The Statue of Zeus

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257652./the-statue-of-zeushttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257652./the-statue-of-zeusnl_NLThe Statue of ZeustrueThe Statue of Zeusexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Limited Edition - The Statue of Zeus

Beeld van de oppergod

Pas 20 jaar na de voltooiing van de Zeus-tempel in Olympia, ontstond in de tempel het monument „The Statue of Zeus“. Van 438 tot 430 voor Christus schiep de Griekse beeldhouwer Phidias het kolossale, 13 meter hoge beeld. Het was zijn laatste werk en verzekerde hem van hoog aanzien als één van de grootste beeldhouwers van de klassieke Oudheid. Het beeld van de oppergod van Olympus uit de Griekse mythologie dat bijna zeven keer groter was dan een normaal mens, wist bezoekers eeuwenlang te fascineren. Volgens een legende werd het standbeeld van Zeus naar Constantinopel, het huidige Istanbul, getransporteerd, waar het in 475 ten prooi viel aan een brand. Het kunstwerk overleefde ongeveer 905 jaar. De resten van de fundamenten zijn tot op de dag van vandaag in Olympia behouden.

Stralende elegantie

De overweldigende indruk die het wereld-wonder maakte, was niet alleen te danken aan de afmetingen, maar ook aan de talloze kostbare materialen die waren gebruikt. De huidgedeelten van het standbeeld waren vervaardigd van ivoor. Het enkellange gewaad, de zolen van de sandalen en de haren werden handmatig van goud vervaardigd en het monument werd tevens met gekleurd glas en waardevolle edelstenen versierd. De totale compositie van de edele materialen liet het Zeus-standbeeld van Phidias stralen. Om onze waardering voor het unieke wereldwonder uit te drukken, werden ook de vulpennen „The Statue of Zeus“ uit hoogwaardige materialen vervaardigd en met een kostbare veredelingstechniek afgewerkt.

Traditionele veredelingskunst

Geïnspireerd op de klassieke bouwkunst werd ook de vulpen van de gelimiteerde oplage met veel liefde voor detail afgewerkt. Voor de versiering gebruikt Pelikan kostbaar 18-karaats roségoud. Met behulp van de kostbare technieken wordt het motief van Zeus in de schacht van 925 sterling zilver verwerkt en hierna met alle sierelementen in een galvanisch bad van 18-karaats roségoud gedompeld. In een tweede veredelingsstap worden het motief en de sierelementen met een transparante lak afgedekt om de achtergrond antracietkleurig in te kleuren.

Waardering voor unieke bouwkunst

Ten behoeve van een zachte overgang naar het roségoud en als verwijzing naar het ivoor van het standbeeld, gebruikt Pelikan voor de gripzone en de dop edelhars in crème-wit. De sierelementen, zoals de voor Pelikan kenmerkende snavelclip en de sierringen alsook het belangrijkste onderdeel – de 18-karaats penpunt – zijn verguld met roségoud. Met deze nieuwe Limited Edition creëert Pelikan opnieuw een elegante vulpen die het schrijven met de hand zal stimuleren. De 300 exemplaren zijn in Duitsland vervaardigd en zijn elk uniek. Door hun hoogwaardige afwerking en exclusieve uitstraling doen ze het wereldwonder alle eer aan.

 

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.