The Lighthouse of Alexandria

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257654./the-lighthouse-of-alexandriahttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257654./the-lighthouse-of-alexandrianl_NLThe Lighthouse of AlexandriatrueThe Lighthouse of Alexandriaexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

The Lighthouse of Alexandria

Met de limited edition “The Lighthouse of Alexandria” eert Pelikan een nieuw hoogtepunt uit de reeks “de zeven wereldwonderen”, namelijk de vuurtoren van Alexandrië. Deze imposante vuurtoren stond op het eiland Pharos, dicht bij de kust van Egypte, meer dan duizend jaar geleden. Dit eerste lichtbaken uit de geschiedenis werd gebouwd in 300 v. Chr.

Pelikan huldigt dit technisch en artistiek meesterwerk met een vulpen die even nauwkeurig en vakkundig vervaardigd is. Zelfs de presentatie is uniek: de pen staat onder een glaskoepel geïnspireerd op de oorspronkelijke vuurtoren. De donkerblauw gelakte schacht gevat in een verguld kader in combinatie met de vergulde clip, benadrukken hoe waardevol deze pen is. Het voorste deel van de pen is versierd met een gravure van de oude vuurtoren.

Ook de dop, met vier gestileerde vuurtorenvensters, is een meesterwerkje. Iedereen die bij het schrijven waarde hecht aan zowel de hoogste functionaliteit als aan duurzaamheid, zal gefascineerd zijn door de met de hand gemaakte 18 karaats gouden pen, versierd met een individuele afbeelding van een gestileerd kustvuur. Dankzij het editienummer, dat u als een gravure op de sluiting van de houder aantreft, is ieder exemplaar bovendien een onmiskenbaar unicum.

Over deze Special Edition.

Er zijn slechts 440 exemplaren van deze edele pen vervaardigd, ter herinnering aan de reusachtige afmetingen van de toren, die met 440 voet – dat wil zeggen ongeveer 134 meter – tot op heden de hoogste vuurtoren is die ooit gebouwd werd.

De vulpen "Lighthouse of Alexandria" werd gelanceerd in 2007 en is beperkt tot 440 stuks.

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.