Maki-e Heavenly Maidens of Dunhuang

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257673./maki-e-heavenly-maidens-of-dunhuanghttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257673./maki-e-heavenly-maidens-of-dunhuangnl_NLMaki-e Heavenly Maidens of DunhuangtrueMaki-e Heavenly Maidens of Dunhuangexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Heavenly Maidens of Dunhuang

Dunhuang was één van de vier provincies van de Hexi regio, opgericht in 111 V. Chr. door keizer Han Wu. De provincie speelde een belangrijke rol als een militaire basis om de dynastie te beschermen tegen indringers uit het westen. Toen deze dynastie minder machtig werd, kwam Dunhuang onder de heerschappij van buitenlanders. Gedurende zijn lange geschiedenis is Dunhuang verschillende malen opgericht en opnieuw gevallen.

Hoewel de heersers over de provincie voortdurend veranderden, was Dunhuang een belangrijk kruispunt op de zijderoute, waar west en oost elkaar ontmoetten en verschillende culturen floreerden. Het Boeddhisme is een voorbeeld van zo’n cultuur, bekend om zijn befaamde maskers, muurschilderingen en schilderijen.

“De hemelse maagden van Dunhuang” is geïnspireerd op muurschilderingen van meer dan 1000 oud. De maagden, elegant en onschuldig geportretteerd, dansen in luchtige gewaagden en spelen op muziekinstrumenten. Ze representeren uitzonderlijke goedheid, waarheid en schoonheid. De mensen toen beschouwden de maagden als het symbool van geluk. Deze meesterlijke vulpen werd ontworpen met de geschiedenis en cultuur van Dunhuang indachtig.

Maki-e is een traditionele Japanse techniek bij de vervaardiging van lakwerk, toegepast bij de creatie van “De hemelse maagden van Dunhuang”. Maki-e patronen worden aangebracht in lak met een speciaal penseel. Daarna wordt bladgoud, goud- en zilverpoeder over het ontwerp gestrooid. Dit minutieus en tijdrovend proces wordt vele malen herhaald om diepgang te geven aan de ontwerpen.

In 1929 introduceerde Pelikan als eerste bedrijf ter de wereld de zuigervulmechaniek, een nieuwe techniek voor het vullen van een pen. Deze techniek wordt tot op de dag van vandaag nog gebruikt. Het model “De hemelse maagden van Dunhuang” is een meesterstuk met een fijn bewerkte 18 karaats gouden penpunt, afgewerkt met Platinum. Het Pelikan logo op de kroon, het limited edition nummer en de handtekening van de artiest worden met de hand aangebracht volgens de Maki-e techniek.

Omwille van tientallen jaren ervaring en uitmuntend vakmanschap wordt het indrukwekkende Souverän 1000 vulpenmodel eerst in Duitsland geproduceerd en daarna in Japan versierd, waardoor een perfect handgemaakt product ontstaat dat meer is dan de som van de delen… er is een beetje magie aan toegevoegd…

De vulpen wordt aangeboden in een traditionele Japanse geschenkdoos, vervaardigd uit Paulownia hout.

Het model “De hemelse maagden van Dunhuang” kwam uit in het jaar 2007. Slechts 88 stuks werden wereldwijd ter beschikking gesteld en deze zijn nu uitverkocht bij Pelikan.

 

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.