Maki-e Mubyo & Takara-zukushi

Maki-e Mubyo & Takara-zukushi - Set

 Maki-e Mubyo & Takara-zukushi - Set
Περιγραφή προϊόντος
Πληροφορίες και αριθμοί

Mubyo & Takara-zukushi

Σε αυτό το σετ, συμβολίζονται δυο βασικοί ανθρώπινοι πόθοι –υγεία, ονομάζεται Mubyo στα Ιαπωνικά και πλούτος, που μεταφράζεται ως Takara-zukushi.

Στο στυλογράφο “Mubyo” αναπαριστούνται έξι νεροκολοκύθες ( ειδικά κύπελλα ). Σύμφωνα με τον Ιαπωνικό μύθο, ο Θεός ζει σε ένα μεγάλο νεροκολόκυθο. Για αυτό το λόγο, έχουν μεγάλη αξία ως φυλακτά. Ένας συνδυασμός από έξι νεροκολοκύθες στα Ιαπωνικά προφέρεται ως “Mubyo” που σημαίνει απουσία ασθένειας. Έτσι, έξι τέτοιες νεροκολοκύθες αποτελούν φυλακτό και πιστεύεται ότι μπορούν να προσδώσουν μια μακριά και γεμάτη υγεία ζωή.

Στο μοντέλο “Takara-zukushi”, εμφανίζονται αρκετές φιγούρες. Όλες συμβολίζουν τον πλούτο και έχουν σχεδιασθεί με τα παραδοσιακά Ιαπωνικά σχέδια Kissho, τα οποία πιστεύεται ότι φέρνουν τύχη.

Nyoi-hoju: Αυτή η πολύτιμη σφαίρα πραγματοποιεί τις επιθυμίες

Hoh-yaku: Το κλειδί του θησαυρού

Uchide-no-Kuzuchi: Το μαγικό σφυρί που πραγματοποιεί ότι ευχηθεί κανείς

Choji: Το τροπικό αειθαλές δένδρο που προμηθεύει φαρμακευτικά βότανα και μπαχαρικά

Επιπρόσθετα στα παραπάνω σύμβολα, έχουν σχεδιασθεί ένα Tachibana (μια μανταρινιά), ένα Tabane-noshi (μια δέσμη από μάρκες που συνδέεται με ένα δώρο), ένα Fundo (ένας παραδοσιακός ζυγός για τη μέτρηση του βάρους), ένα Kinchaku (ένα υφασμάτινο πουγκί) και ένα Makimono (ένας πάπυρος). Αυτά τα σύμβολα πιστεύεται ότι φέρνουν καλή τύχη και χρησιμοποιούνται επίσης και ως σχέδια στον Ιαπωνικό ρουχισμό και τις ζώνες.

Maki-e είναι η παραδοσιακή Ιαπωνική τεχνική δημιουργίας διακόσμησης με λάκα και είναι γνωστή για την ομορφιά και την τεχνική της. Η λέξη Maki-e μεταφράζεται κυριολεκτικά ως “πασπαλισμένη εικόνα” λόγω του ότι το σχέδιο πασπαλίζεται με χρυσόσκονη ή ασημόσκονη. Για τη διαδικασία αυτή, χρησιμοποιείται το σπάνιο Ιαπωνικό βερνίκι Urushi σε ένα πλήθος επιστρώσεων γυαλισμένα πολλές φορές. Τα σχέδια γίνονται με χρωματιστό βερνίκι πάνω στην επιφάνεια. Στη συνέχεια πασπαλίζονται με ένα πλήθος λακαρισμένων στρωμάτων. Αυτό αποκαλείται τεχνική Togidashi-Maki-e. Επιπρόσθετα, ο καλλιτέχνης μπορεί να συνδυάσει σκόνη από κάρβουνο και χρυσόσκονη στη λάκα, έτσι ώστε το σχέδιο να βγει πάνω από την επιφάνεια: αν ο αντίχειρας σας γλιστρήσει πάνω στην επιφάνεια θα νιώσετε τη διαφορά. Αυτή η τεχνική ονομάζεται Taka-Maki-e.

Για τα μοντέλα των στυλογράφων της Pelikan “ Mubyo ” και “Takara-zukushi”, ο καλλιτέχνης Maki-e έχει αρμονικά αναμείξει τις δύο τεχνικές. Οι στυλογράφοι “ Mubyo ” και “Takara-zukushi” της Pelikan είναι ένα σετ που έχει δημιουργηθεί στην ιστορική περιοχή Kaga, η οποία είναι διάσημη για τις παραδοσιακές Ιαπωνικές τέχνες.

Το 1929, η Pelikan καταχώρησε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το μηχανισμό εμβόλου, ένα νέο σύστημα πλήρωσης για στυλογράφους. Αυτή η τεχνική, εκλεπτυσμένη και ενημερωμένη, χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα. Οι στυλογράφοι της Pelikan “ Mubyo ” και “Takara-zukushi” είναι ένα αριστούργημα με ραφιναρισμένη πένα από χρυσό 18 K διακοσμημένη με σχέδια από ρόδιο. Το λογότυπο της Pelikan στο άκρο, η αριθμός limited edition και η υπογραφή του καλλιτέχνη είναι χειρόγραφα με την τεχνική Maki-e.

Με εμπειρία που διαμορφώθηκε μέσα από δεκαετίες και εξαιρετική δεξιοτεχνία, ο εντυπωσιακός στυλογράφος Souveraen 1000 παράγεται στη Γερμανία και έπειτα διακοσμείται στην Ιαπωνία, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα ιδανικά χειροποίητο προϊόν το οποίο είναι περισσότερο μέρος ενός συνόλου . . . καθώς ένα κομμάτι μαγείας έχει γλιστρήσει μέσα του . . .

Οι στυλογράφοι εγκλείονται σε μια παραδοσιακή συσκευασία δώρου από ξύλο Paulownia.

Το σετ “Mubyo” & “Takara-zukushi” κυκλοφόρησε το 2002. Μόνο 60 σετ διατέθηκαν στην αγορά παγκόσμια και σήμερα η Pelikan έχει εξαντλήσει τις πωλήσεις.

 

Περισσότερες πληροφορίες

Εγγραφείτε στο newsletter για τα Παραδοσιακά Όργανα Γραφής

Θα θέλατε να σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα προϊόντα της γκάμας των Παραδοσιακών Οργάνων Γραφής Pelikan;

Δεν υπάρχει πρόβλημα! Εγγραφείτε στο newsletter μας και θα σας κρατήσουμε ενήμερους για τα νέα και τις ενέργειες μας.

Η διεύθυνση σας θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την αποστολή του newsletter και δεν θα δοθεί σε τρίτους.