Maki-e Fuji & Cranes

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257670./maki-e-fuji-and-craneshttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257670./maki-e-fuji-and-cranesnl_NLMaki-e Fuji & CranestrueMaki-e Fuji & Cranesexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Fuji & Cranes

De Maki-e vulpen “Mount Fuji en Cranes” beeldt de Japans verheven symbolen van de Fuji berg en de kraanvogels af en combineert 174 jaar van Duits vakmanschap met de traditionele, Japanse Maki-e technieken.

Een bekende Maki-e meester portretteert drie kraanvogels – gekoesterde symbolen voor gezondheid en geluk – in vlucht langs de heilige berg Fuji, een tafereel waarvanj luchtige wolken en kersenbloesems de achtergrond uitmaken.

Het Pelikan logo op de kroon, het limited edition nummer en de handtekening van de artiest worden met de hand aangebracht volgens de Maki-e techniek, die in vroegere tijden exclusief voorbehouden werd voor de Japanse nobelen, als een teken van hun macht.

Maki-e is de kunst van het Japanse lakwerk, gekend om zijn schoonheid en vakmanschap. Het woord Maki-e betekent letterlijk “gesprenkelde tekening” omdat het ontwerp met gesprenkeld goud en zilverpoeder wordt bedekt, met behulp van een makizutsu of Kebo borstel.

De Maki-e techniek is diep geankerd in de Japanse geschiedenis sinds de Heian periode (794-1185) en kende zijn hoogtepunt tijdens de Edo periode (1603-1868).

De zeldzame Japanse lak Urushi wordt hierbij aangebracht in vele lagen die steeds opnieuw gepolijst worden. Het ontwerp wordt op het oppervlakte getekend met gekleurde lak. Daarna wordt het oppervlak besprenkeld met vele laklagen. De techniek heet de Togidashi-Maki-e techniek.

De kunstenaar kan daarbij steenkool poeder en goud poeder vermengen in het lakwerk, zodat de tekening boven het penoppervlak ligt: wanneer je met je duim over het oppervlak glijdt, voel je het verschil. Dit heet de Taka-Maki-e techniek.

Voor de Pelikan vulpen “Mount Fuji and Cranes” gebruikte de Maki-e kunstenaar deze beide technieken.

De vulpen Maki-e Fuji & Cranes was zo populair dat deze binnen de drie weken was uitverkocht bij Pelikan.

 

Meer details

 

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.