Maki-e Fantasia

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257669./maki-e-fantasiahttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257669./maki-e-fantasianl_NLMaki-e FantasiatrueMaki-e Fantasiaexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Maki-e Fantasia

Met deze laatste editie lanceert Pelikan een Maki-e vulpen die exceptioneel en wondermooi is. In plaats van een typisch landschap, is de Fantasia vulpen versierd met een traditioneel Japans patroon “Komon” genaamd, gebruikelijk op de elegante Japanse kimono’s afgebeeld. Acht zeshoeken in verschillende stijlen, allen secuur en met liefde aangebracht, zorgen voor subtiele kleurschakeringen die een streling zijn voor het oog. De achthoeken worden omgeven door kersenbloesems in een goudachtig rode kleur, uitgevoerd op een gevarieerde achtergrond in de “Byakudan-Nuri” techniek, waarbij bladgoud en transparante lak gebruikt wordt. Dankzij dit procedé verspreidt de lak een rode en oranje gloed wanneer je de vulpen ronddraait in je handen.

Voor het vervaardigen van de Pelikan Fantasia Maki-e vulpen, wordt de ingewikkelde Kaga Togidashi-Taka-Maki-e techniek aangewend. Het is een meesterwerk dat Duits vakmanschap, gebaseerd op 175 jaar kennis en technologie, combineert met superieure, Japanse Maki-e schildertechnieken, wereldwijd geroemd.

Het Pelikan logo boven op de dop, het limited edition nummer en de handtekening van de kunstenaar zijn allen handgeschilderd in de Maki-e techniek. Deze reeks is beperkt tot 88 stuks wereldwijd. Elke vulpen heeft een 18 karaats, tweekleurig gouden penpunt in penbreedte M en wordt aangeboden in een traditionele Japanse geschenkdoos uit Paulownia hout.

 

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.