Huiswerk
Helpen bij huiswerk

Zie jezelf niet als controleur, maar toon aan je kind dat je geïnteresseerd bent in waarmee hij/zij momenteel bezig is op school.

Helpen bij huiswerk

Neem zeker in het begin de tijd om je kind te ondersteunen bij zijn/haar huiswerk. zie jezelf niet als controleur, maar toon aan je kind dat je geïnteresseerd bent in waarmee hij/zij momenteel bezig is op school.

Een goed moment is na de lunch en na voldoende pauze. Probeer ook het huiswerk steeds op hetzelfde moment van de dag te doen (ritueel).

Vooral leerlingen uit de lagere school kunnen zich niet gedurende langere tijd concentreren. Daarom best geen huiswerk in de avonduren of na een lange speeltijd in de namiddag. Enkel wanneer je kind goed uitgerust is, zal hij/zij gemotiveerd zijn om zijn/haar huiswerk te maken.

Zorg ervoor dat hij/zij een geschikte werkruimte heeft. Idealiter is er een ergonomische stoel, voldoende licht en is het een rustige en opgeruimde ruimte, zodat je kind niet afgeleid wordt.

Laat het een uitzondering zijn dat je kind een oefening moet herschrijven. Je kind zal zelf moeten leren te beslissen wanneer een oefening klaar is of niet. Immers, op school zal hij/zij dit ook zelf moeten uitleggen aan de leerkracht. Soms is de werklast groter dan verwacht. Als je merkt dat je kind overdonderd geraakt, neem contact op met de leerkracht voor hulp.