Maki-e Renjishi

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257664./maki-e-renjishihttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257664./maki-e-renjishinl_NLMaki-e RenjishitrueMaki-e Renjishiexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Renjishi

Kabuki is een traditionele, Japanse theatervorm. Oorspronkelijk is het ontsproten uit een reeks voorstellingen van Izumono Okuni in Kitano Tenmangu in 1603 (de start van het Edo tijdperk). Deze theatervorm werd zeer populair in Kyoto en wordt de laatste 400 jaar beschouwd als een uiting van Japanse trots voor traditionele kunst. Tegenwoordig vind je ook meer en meer voorstellingen van Kabuki in het buitenland.

“Renjishi” is geschreven door Mokuami Kawatake en gebaseerd op de parabel waarin de ouder Shishi (leeuw) zijn Shishi-s kinderen in een bodemloze vallei duwt en enkel diegenen opvoedt die uit de vallei weer naar boven komen. Dit maakt het grootste deel uit van de Kabuki dans en is zeer emotioneel daar de dansers ook in het echte leven vader en zoon zijn.

Het hoogtepunt van deze voorstelling, waarbij de witharige vader Shishi en de roodharige zoon Shishi samen dansen als een perfecte eenheid, is afgebeeld op de Pelikan Maki-e “Renjishi” vulpen.

Maki-e is een traditionele Japanese techniek bij het vervaardigen van lakwerk die werd toegepast om “Renjishi” te illustreren. Bij Maki-e worden de patronen aangebracht in lak met een speciaal penseel. Daarna wordt bladgoud, goud- en zilverpoeder over het ontwerp gestrooid. Dit minutieus en tijdrovend proces wordt vele malen herhaald om diepgang te geven aan de ontwerpen.

In 1929 introduceerde Pelikan als eerste bedrijf ter de wereld de zuigervulmechaniek, een nieuwe techniek voor het vullen van een pen. Deze techniek wordt tot op de dag van vandaag nog gebruikt. Het model “Renjishi” is een meesterstuk met een fijn bewerkte 18 karaats gouden penpunt, afgewerkt met Platinum. Het Pelikan logo op de kroon, het limited edition nummer en de handtekening van de artiest worden met de hand aangebracht volgens de Maki-e techniek.

Omwille van tientallen jaren ervaring en uitmuntend vakmanschap wordt het indrukwekkende Souverän 1000 vulpenmodel eerst in Duitsland geproduceerd en daarna in Japan versierd, waardoor een perfect handgemaakt product ontstaat dat meer is dan de som van de delen… er is een beetje magie aan toegevoegd…

De vulpen wordt aangeboden in een traditionele Japanse geschenkdoos, vervaardigd uit Paulownia hout.

Het model “Renjishi” kwam uit in het jaar 2009 en slechts 88 stuks werden wereldwijd ter beschikking gesteld.

 

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.