Het hart van een goede vulpen is zijn punt.

De punt geeft een persoonlijk karakter aan een handschrift en maakt het een individueel en uniek handschrift voor ons allemaal. Hoe kostbaarder het materiaal van de penpunt en hoe gedetailleerder het vakmanschap, hoe zachter het schrijven zal aanvoelen.

De penpunt - geslagen uit geselecteerde gouden banden, gevormd en voorzien van reliëf Precisiewerk met een passie voor detail. De penpunt wordt bekroond met een afgeronde tip. Dat wordt gemaakt uit iridium, een metaal uit de platinumgroep. Nadat hij zorgvuldig aan de punt gelast is, wordt hij geëffend en voortdurend en grondig getest.

Een glanzende finish. Kleine porseleinen partikels maken de punt glad, voor hij glanzend wordt gepolijst door kleine koperen balletjes. Geconcentreerd en met een oog voor unieke details, zijn diverse werkstadia nodig om de penpunt af te werken. Elke punt wordt met de hand getest bij Pelikan.

 

straight, rounded nib
Hoogwaardig gouden of roestvrijstalen penpunten
Gemaakt in Duitsland
 

Met de hoogwaardige penpunten van Pelikan beschikken zowel terloopse als ervaren schrijvers over een vloeiend handschrift. Hoe groter een punt, hoe meer ruimte er is voor het materiaal om te bewegen. Daarom zal een penpunt in de maat M800 of M1000 automatisch een goede flexibiliteit verschaffen. We zijn echter ook erg trots op onze kleinere gouden punten en de kwaliteitsvolle roestvrijstalen penpunten die geweldig schrijfcomfort bieden, gecombineerd met een zeer aantrekkelijke prijs.

Als uw handschrift klein of strak is, of als u in Aziatische letters schrijft, dan zijn de puntgroottes EF (extra fijn) of F (fijn) aanbevolen. Als u met grote letters schrijft of als u op zoek bent naar een fraaie signatuurpen, zijn de puntgroottes M (medium) of B (breed) aanbevolen. De cursieve punt (enkel verkrijgbaar in puntgrootte 800) is licht hellend en geeft uw handschrift de extra fijne touch. De verticale lijnen zijn bij deze penpunt immers breder dan de horizontale lijnen.

Aangezien het materiaal zacht genoeg is om zich na verloop van tijd aan te passen aan uw handschrift, hebben linkshandigen geen speciale pennen nodig, maar kunnen ze kiezen uit een van de hierboven vermelde maten. Het zou lastiger kunnen zijn om met de cursieve penpunt te schrijven, daarom raden we in dat geval een persoonlijke test aan.  

Een vuistregel is dat goede penpunten niet veel druk nodig hebben. Dit maakt het schrijven heel anders dan schrijven met een balpen en het is bijzonder aangenaam als u voor langere periodes schrijft. Als u niet zeker bent welke puntgrootte het best bij u past, bezoek dan zeker een van de kleinhandelaars die op deze site worden vermeld en probeer het uit.

EFM
FB
 
 

Penpunt op maat

U kunt ook een penpunt bestellen die volledig is aangepast aan uw behoefte wanneer u ons bedrijf in Duitsland bezoekt: De penpunt op maat

 

 
 

Veranderen van de penpunt (binnen de eerste vier weken na aankoop).

Als u een penpunt van een ander formaat wil, biedt Pelikan u aan om dit voor u te laten doen, binnen de eerste vier weken na aankoop van uw pen (zorg ervoor dat u uw aankoopbewijs kan voorleggen).

Voor penpunt-uitwisselingen van de standaard penpuntmaten F, M en B is dit kosteloos. Als u een EF-penpunt wenst, die de hoogste nauwkeurigheid vereist en zeer veel tijd kost in de productie, zien we ons genoodzaakt om administratiekosten te vragen. Deze vergoeding varieert afhankelijk van het type penpunt (stalen penpunt, gouden penpunt 14K of gouden penpunt 18K).

Neem voor meer informatie contact op met uw vertrouwde speciaalzaak of met uw lokale Pelikan-verkooporganisatie.