Het hart van een goede vulpen is de penpunt.

De punt geeft het handschrift zijn persoonlijk karakter en zorgt dat het handschrift uniek en persoonlijk is voor ieder van ons. Hoe waardevoller het materiaal waaruit de penpunt is gemaakt en hoe meer vakmanschap gebruikt wordt bij de vervaardiging , des te zachter het schrijven zal aanvoelen.

De penpunt – vervaardigd uit geselecteerde goudbladen, gevormd en gebosseleerd. Precisiewerk met oog voor detail. De punt wordt gekroond met een afgeronde tip. Deze is vervaardigd uit iridium, een metaal uit de platina groep.

Een glanzende afwerking. Kleine stukjes porselein maken de penpunt glad waarna hij gepolijst wordt door kleine, koperen balletjes. Een gedetailleerd proces dient doorlopen om een penpunt te voltooien. Elke penpunt wordt tevens met de hand getest bij Pelikan.

 

De verschillende penpunten

straight, rounded nibstraight, flat nibslanted nib
Rechte, afgeronde penpunt
voor fijne lijnen
Rechte, platte penpunt
voor dikke lijnen
Schuine penpunt
voor wisselende lijnen
 

Rechte penpunten.

Rechte penpunten zijn makkelijker om mee te schrijven en zorgen voor een vloeiend handschrift bij zowel occasionele als ervaren schrijvers. Met fijnere penpunten zoals F of EF kan je ook wisselende lijnen maken door de druk tijdens het schrijven aan te passen. Occasionele schrijvers wordt evenwel aangeraden om gewone tot brede penpunten te gebruiken (M, B).

Wanneer je schrijfhouding een rechtgehouden pen veronderstelt, zijn rechte penpunten (zoals EF, F, M, B, BB, 3B) aan te raden. Ideaal voor linkshandigen zijn de penpunten: F, M en B.

 

EFFM
BBB3B
 

Schuine penpunten.

Schuine punten laten een meer expressief handschrift toe, maar zijn ook moeilijker om mee te schrijven. Daar de schuine penpunten naar links afhellen, zijn ze niet aan te raden voor linkshandigen.

Wanneer je schrijfhouding een meer schuin en afhellend geschrift veronderstelt, zijn schuine penpunten (OM, OB, OBB, 3OB) een optie.

 

EFFM
B  
 

Make A Wish Nib

Je kan ook een op maat gemaakte penpunt bestellen wanneer je onze fabriek in Duitsland bezoekt: The Make A Wish Nib

 

 
 

Kosteloos vervangen van de penpunt (binnen de eerste vier weken na aankoop).

Wanneer je een penpunt van een andere afmeting wenst, biedt Pelikan aan dit gratis voor u te verzorgen binnen de eerste vier weken na aankoop. Contacteer hiervoor uw verkoper of zend de vulpen onder verzekerde zending naar je lokale Pelikan verkoopsorganisatie.