Limited Edition „Herzstück 1929“

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_BE.FWI.displayShop.260953./limited-edition-herzstueck-1929https://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_BE.FWI.displayShop.260953./limited-edition-herzstueck-1929nl_BELimited Edition „Herzstück 1929“trueLimited Edition „Herzstück 1929“exclusivev2016-exclusive-nav-collections
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Limited Edition - „Herzstück 1929“

Grenzeloze voortuitgang

Creatieve inventiviteit. Onbeperkte vrijheid. Kleurrijke tijden. Ontwikkeling drijft een generatie.

Berlijn, Parijs, New York: deze groeiende wereldsteden zijn voortdurend in beweging, terwijl de innovaties in mobiliteit de reistijden bepalen. Auto’s rijden door de straten zonder beroep te doen op de spierkracht van paarden. Het luchtschip van Graaf von Zeppelin gaat de wereld rond, terwijl reusachtige schepen de zeeën doorkruisen en spoorwegen naties verbinden. Hierdoor geïnspireerd, begint in 1929 een nieuw Pelikan schrijfinstrument aan zijn reis.

Theodor Kovács & Fritz Beindorff

Nieuwe dingen durven doen. Een uitvinder en een visionair met een toekomstvisie.

In dit klimaat van bewustwording, ontwikkelt de ingenieur Theodor Kovács een geheel nieuwe vulpen met een piston vulsysteem, dat een oplossing biedt voor de nadelen van de toenmalige schrijfinstrumenten. Fritz Beindorff, eigenaar van Pelikan, ziet het belang van deze uitvinding en koopt het patent in 1927. In 1928 wordt het patent geregistreerd in Duitsland en één jaar later gaat de eerste Pelikan vulpen met gepatenteerd piston vulsysteem in productie.

Revolutionair

Voortuitsreven. Beweeglijk. Toonaangevend. Het nieuwe zuiger-vulsysteem verandert de schrijfcultuur.

Een kleine draai met een enorme impact: de innovatieve techniek, met twee verschillende schroefdraden binnenin de vulpen, zorgt ervoor dat de spil sneller draait dan het achterstuk van de pen. Het schrijfinstrument bevat meer inkt, is makkelijker te vullen en inktvlekken worden voorkomen. De voordelen ten opzichte van de veiligheidspennen die de markt voordien domineerden, zorgen ervoor dat de pen makkelijker door reizigers kan gebruikt worden.

Herzstück 1929

Iconisch. Modern. Exclusief. Deze limited edition brengt een stukje geschiedenis in een nieuw jasje.

De “Herzstück 1929” is een ode aan het origineel uit de jaren 20: het transparant venster, de gebogen clip in de vorm van een pelikaanbek, de dop met historisch Pelikan logo en de vorm en detail van het achterstuk zijn typerend voor de iconische Pelikan vulpen.

Duidelijke visie

Buitengewoon Transparant. Opwindend. Het grote kijkvenster brengt nieuwe inzichten.

De blikvanger van dit jubileumstuk is het grote kijkvenster dat over de hele lengte van de pen loopt. Een fascinerend ontwerp, dat niet enkel zicht geeft op het inktniveau, maar ook op het zuiger-vulsysteem. Wanneer de inkt in de pen gezogen wordt, ziet men hoe het piston mechanisme werkt. De zuiger is verguld en voorzien van het historisch patentnummer.

Gouden product

Gedecoreerd. Verfijnd. Verguld. De materialen van hoge kwaliteit van de “Herzstück 1929” stralen luxe uit.

De pen is volledig uitgevoerd in zwart en goud en heeft zo een zeer exclusieve look. Hetzelfde geldt voor de materialen: verguld messing en de 18 karaats gouden penpunt zorgen ervoor dat de “Herzstück 1929” prachtig glanst. Het zwarte, hoog-kwaliteitshars -het platina onder de kunststof- wordt gepolijst met een diamanten schijf en heeft een zelf-polijstend effect bij gebruik. Hoogglans en een uitermate hard oppervlak kenmerken dit materiaal.

Zeldzame schoonheid

Gelimiteerd. Zeldzaam. Uniek. De beperkte productie zorgt voor internationaal verlangen.

Als eerbetoon aan het origineel werd de productie beperkt tot 462 stuks, de laatste drie nummers van het patent. Het volledige patentnummer is gegraveerd op de vergulde zuiger uit messing en het individuele nummer van de pen – hier nummer 008 van 462 stuks – siert op de onderzijde van de pen.

 

Meer details

Watch the product video

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.