Maki-e Sea World

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257665./maki-e-sea-worldhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257665./maki-e-sea-worldnl_NLMaki-e Sea WorldtrueMaki-e Sea Worldexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Sea World

Op onze planeet is een oppervlakte van 360 miljoen vierkante meter bedekt met water. De geschiedenis van de oceanen is zo oud als de aarde zelf en al het leven op onze planeet ontstond in de diepten van deze oceanen. Dit gebeurde wat aanvoelt als een eeuwigheid geleden – ongeveer 4,6 biljoen jaar.

De motieven op de vulpen symboliseren deze geschiedenis: de schildpad – symbool voor een lang leven – vormt het middelpunt, omringd door talrijke vissen. De pen is vervaardigd met behulp van een parelmoer inleg techniek.

Maki-e is de kunst van het Japanse lakwerk, gekend om zijn schoonheid en vakmanschap. Het woord Maki-e betekent letterlijk “gesprenkelde tekening” omdat het ontwerp met gesprenkeld goud en zilverpoeder wordt gemaakt. De zeldzame Japanse lak Urushi wordt hierbij aangebracht in vele lagen die steeds opnieuw gepolijst worden. Het ontwerp wordt op het oppervlakte getekend met gekleurde lak. Daarna wordt het oppervlak besprenkeld met vele laklagen. De techniek heet de Togidashi-Maki-e techniek. De kunstenaar kan daarbij steenkool poeder en goud poeder vermengen in het lakwerk, zodat de tekening boven het penoppervlak ligt: wanneer je met je duim over het oppervlak glijdt, voel je het verschil. Dit heet de Taka-Maki-e techniek.

Voor het Pelikan model “leven in de zee” maakte de Maki-e artiest gebruikt van beide technieken.

In 1929 introduceerde Pelikan als eerste bedrijf ter de wereld de zuigervulmechaniek, een nieuwe techniek voor het vullen van een pen. Deze techniek wordt tot op de dag van vandaag nog gebruikt. Het model “leven in de zee” is een meesterstuk met een fijn bewerkte 18 karaats gouden penpunt, afgewerkt met Platinum. Het Pelikan logo op de kroon, het limited edition nummer en de handtekening van de artiest worden met de hand aangebracht volgens de Maki-e techniek.

Omwille van tientallen jaren ervaring en uitmuntend vakmanschap wordt het indrukwekkende Souverän 1000 vulpenmodel eerst in Duitsland geproduceerd en daarna in Japan versierd, waardoor een perfect handgemaakt product ontstaat dat meer is dan de som van de delen… er is een beetje magie aan toegevoegd…

De vulpen wordt aangeboden in een traditionele Japanse geschenkdoos, vervaardigd uit Paulownia hout.

Het model “leven in de zee” kwam uit in het jaar 2009 en slechts 88 stuks werden wereldwijd ter beschikking gesteld.

 

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.