Maki-e Seaside

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257668./maki-e-seasidehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257668./maki-e-seasidenl_NLMaki-e SeasidetrueMaki-e Seasideexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Maki-e Seaside

Door het schitterende water van de omslaande golf op het penlichaam trekt deze fantastische tekening van Maki-e artist Shozo Nakamura onmiddellijk de aandacht. Hij baseerde zich voor het ontwerp van de Pelikan Seaside vulpen op het schilderij “De grote golf van Kanagawa” van Hokusai Katsushika, een van de beroemste schilders uit het Edo tijdperk en vooral gekend voor zijn reeks genaamd “De zesendertig landschappen van Mount Fuji”. De tekening op deze exceptionele M1000 vulpen van Pelikan komt tot leven dankzij het vaardig gebruik van kleine stukjes paarlemoer en eierschaal. Om het zeelandschap te voltooien, is de dop gedecoreerd met twee traditionele Japanse windvliegers, eveneens uit het Edo tijdperk, en plevieren die over de golven vliegen.

Voor het vervaardigen van deze vulpen wordt de ingewikkelde Kaga Togidashi-Taka-Maki-e techniek aangewend, een combinatie van verschillende tekentechnieken. Het Pelikan logo boven op de dop, het limited edition nummer en de handtekening van de kunstenaar zijn allen handgeschilderd in de Maki-e techniek.

Dankzij de combinatie van 175 jaar Pelikan vakmanschap en superieure Maki-e technieken is de vulpen Seaside een meesterwerk met ongelofelijke details. Deze reeks is beperkt tot 88 stuks wereldwijd. Elke vulpen heeft een 18 karaats, tweekleurig gouden penpunt en wordt aangeboden in een traditionele Japanse geschenkdoos uit Paulownia hout.

 

Meer Details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.