι, περνάει πάνω από το χαρτί και αποτυπώνει στο χαρτί σκέψεις και συναισθήματα που έχουν σημασία. Στυλογράφε μου, δηλώνω την αγάπη μου για εσένα. Τι θα έκανα χωρίς εσένα όλα αυτά τα χρόνια που γράφω;"

   

  Λίγα λόγια για την Elke Heidenreich

  Η Elke Heidenreich είναι συγγραφέας ελεύθερων κειμένων και εργάζεται στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον έντυπο τύπο. Από τον Απρίλιο του 2003 έως τον Οκτώβριο του 2008 ήταν η οικοδέσποινα του γερμανικού show "Lesen!" για το τηλεοπτικό κανάλι ZDF {το δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης}.

   
 • Katja von Garnier

  Οι ιδέες της Katja von Garnier ρέουν από το χέρι κατευθείαν στο χαρτί

  Katja von Garnier

  "Καταγραφές, ιδέες για βιβλία, πρώτες ιδέες για ένα σενάριο και υπομνήματα συνεχίζουν να πηγάζουν και να ρέουν από το χέρι στο χαρτί. Όχι μόνο για λόγους που έχουν να κάνουν με τη νοσταλγία αλλά και επειδή αυτές οι διαδικασίες αξίζουν τον αισθησιασμό, ο οποίος είναι όσο και αν τα αγαπώ, συγκρατημένος από το παλιό καλό Ιmac και τελικά στο στυλό διαρκείας επίσης. Και έτσι, ακούγοντας προσεκτικά το "pop" όταν ανοίγω το καπάκι του στυλογράφου μου, θυμάμαι τις ημέρες της παιδικής μου ηλικίας όταν είχα μουτζούρες από μελάνι στα δάχτυλα μου και νιώθω τόσο ευτυχής που τώρα το μελάνι κυλάει κατευθείαν στο χαρτί χωρίς βοήθεια από τις άκρες των δαχτύλων μου …"

  Λίγα λόγια για την Katja von Garnier

  Από το 1989 έως το 1994 η Katja von Garnier σπούδασε σκηνοθεσία στο HFF του πανεπιστημίου για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο στο Μόναχο. Η Γερμανίδα σκηνοθέτης και σεναριογράφος ζεί τώρα στο Hollywood με την οικογένεια της.

   
 • Hinnerk Baumgarten

  Hinnerk Baumgarten: "Δεν βγαίνω από το σπίτι μου χωρίς το κινητό μου και το στυλογράφο μου"

  Hinnerk Baumgarten

  "Όταν μιλάει κανείς για την Pelikan, δεν του έρχεται στη σκέψη, μόνο το Αννόβερο – η πατρίδα της εταιρείας, αλλά και  κάθε συνδυασμός που έχει να κάνει με την ποιότητα και το στυλ. Χωρίς το κινητό μου και το στυλογράφο μου, δεν βγαίνω από το σπίτι!"

   

  Λίγα λόγια για τον Hinnerk Baumgarten

  Για περισσότερα από 7 έτη, ήταν επιτυχημένα ο οικοδεσπότης του πρωινού ραδιοφωνικού show στο Hitradio Antenne στην κάτω Σαξονία της Γερμανίας. Από το 2006 ανήκει στο μόνιμο προσωπικό του τηλεοπτικού σταθμού NDR Fernsehen στο Αμβούργο.

   
 • Andreas Wurm

  Andreas Wurm: Όλα από την ίδια πηγή και μύτη

  Andreas Wurm

  "Ως παιδί είχα ένα Pelikano, σήμερα: Ένα Souverän! Και όμως και τα δύο προέρχονται από την ίδια πηγή και έχουν την ίδια μύτη."

   

  Λίγα λόγια για τον Andreas Wurm

  Είναι δημοσιογράφος, παρουσιαστής και ομιλητής. Εργάζεται για πολλούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Είναι εκφωνητής των αγώνων για το Γερμανικό Σύνδεσμο ποδοσφαίρου/Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Είναι παρουσιαστής τηλεοπτικού προγράμματος για πολλές εξέχουσες ενέργειες, όπως το Presseball Βερολίνου – το παλαιότερο social ball στον κόσμο, ‘όπως και για το Turngala ένα γκαλά που παρουσιάζει τους καλύτερους ακροβάτες και γυμναστές, καθώς και τον κορυφαίο αθλητή της χρονιάς.