Maki-e Karajishi (Chinese Lion)

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257674./maki-e-karajishihttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257674./maki-e-karajishinl_NLMaki-e KarajishitrueMaki-e Karajishi (Chinese Lion)exclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Karajishi (Chinese Lion)

In het Oude China werden tijgers als de koningen van het dierenrijk bestempeld. Via de reizigers van de zijderoute kwamen de verhalen over de leeuwen, die zo langzaam de plaats innamen van de tijgers. In China stond de leeuw symbool voor het koningrijk. Ook in Egypte en India trouwens, waar standbeelden van leeuwen in de paleizen werden neergepoot om de natuur te vertegenwoordigen.

"Karajishi" is een imaginaire leeuw die geïntroduceerd werd tijdens de Tang dynastie (7e tot 10e eeuw) in Japan. In het Westen en het Oosten werd de leeuw aanschouwd als een geluksbrenger, een verjager van het kwade en de brenger van geluk en vreugde. De twee leeuwen en gekleurde ballen afgebeeld in maki-e stijl op de vulpen zouden je dromen in vervulling doen gaan en je vreugde en geluk brengen.

Maki-e is een traditionele Japanse techniek bij de vervaardiging van lakwerk, toegepast bij de creatie van “Karajishi”. Maki-e patronen worden aangebracht in lak met een speciaal penseel. Daarna wordt bladgoud, goud- en zilverpoeder over het ontwerp gestrooid. Dit minutieus en tijdrovend proces wordt vele malen herhaald om diepgang te geven aan de ontwerpen.

In 1929 introduceerde Pelikan als eerste bedrijf ter de wereld de zuigervulmechaniek, een nieuwe techniek voor het vullen van een pen. Deze techniek wordt tot op de dag van vandaag nog gebruikt. Het model “Karajishi” is een meesterstuk met een fijn bewerkte 18 karaats gouden penpunt, afgewerkt met Platinum. Het Pelikan logo op de kroon, het limited edition nummer en de handtekening van de artiest worden met de hand aangebracht volgens de Maki-e techniek.

Omwille van tientallen jaren ervaring en uitmuntend vakmanschap wordt het indrukwekkende Souverän 1000 vulpenmodel eerst in Duitsland geproduceerd en daarna in Japan versierd, waardoor een perfect handgemaakt product ontstaat dat meer is dan de som van de delen… er is een beetje magie aan toegevoegd…

De vulpen wordt aangeboden in een traditionele Japanse geschenkdoos, vervaardigd uit Paulownia hout.

Het model “Karajishi” kwam uit in het jaar 2007 en slechts 88 stuks werden wereldwijd ter beschikking gesteld.

 

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.