Special Edition "Polar Lights"

Polar Lights vulpen M640

 Polar Lights vulpen M640
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Geheimzinnig lichtspel aan de nachtelijke hemel

Wanneer op noordelijke en zuidelijke breedten de hemel door het mystieke poollicht in onwerkelijke kleurschakeringen oplicht, biedt de donkere winternacht een betoverend schouwspel.Voordat de wetenschap ontdekte dat de flonkerende lichtbanden aan de nachtelijke hemel in werkelijkheid zonnewinden zijn, vermoedde de mens in dit natuurverschijnsel boodschappen of voorspellende tekens der goden. De Vikingen zagen hierin de voorspelling van een gewonnen gevecht, voor de mens in de Middeleeuwen was het poollicht, evenals kometen, voorteken van rampzalige gebeurtenissen in de toekomst. Dit natuurverschijnsel treedt op, wanneer door een zonne-eruptie elektrisch geladen deeltjes de aardatmosfeer treffen en door het magneetveld van de aarde naar de polen geleid wordenDe poollichten op het noordelijk halfrond noemt men noorderlicht of ook wel aurora borealis. Hetzelfde lichtverschijnsel op het zuidelijk halfrond heet dienovereenkomstig zuiderlicht of aurora australis.

De Special Edition „Polar Lights“ is vervaardigd uit hoogwaardige materialen. Blikvanger is de metalen schacht met schitterend uitgevoerde meerkleuren-laklaag, waarvan de zilverkleurige elementen bestaan uit een kostbare platinalegering. Deze monden uit in diepzwarte edelhars-componenten van voorstuk en greep. De gerodineerde 18 karaats gouden pen is meesterlijk gevormd, gepolijst en zorgvuldig met de hand gegraveerd.

Deze Special Edition is ook als balpen en roller verkrijgbaar. Ze is tevens het visitekaartje van een traditierijke onderneming, waarvan de naam sedert 1929 synoniem staat voor hoogwaardige schrijfcultuur. Ons doel is niet alleen de techniek te perfectioneren, maar ook ieder exemplaar een onmiskenbaar uniek gezicht te geven.

De „Polar Lights“ reeks werd gelanceerd in het jaar 2008 en de beschikbaarheid is beperkt.

Bekijk het productfilmpje

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.