Evolution of Script

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_BE.FWI.displayShop.257337./evolution-of-scripthttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_BE.FWI.displayShop.257337./evolution-of-scriptnl_BEEvolution of ScripttrueEvolution of Scriptexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Evolution of Script

Millennia lang werd belangrijke informatie mondeling door volkeren overgeleverd. Geheime kennis, rituelen, mythen, legenden en sagen werden door middel van verhalen doorgegeven aan de volgende generatie. Helaas ging op deze manier veel voorgoed verloren. Het is maar met de uitvinding van het schrift dat de inzichten van onze voorouders konden bewaard blijven voor de toekomstige generaties.

Met de editie "Evolution of Script" gedenkt Pelikan deze unieke prestatie op het gebied van beschaving en de vulpen vormt dan ook een terugblik op het prilste begin van het schrift, duizenden jaren geleden: van de grotschilderingen, als voorloper van het schrift, via de uitvinding van de hiëroglyfen in Egypte of het spijkerschrift in Mesopotamië tot de ontwikkeling van het Griekse alfabet als uitgangspunt voor de Europese schriften.

De dop uit edelhars is door middel van een fijne lijngravure verfraaid met de geheimzinnige motieven van een grotschildering. Het penlichaam is veredeld met lak en hoogglans gepolijst. Verder imponeert hij door zijn met de hand gegraveerde schriftmotieven, die verguld zijn. Vergulde ringen scheiden de verschillende tijdperken van elkaar en symboliseren zo de ontwikkeling van het schrift.

Dat het om een unieke vulpen gaat, zie je aan de 18 karaats gouden penpunt die bij elke editie op een andere manier is gegraveerd. Ook de clip heeft ditzelfde gebosseleerd motief dat is aangebracht in de vorm van een verzonken haut-reliëf.

Ook op technisch vlak is dit meesterwerk een ode aan het schrift. De stevige bronzen onderdelen zorgen voor betrouwbare functionaliteit in combinatie met optimaal schrijfcomfort. De artistieke uitwerking van het thema en de vakkundige bewerking van de beste materialen maken “Evolution of Script” zeer aantrekkelijk voor verzamelaars.

Dankzij het editienummer, dat u als een gravure op de sluiting van de houder aantreft, is iedere vulpen een onmiskenbaar unicum. Pelikan heeft slechts 930 exemplaren van dit weergaloze schrijfgerei vervaardigd. Dit wereldwijde oplagecijfer herinnert aan de oudste Europese aanpassing van het Fenicische alfabet, welke in 930 voor Christus op Kreta plaatsvond.

“Evolution of script” gehonoreerd door Pen World Magazine

pen award

De lezers van het Amerikaanse Pen World kozen in 2008 in de categorie “Cultureel Thema” als winnaar de “Evolution of script” vulpen.

De lezers konden kiezen uit tien verschillende categorieën en 50 genomineerde producten. De “Evolution of script” vulpen overtuigde hen zowel door zijn originaliteit als door zijn combinatie van technische functionaliteit met hoog schrijfcomfort. De artistieke uitwerking van het thema maakt “Evolution of Script” zeer aantrekkelijk voor verzamelaars.

De vulpen "Evolution of Script" werd gelanceerd in 2007 en is beperkt tot 930 stuks.

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.