Maki-e Hikaru Genji & Genji Aoi no ue

Maki-e Genji Aoi no ue & Hikaru Genji - Set

 Maki-e Genji Aoi no ue & Hikaru Genji - Set
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Genji

Het verhaal van Genji is Japans oudste novelle, zo’n 1000 jaar geleden geschreven. Met Genji brengt Pelikan een set van twee vulpennen : een portret van de held “Hikaru Genji” en een portret van de heldin “Aoi no Ue”.

De vulpen van de held is versierd met wolken, wielen en stokrozen, centrale elementen in dit oud verhaal. Op de vulpen van zijn vrouwelijke tegenhanger zijn wijn en wierrook afgebeeld.

Maki-e is een traditionele Japanse techniek bij de vervaardiging van lakwerk, toegepast bij de creatie van “Genji”. Maki-e patronen worden aangebracht in lak met een speciaal penseel. Daarna wordt bladgoud, goud- en zilverpoeder over het ontwerp gestrooid. Dit minutieus en tijdrovend proces wordt vele malen herhaald om diepgang te geven aan de ontwerpen.

In 1929 introduceerde Pelikan als eerste bedrijf ter de wereld de zuigervulmechaniek, een nieuwe techniek voor het vullen van een pen. Deze techniek wordt tot op de dag van vandaag nog gebruikt. Het model “Genji” is een meesterstuk met een fijn bewerkte 18 karaats gouden penpunt, afgewerkt met Platinum. Het Pelikan logo op de kroon, het limited edition nummer en de handtekening van de artiest worden met de hand aangebracht volgens de Maki-e techniek.

Omwille van tientallen jaren ervaring en uitmuntend vakmanschap wordt het indrukwekkende Souverän 1000 vulpenmodel eerst in Duitsland geproduceerd en daarna in Japan versierd, waardoor een perfect handgemaakt product ontstaat dat meer is dan de som van de delen… er is een beetje magie aan toegevoegd…

De vulpen wordt aangeboden in een traditionele Japanse geschenkdoos, vervaardigd uit Paulownia hout.

Het model “Genji” kwam uit in het jaar 2002. Slechts 60 sets werden wereldwijd ter beschikking gesteld en deze zijn nu uitverkocht bij Pelikan.

 

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.